Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Írek, Kocsis Tibor, Szabó Magda művei

Csongrád megye – Advent második hétvégéjén koncertekkel, színházi előadásokkal várják Önöket! Íme egy kis ízelítő!
Pénteken az újszegedi sportcsarnokban este héttől lép fel a The Irish Dance Tornado – Catherine Gallagher szuperprodukciója Magyarországon. Az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek: 3 évesen kezdett táncolni, minden idők legfiatalabb ír sztepptáncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel. A The Irish Dance Tornado különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában: élő zenekaros dallamok, géppuskalábú táncosok, fantasztikus díszletek, varázslatos fényjáték, gyönyörű ruhák.

Rongy-koncertek

Pénteken a Maszkura és a Tücsökraj zenekar lép fel. 21 órától játszik a We Are Rockstars, körülbelül 23 órától a Maszkura és a Tücsökraj: zenéjében egyedi hangzásvilággá érik össze a funky, a latin zene, a rap, a hiphop, a magyar nóta, a jazz, a szving és a csárdás. Szombaton az Anna&The Barbies lép fel ugyanott 22 órától.

Fél kilenctől délután kettőig kari nyílt nap lesz az SZTE TTIK-n látványos eszköz- és kísérleti bemutatókkal, intézmény- és laborlátogatási lehetőségekkel.

Hódmezővásárhelyen BFMK-ban Szabó Magda Abigél című musicaljét adja elő 18 órától a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola és Óvoda.

Szombaton a Petőfitelepi Művelődési házban: „Legyen a magyar nő hungarikum!" – kiállítás, vásár, beszélgetések. Ízelítő a programokból: kiállítók az egészségmegőrzés, gyógyászat, szépségápolás területéről, beszélgetések (testi-lelki egészség, nők a munka világában, harmónia), színpadi bemutatók (női balance, jóga, hastánc, zumba), szépségsarok, stílustanácsadás, 17 órától vezetett meditáció Soma Mamagésával. A művelődési házban jótékonysági gobelinkiállítás is látható, az összegyűjtött felajánlásokat a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány kapja.

Nagyváradra szerveznek egynapos kirándulást. A résztvevők szombaton Szeged-Rókus állomásról 5.33-kor vonattal indulnak. Nagyszalontán megtekinthetik az Arany János emlékmúzeumot, Nagyváradon a hold állását mutató templomot, az Ady Endre emlékmúzeumot, a székesegyházat, a vízzel körülvett várat, a zuhatagos Sebes-Köröst, szecessziós étteremben ebédelhetnek, ahol Ady is gyakran megfordult, fotózkodhatnak a „nyugatos" költők szoborcsoportjával. Jelentkezés: Dósa Endre, 30/838-9450.

Színház és balett a hétvégén

A Szegedi Kortárs Balett a nagyszínházban, pénteken 19 órától a Carmina Buranát táncolja el. Szombaton 15 és 19 órától a La Mancha lovagját játsszák a nagyszínházban, a kisszínházban pénteken 19, szombaton 15 és 19 órától A mundérvásárhelyi búcsút viszik színre.

Vasárnap az IH-ban este hattól: Michael Stewart: Szeret(em) a feleség(em) – vígjáték két felvonásban. Szereplők: Magyar Attila, Timkó Eszter, Szakács Tibor, Pikali Gerda, Urmai Gábor, Stubnya Béla, Mezei Réka. Jótékonysági előadás, a Szent Erzsébet Gyermekalapítvány rendezvénye. Jegyek rendelhetők a 06-1/787-1850-es telefonszámon.

A BMFK-ban Vásárhelyen 15 órakor Szabó Magda Bárány Boldizsár című mesejátékát viszi színre a budapesti Radnóti Miklós Színház, Őri Rózsa rendezésében.

* * *

Advent második vasárnapjának programjai

Szegeden továbbra is várja a nézelődőket, vásárlókat a Széchenyi téri és a Dóm téri karácsonyi vásár. Pénteken a Dómban 20 órától Legyen ünnep... címmel ad adventi jótékonysági koncertet Kocsis Tibor, vendég: Janicsák Veca – mindketten az X-Faktor televíziós tehetségkutató felfedezettjei. Jegyár: 3500 forint (Délmagyarország-hűségkártyával: 2900 forint), jegyek kaphatók: Gutenberg u. 5. Vasárnap a Dóm téri advent óriáskoszorújának második gyertyalángját Juhász András református vezető lelkész és a Biacsi testvérek, Bernadett és Ilona, a londoni paralimpia szegedi résztvevői közösen gyújtják meg. Adventi bazár lesz szombaton 10–16 óráig a Waldorf-iskolában is. A Somogyi gyermekkönyvtárában 10.30-kor családi délelőtt keretében ismerkedhetnek a gyerekek a különböző népek karácsonyi szokásaival. Az alsóvárosi Napsugaras tájházban szombaton 10–13 óráig rendeznek karácsonyváró játszóházat. A Mars téri nagycsarnokban vasárnaponként 10 órakor gyújtanak gyertyát az adventi koszorún neves közéleti személyiségek, művészek, kereskedők, sportolók. Csongrádon pénteken a Kossuth téren az ének-zenei általános iskola diákjai adnak műsort 17 órakor. Vásárhelyen a karácsonyi vásár színpadán pénteken 17 órakor betlehemi játék, 17.45-től karácsonyi karaoke lesz. Vasárnap 17 órakor gyújtja meg a második gyertyát Cser Tamás települési képviselő, imát mond Nagy Ervin evangélikus és Kiss Mihály unitárius lelkész, közreműködik az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda. Kisteleken szombaton 14 órától készülnek adventi gyertyagyújtással, vásárral a Tündérkert piacon, a Szent László téren vasárnap 16.30-kor gyújtják meg a második adventi gyertyát. Szentesen szombaton 10 órakor lesz múzeumi matiné a Koszta József Múzeumban adventi készülődéssel.

Olvasóink írták

  • 1. Alsóváros 2012. december 07. 09:29
    „Kedves Délmagyar! Olyan sokat segítenétek, ha az ilyesmit inkább táblázatszerűen raknátok ki! Vagy legalább táblázatban IS. Sokkal, de sokkal átláthatóbb lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZTE-n toboroz a honvédség

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága. Tovább olvasom