Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Iskolai szertárból nőtt ki a térségi televízió

Mórahalom- Idén tizenöt éves a mórahalmi városi televízió, amely a helyi általános iskola egyik szertárából nőtte ki magát térségi csatornává.
A Móra-Net Televízió első kísérleti adását 2000. december 19-én sugározták, amit 2001. január 2-án követett az első hivatalos adás. A televízió főszerkesztő-ügyvezetője, Duka Félix és műszaki vezetője, operatőre, Szécsi Gábor a kezdetektől tagjai a csapatnak. Ők még emlékeznek arra a kezdeti időszakra, amikor a helyi általános iskola egyik háromszor négyméteres szertárában működött a tévé.
 
A tizenöt éves Móra-Net Televízió stábja. Szécsi Gábor és Duka Félix a kezdetektől tagjai a csapatnak. Előtérben Engi Alexandra adminisztrátor és Veszelka Krisztina szerkesztő-riporter. Fotó: Kuklis I
A tizenöt éves Móra-Net Televízió stábja. Szécsi Gábor és Duka Félix a kezdetektől tagjai a csapatnak. Előtérben Engi Alexandra adminisztrátor és Veszelka Krisztina szerkesztő-riporter. Fotó: Kuklis István

– Azóta végigjártuk a fejlődés lépcsőfokait, folyamatosan tanulunk. Balogh Zoltán állította össze az első műsort, aki azt mondta, ma is büszke az itt dolgozó kreatív emberekre. Kezdetben a szomszédos tantermekben forgattunk, ami állandó pakolást jelentett. Hátra kellett tolni a padokat és a székeket, amiket paravánnal takartunk el – idézte fel a kezdeteket az ügyvezető.

A Móranet Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett tévénél négyen dolgoznak főállásban, Duka és Szécsi mellett Engi Alexandra adminisztrátor és Veszelka Krisztina szerkesztő-riporter. A televízió tizenhat településen fogható, Mórahalom járáson kívül Algyőn, Csanyteleken, Kiskundorozsmán és Sándorfalván.

– 2003 szeptemberében az Aranyszöm Rendezvényház elkészültekor kaptunk az épületben stúdiót. A rendezvényházat Orbán Viktor adta át, vele készítettük az első stúdióbeszélgetést. 2011-ben költöztünk a jelenlegi helyünkre – mondta az ügyvezető.

A mórahalmi tévések ma egy 75 négyzetméteres stúdióban öt különböző műsor díszletét tudják berendezni. Hetente négy-öt óra szerkesztett adást sugároznak, 24 órában pedig képújságot. A hírek és hírháttér mellett többek között sport-, vallási, gazdasági műsorokat készítenek. Az egyik legnépszerűbb, amely Nógrádi Zoltán, mórahalmi polgármester kedvence, a Köztünk élnek, amelyben a közösség megbecsült tagjait, olyan embereket mutatnak be, akiknek élete, munkája példaértékű. Duka Félix szerint a helyi értékek, hagyományok megörökítésével helytörténeti jelentősége van a tévének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemmel spórolnak

Napelemmel spórolnak
Ásotthalom- A szegény önkormányzatok közé tartozik az ásotthalmi, emiatt önerőből csak minimális fejlesztésre futja. Tovább olvasom