Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Iskolai verseny miatt ugrott le a 3. emeletről Dominik

Szeged – Karcolásokkal megúszta a 9 méteres zuhanást az a 11 éves fiú, aki szegedi panel lakásuk 3. emeletéről az utcára ugrott. Iskolába sietett, mert verseny volt, az ajtó pedig nem nyílt.
– Gyereksírásra ébredtem, az erkélyről láttam, hogy a szomszéd Dominik a fűben fekszik és mellette áll egy férfi – mondta lapunknak a Kisteleki Ede utca 4 emeletes panelházának egyik lakója, amikor a reggeli balesetről kérdeztük.

A rendőrség közlése szerint egy „11 éves kisfiú 7 éves testvérével egyedül maradt otthon, mivel a szülők már dolgozni mentek. Iskolába indultak, de a lakásból nem tudtak kijutni, mert édesanyjuk bezárta a biztonsági reteszt, amihez nem volt kulcsuk. A gyerek ezért úgy döntött, hogy az erkélyen keresztül ugrik ki az utcára." A fiú a 3. emeletről, 9 méter magasról ugrott a füves, esőtől puha talajra.

Ez az a ház... Fotó: Segesvári Csaba
Ez az a ház... Fotó: Segesvári Csaba

– Volt kulcsuk, de nem nyílt az ajtó. Ezért Dominik úgy döntött, az erkélyen át indulnak az iskolába. Először ledobta a táskákat, majd kiugrott a 11 éves fiú. Szerencsére 7 éves testvére nem követte – mesélte a családot ismerő szomszéd. Hozzátette, a szülők korán elmennek dolgozni, eddig is a 11 éves kísérte az iskolába a 7 évest. – Miközben a mentők ellátták Dominikot, a gyerek táskájából elővett kulccsal nyitottuk ki az ajtót, és hoztuk le a testvért – mondta a megdöbbent asszony. Elmesélte, Dominik telefonon is hívta az anyukáját, hogy nem tudnak a lakásból kijutni. Az édesanya a hívás után két perccel tudott csak visszacsörögni. Addigra viszont a fiú kiugrott. – Normális szülők, aranyos gyerekek, így ismerjük őket. Dominiknak iskola versenye volt, nagyon szeretett volna rajta részt venni. Ezért akart annyira kijutni a lakásból – mondta a neve mellőzését kérő nő.

Megtudtuk, a gyereksírása az egész lépcsőház a folyosóra sietett, mindenki Dominikért aggódott. – A baleset óta már volt itthon az anyuka, elmesélte, a fia karcolásokkal megúszat a kalandot, talán még a csontja sem tört. Reméljük hamar hazaengedik – mesélte a szomszéd. Azt is elmondták, az édesanya teljesen összetört, Dominik a kórházban pedig arról érdeklődött, jól van-e a testvére. – Nem ítélhetjük el a szülőket, hiszen a gyerek eddig is egyedül jártak az iskolába. Kulcsuk is volt. A szerencsétlen véletlen műve, hogy reggel nem nyílt a zár – vélték a házbéliek.

A Szegedi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított a szülők ellen.

Korábban írtuk – a rendőrség közleménye:

A szegedi Kisteleki Ede utcába kértek segítséget hétfőn reggel 7 óra 43 perckor, miután egy kisfiú kiugrott a harmadik emeleti lakásuk erkélyéről. A helyszínre érkező mentők a 11 éves gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy a 11 éves kisfiú 7 éves testvérével egyedül maradt otthon, mivel a szülők már dolgozni mentek. Iskolába indultak, de a lakásból nem tudtak kijutni, mert édesanyjuk bezárta a biztonsági reteszt, amihez nem volt kulcsuk. A gyerek ezért úgy döntött, hogy az erkélyen keresztül ugrik ki az utcára.

A Szegedi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beindult a pofonofon

A népszerű musicalt hétfőn kétszer vitte a kisszínház színpadára a Rókus II. Általános Iskola drámatagozata. Tovább olvasom