Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Ismerkedés a sokfunkciós TIK-ben

Szeged - A legtöbb egyetemista és főiskolás naponta megfordul a szegedi tanulmányi és információs központban, vizsgaidőszakban akár egy teljes napot is itt töltenek. Az épületben nemcsak könyvet kölcsönözni, tanulni és netezni lehet, de sokak szerint csajozáshoz vagy pasizáshoz is kitűnő terep a TIK. Valóban az? Ennek jártunk utána.
Óriási nyüzsgés fogadott bennünket a tanulmányi és információs központ előtt. Több tucat fiatal trécselt az épületen kívül, élvezték a szokatlanul meleg őszi napsütést. Akadtak, akik ráérősen kortyolgatták a kávéjukat, mások egyik bagó után gyújtottak a másikra – a könyvek úgyis megvárják őket, gondolhatták.

– Én inkább a Somogyi-könyvtárba járok, mert ott rövidebb a várólista egy-egy kötetre. A TIK-be inkább csak berohanok, elintézem a tennivalóm, és már sietek is tovább – árulta el a másodéves biológia szakos Gál Erzsébet, miközben egy lépcsőn ücsörögve várakozott. A fiatal lány még soha nem ismerkedett a könyvtárban, ellenben a város sok más pontján leszólították már.

Az első emeleten a könyveibe bújt ötödéves földrajz–német szakos hallgató, Izsákovics József sem szokta lerohanni a lányokat a TIK-ben. Persze nem is nagyon teheti, hiszen két éve komoly kapcsolatban él. Párját, Rékát a TIK-ben nézte ki magának. A fiatalember korábban mindennap megfordult az információs központban, de amióta otthon is van internetes elérhetősége, már ritkábban jár ide. Néhány méterrel távolabb, egy asztal tetején ülve, lazán keresztbe vetett lábakkal hallgatta barátnőjét Szudi Alma. A másodéves magyar szakos egyetemista naponta legalább két órát tölt az épületben: tanul és internetezik. – A vizsgaidőszakban gyakran reggeltől estig itt vagyok. A csajokkal általában ide beszéljük meg a találkáinkat, de a könyvtárban még nem ismerkedtem meg fiúval – vallotta meg a vásárhelyi diáklány.

– Én tanulni járok ide, ismerkedni inkább egyetemi bulikban, vagy esetleg az órák előtt és után szoktam – mondta el Marton Gellért, aki egy kisebb társasággal múlatta az időt. A magyar–történelem szakos hallgató naponta megfordul az épületben, mégsem szólítja meg a lányokat.

A mulya férfiak becsületét végül egy orvostanhallgató, Kása Dániel mentette meg. Ő ugyan nem csajozik – barátnője van –, de a haverjai igen. Szerintük igenis jól lehet ismerkedni a TIK-ben, főleg a büfében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálomista: Nem kell a Belvárosi mozi

Szeged, Hódmezővásárhely - Szeged helyett Hódmezővásárhelyen tartja a jövőben díszbemutatóit a… Tovább olvasom