Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Irány a torony, nézze meg Szegedet fentről!

Csongrád megye – Színház, kabaré, kirándulás meg persze a torony. Mozduljon ki, tavasz van!
Pénteken az őrület határán című „közérzeti kabarét" láthatják az érdeklődők este hat órától és szombat este hét órától. Két népszerű művész egy rehabilitációs intézetbe menekül a külvilág gondjai elől. A főorvos asszony és a főnővér segíteni akar a gyógyulásukban, de kiderül, hogy az ő életük sem fenékig tejfel. A néző ráismerhet a jelen Magyarország kórképére. Több mint két óra felhőtlen kacagás a kabaré műfajának minden tárházával, ismert és vadonatúj, fülbemászó dalokkal. Szereplők: Gesztesi Károly, Nádas György, Fésűs Nelly. Jegyek elővételben 2900, az előadás napján 3500 forintért kaphatók. Megválthatók a Belvárosi moziban, az IH Rendezvényközpontban és a Ticketportal országos hálózatában.

Nőnapi hétvége

Március 8., péntek
Szeged, az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben: Nőnap az Anna fürdőben - az éjszakai fürdő ideje alatt, 21–24 óráig minden hölgyvendéget egy szál virággal köszöntenek, és ingyenes kézmasszázzsal kedveskednek nekik. Csak ezen az estén a 20 perces frissítő masszázst a hölgyvendégek 500 forintos áron vehetik igénybe. Előzetes bejelentkezés: 553-330/141.
Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 18órától Nőnapi gálaműsor Füredi Nikolett és Szentmártoni Norman előadásában. A programra a belépés ingyenes.
Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban este héttől „Érints meg!" Balázs Fecó nőnapi koncertje. Belépő: 2500 Ft, diák, nyugdíjas: 1900 Ft.

Március 9., szombat
Szeged, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Aulája, 19 órától: Egyetemi városukba térnek vissza a GasztrOperett művészei országos koncertsorozatának következő állomásán. Kabaréval és háromfogásos vacsorával egybekötött nőnapi operett-gálaműsort tart a fiatal, zeneakadémiai végzettségű operaénekesekből álló GasztrOperett Produkció, amelynek művészei közül ketten is Szegeden, a Zeneakadémia kihelyezett tagozatán szerezték énekművészi diplomájukat. Szélpál Szilveszter, a produkció táncos-komikusa jelenleg is a Szegedi Nemzeti Színház szerződött vendégművésze. Szilágyi Éva, a jelenleg Budapesten élő, de makói származású operaénekes, a GasztrOperett művészeti vezetője és koloratúrprimadonnája. A közel hatórás kulturális és gasztronómiai program házigazda-műsorvezetője Forgács Gábor, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel elismert színész-humorista lesz, aki paródiáival az operett halhatatlan csillagait is megidézi szombaton. Jegyértékesítés: Vármegye étterem. Jegyár: 5900 forint.

Az SZTE Gyógyszerész-tudományi Karán 17 órától: Erato – Válogatás a magyar és a világirodalom erotikus költészetéből. Közreműködnek: kitűnő versmondók, házigazda: Varga Ferenc nyugalmazott középiskolai tanár. A Közéleti Kávéház rendezvénye.

Az Aradi Fotóklub Arad megye szépségei című fotókiállítása nyílik meg Szentesen délután öttől a Művelődési központban. A kiállítást megnyitja Mircea O. Boran, az Aradi Fotóklub elnöke és Kárpáti Lajos hírszerkesztő. A kiállítás április 12-éig látogatható a nyitvatartási időben. A fotós est folytatásaként várnak mindenkit Szentesen a Galéria Kávéház és étterembe 18 órakor az Aradi Fotóklub A szebbik nem című kiállítására. A kiállítás május 6-áig látogatható.

Szintén Szentesen 19 órától a Special Providence zenekar lép fel a Lajtha-központban. Az együttes 2004-es alakulása óta saját, műfaji korlátoktól mentes, dallamos és egyszerre energikus és egyedi zenéjének köszönhetően napjainkra a modern progresszív rock egyik legmeghatározóbb zenekara lett. Közép-Európában és világszerte egyre komolyabb elismeréseket kap. Zenéjük több műfajból merít, forrásként a dzsesszrock, a progresszív rock/metál és az elektronikus zene szolgál. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően az utóbbi évek során fellépői voltak számtalan neves hazai és külföldi fesztiválnak, és bekerültek az európai progresszív szcéna körforgásába. 2009 novemberében meghívást kaptak és felléptek, hatalmas sikerrel a londoni dzsesszfesztiválon, amely az egyik legnagyobb zenei esemény a világon. Belépődíj: 1200 forint (elővételben), illetve 1400 forint.

