Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Ismét lemondott egy megyei képviselő

Sándorfalva, Szeged - Már a harmadik megyei közgyűlési képviselő mond le a mandátumáról: Baláspiri Csaba és Zsótér István után most Bertalan Zoltán távozik. A sándorfalvi háziorvos az elmúlt két évben megszaporodott adminisztrációs teendői miatt döntött így – és azért, mert nem szeret magyarázkodni.
Lemondott megyei közgyűlési mandátumáról dr. Bertalan Zoltán. Az MSZP–SZDSZ-frakció tagja megnövekedett adminisztrációs teendőivel indokolta lapunk kérdésére a döntést. – Háziorvos vagyok Sándorfalván, ahol hárman látjuk el ezt a feladatot, emellett helyi önkormányzati képviselőként is dolgozom – mondta Bertalan Zoltán. – A három feladatot a ciklus elején még össze lehetett egyeztetni, ma már nem. A készenléti szolgálat ellátása is komoly szervezéssel jár, és az elmúlt két évben orvosként nagyon sok munka hárult ránk: ha három perc jut egy beteg megvizsgálására, további tíz az adminisztráció. Meguntam, hogy gyakran kellett magyarázkodnom, miért nem tudok odaérni a bizottsági ülésre.

Bertalan Zoltán nem tagja az MSZP-nek, de a párt támogatásával indult polgármesterjelöltként Sándorfalván, s szerepelt a megyei listán is, így került be a közgyűlésbe. A listán Balogh Ferenc a következő, így most Bordány polgármestere lesz az ellenzéki frakció új tagja.

Bertalannal együtt már három képviselő távozott idő előtt a megyei közgyűlésből. A fideszes Baláspiri Csaba szintén orvos, ő is szakmai teendőire hivatkozott – az ellenzéki Zsótér István, Mindszent polgármestere pedig azt mondta, ebből ennyi elég volt. Baláspirit Ujvári László balástyai polgármester, Zsótért Vári Miklós apátfalvi alpolgármester követte a megyei képviselői székben.

Olvasóink írták

 • 8. Tapasztalt 2010. július 09. 00:49
  „jq, ha nem közalkalmazott, hanem vállalkozó orvos, akkor lehet.”
 • 7. pandababa 2010. július 08. 17:02
  „Hát igen..válság van..ezt már a "nagyok" sem bírják sehogyan... :-P :-D:-D
  Majd mindjárt el kezdem őket sajnálni.”
 • 6. misty.cum 2010. július 08. 15:43
  „Zsótér Istvánnak nem tudom miből lett elege, amikor nem is vett részt a megyei gyűléseken sem!”
 • 5. jq 2010. július 08. 13:34
  „Úgy tudtam, háziorvos nem lehet önkormányzati képviselő, mert összeférhetetlen (az önkormányzat a "munkáltatója")”
 • 4. gavallér 2010. július 08. 11:50
  „Kel a hely a húsos kondér mellett. Most mások tömik a hasukat nem csak 2/3 részben.”
 • 3. antikos 2010. július 08. 10:41
  „Menekülnek a ...... a hajóról, pedig már rég elsüllyedt...”
 • 2. achilleus 2010. július 08. 09:38
  „Ez egy érdekes hír: 2010-07-08 07:46
  Országgyűlési képviselők költöznek be ismeretlen családokhoz - Hétköznapi családokhoz költöztet be néhány napra közismert politikusokat az egyik ukrán országos tévécsatorna. A cél, hogy kiderüljön: képesek-e megélni az egyszerű emberek szintjén a luxuskocsikon járó, tehetős országgyűlési képviselők, egykori miniszterelnökök, sőt akár elnökök is. A Mandátum nélkül című politikai valóságshow ősszel kerül képernyőre.”
 • 1. K67 2010. július 08. 07:53
  „Egyik kutya, másik eb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos károkat okozó EU-s kamionok

Románia és Bulgária EU-s csatlakozásával a vasútra terelt kamionokból 30 ezer a közutakra szabadult – a környezetünket és az autósokat is veszélyeztetve. Tovább olvasom