Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Interaktív Hajmeresztő

Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok a kecskeméti színházzal közösen az újszegedi színpadon mutatja be ma este 9 órától a Hajmeresztő című interaktív bűnügyi vígjátékot, amelyet két alkalommal láthat a közönség.

Paul Portner világsikerű bűnügyi komédiáját, a Hajmeresztőt ma mutatják be az újszegedi színpadon a szabadtéri és a Kecskeméti Katona József Színház koprodukciójában. Cseke Péter rendezi az izgalmas, interaktív előadást, melynek érdekessége, hogy a nézők is bekapcsolódhatnak a játékba.

Az amerikai színháztörténetben prózai darab soha nem ért még meg annyi előadást mint a fodrászatban játszódó vígjáték. A darabot a hazai közönség is láthatta már, a Radnóti Színházban nyolc éven át Kern András főszereplésével játszották, három éve pedig Pécsett volt kasszasiker.

Danyi Judit, Réti Erika és Besenczi Árpád a szerda esti próbán. Fotó: Schmidt Andrea
Danyi Judit, Réti Erika és Besenczi Árpád a szerda esti próbán.
Fotó: Schmidt Andrea

A történet fordulatos: Rosetti felügyelő megpróbál végére járni Czerny zongoraművésznő rejtélyes meggyilkolásának, amire minden szereplőnek volt oka és lehetősége. Cseke Péter rendező elmondta: a darab sikerének titka az interaktivitás. – A nézők egy ponton közvetlenül beavatkozhatnak az események alakulásába, kérdéseket tehetnek fel a gyanúsítottaknak. Sőt a darab harmadik részében szavazhatnak is, hogy a négy gyanúsított közül ki a gyilkos, így estéről estére más irányt vehet az előadás – árulta el a rendező.

A siker számokban

A Hajmeresztő világszerte több mint 44 ezer előadást ért meg az 1979-es bostoni premier óta, és összesen több mint hatvan rendezésben tucatnyi nyelven mutatták be. Az Egyesült Államokban, Bostonban 29. éve játsszák, és már 12 ezer előadáson is túl van.

A produkció egyik főszerepét, Rosetti felügyelőt Besenczi Árpád alakítja, aki már korábban is játszotta a darabot.

– A közönség minden esetben készséges, nem feszengenek, élvezik a játékot, nekem eddig csak pozitív tapasztalatom volt. A színész feladata, hogy minél több és minél okosabb kérdésre vezesse rá őket. Tudni kell velük bánni, előcsalni a játékos oldalukat – avatott be a részletekbe a József Attila Színház művésze. Hozzátette, korábban játszott előadásai során az is előfordult, hogy őt, a rendőrt választották meg gyilkosnak.

A fordulatokban gazdag vígjáték újszegedi premierjén a további szerepekben Hegedűs Zoltánt, Danyi Juditot, Réti Erikát, Pál Attilát és Szarvas Attilát láthatja a publikum.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei műsora

A Hajmeresztő című komédiát ma és holnap 21 órától láthatják a nézők. Július 27-én nótaest, augusztus 1-jén és 2-án nemzetközi néptáncfesztivál, augusztus 8-án pedig Feke Pál koncertje várja a közönséget. Az újszegedi programokat a Szegedixie dixieland gála zárja augusztus 16-án.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muzsikáló udvar

Szeged - A szegedi városháza mediterrán hangulatú neobarokk udvarán a Budapesti Vonósok és Drahos… Tovább olvasom