Szombaton tíz órától 10 órától a Dóm téren ismét megrendezik az árvízi emléknapot. A térre kilátogatók sokféle program közül választhatnak: főzőverseny, ostorcsattogtatás, cserkészjátékok, bábbemutató, árvízi és cserkészkiállítások, kalandos gyermekprogramok, élőcsocsó-bajnokság, izgalmas játékok, íjászat, szentmise, tábortűz. Az alkotó kedvűeket kézművessátrak várják (bőrözés, gyertyamártás, kavicsfestés/dekupázsolás, fafaragás, drótékszer-készítés, szalmakokárda), továbbá kint lesz a téren az SZTE TITOK Klub is különféle zöldprogramokkal. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: a Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek. Részletek a rendezvény honlapján: www.arvizinap.cserkesz.hu.

A szegedi dóm ismételten toronynyitással vár minden érdeklődőt. 11.00-től 16.00 óráig nyitva tart a dóm toronykilátója, amely megközelíthető a templom város felőli oldalbejáratán keresztül. Jegyek a helyszínen 700 Ft/fő ellenében válthatók, a 6 éves kor alatti gyermekek – szülői kísérettel – ingyen felmehetnek.

Ébredező természet az Észak Tanaszi-semlyéken és a Csodaréten – kirándulás. Az út hossza 12 kilométer, időtartama 5 óra. A találkozó helye: a mórahalmi Kissori út és az arról leágazó Csipaki bekötőút kereszteződésében. Megközelíthető Szegedről a 8.30-kor induló Szeged–Baja–Pécs autóbusszal, a mórahalmi autóbusz-állomásról a 9.10-kor induló Mórahalom–Ásotthalom busszal a Tücsök sor megállóig, illetve személygépkocsival Mórahalomról Kissor felé. Ajánlott felszerelés: gumicsizma a hátizsákba. Túravezető: Szűcs Anikó 30/257-7541.

Vasárnap Baba-mama gyermekruha- és játékbörzét rendeznek 9-től 12 óráig Szegeden, a Petőfitelepi Művelődési Házban.

Magyarnóta- és operettdélutánt rendeznek vasárnap az IH Rendezvényközpontban 15 órától. Közreműködnek: Szécsi Edit énekművész, Lévai László Bánfalvi-díjas énekes, Kurina Irén nótaénekes, Fodor Károly Bánfalvi-díjas énekes, Széles Flóra dalénekes, Kónya Krisztina énekművész, Gyuris Imre nótaénekes, Fejes Sándor nótaénekes, Papp Lajos nótaénekes, Fodor Henriett dalénekes és Polgár Gábor nótaénekes. Kísér: Báder Béla és Cigányzenekara. Prímások: Kecskés Lajos és ifj. Rácz Lajos. Jegyár: 1100 forint. (Jegyárusítás: Szeged, Cserzy Mihály u. 11., valamint előadás előtt 1 órával a helyszínen.)

* * *

Színházi menü

Kisszínház
péntek 19.00: Pipás Pista
szombat 19.00: Egerek és emberek
vasárnap 19.00: Pipás Pista

Korzó Zeneház
szombat 19.15: Zerline, a szobalány története

Pinceszínház
péntek és szombat 19.30: O'Neill: Boldogtalan hold

Kövér Béla Bábszínház
vasárnap 11.00: A háromágú tölgyfa tündére

Olvasóink írták

 • 3. SP 2013. március 09. 20:44
  „Valamikor
  a csigalépcsőn is fel lehetett menni, most csak félmagasságig.

  700Ft ?
  Ebben benne van a gyorslift használata, üdítő, kávé, és egy emlékajándék is?”
 • 2. TELSTAR 2013. március 09. 10:07
  „Azt szeretném már megérni, hogy ismét teljes magasságában látogatható legyen a torony!”
 • 1. queenmargareth1 2013. március 08. 17:56
  „ne hagyjátok ki a Dómba felmenetelt!Én, mint építészeti remekműként nagyon csodálom, de vallásos nem vagyok. Viszont voltam fenn, igaz sokkal kevesebbért, de csodás volt!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog nőnapot kívánunk!

Kedves hölgyolvasóink! Isten éltesse Önöket Nőnap alkalmából! Tovább olvasom