Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Iskolapadba ülnek a kereskedők, vendéglátók

Az ország európai uniós csatlakozásával nemcsak a piaci verseny erősödött a kereskedelemben és a vendéglátásban, de az iparűzés feltételei is drasztikusan megváltoztak.
Az ország európai uniós csatlakozásával nemcsak a piaci verseny erősödött a kereskedelemben és a vendéglátásban, de az iparűzés feltételei is drasztikusan megváltoztak. Új jogszabályok, szigorú élelmiszer- és munkabiztonsági előírások az egyik oldalon, forrásteremtés, pályázati lehetőségek a másik oldalon – ugyanakkor, bármelyik oldal hiányos ismerete akár a vállalkozás végét is jelentheti. Intő példa Ausztria, ahol a csatlakozás után a vállalkozások harminc százaléka vagy tönkrement, vagy összeolvadt másokkal. Nem volt kivétel a kereskedelem és a vendéglátás sem.

Ezt a helyzetet felismerve gondolta úgy a Kisosz megyei szervezete, hogy szakmai partnereivel szeptember 12–14. között ingyenes felkészítő tréninget szervez a kiskereskedelemben és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozóknak. Három nap, három témakör: először az ezen kört érintő pályázati lehetőségekkel, illetve magával a pályázatírással ismerkedhetnek meg az érdeklődők; másnap a vendéglátósok, élelmiszer-kereskedők mumusával, a HACCP minőségbiztosítási rendszer hazai alkalmazásával foglalkoznak (beleértve a jogszabályi hátteret, a higiéniai kapcsolatokat, a veszélyelemzést, a dokumentálást és magát a rendszer működtetését); a harmadik nap pedig az élelmiszer-forgalmazókra vonatkozó általános és különleges követelményekkel, az élelmezés-egészségügyi ellenőrzések tapasztalataival és a hiányosságok megszüntetésével ismerkedhetnek meg a tanulásra is vállalkozó vállalkozók.

Az előadások mindegyik nap 9 órakor kezdődnek Szegeden, a Kék Csillag étteremben. A jelentkezéseket a Kisosz székhelyén gyűjtik, a Debreceni u. 24/B-ben. Tel.: 62/485-610.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízválasztó tiszai halfesztivál

A Tisza mindkét oldalán rotyogott a bográcsokban a halászlé a hét végén kilencedik alkalommal… Tovább olvasom