Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ismét ˝migráns baba˝ született Szegeden

Szeged - Elfogása másnapján jelentkeztek a szülési fájdalmak egy koszovói határsértőnél, aki ezután a szegedi női klinikán egészséges kisfiúnak adott életet.
Egészséges kisfiúnak adott életet egy koszovói határsértő szerdán a szegedi női klinikán – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Az asszony négy társával került rendőrkézre november 11-én délelőtt Röszke külterületén. Másnap reggel jelezte az egyenruhásoknak, hogy megindultak nála a szülési fájások, ezért a klinikára vitték. Nem a koszovói nő az első határsértő, aki Csongrád megyében szült. Legutóbb alig egy hónapja, szeptember 9-én szült egészséges kislányt a szegedi klinikán egy szintén koszovói állampolgárságú határsértő nő. A most szülő ellen társaihoz hasonlóan megindult az idegenrendészeti eljárás, de amíg kórházi kezelése nem ér véget, háborítatlanul lehet gyermekével. A csecsemő a megfelelő iratok birtokában koszovói állampolgár lesz, hiszen Magyarországon – például az Amerikai Egyesült Államokkal ellentétben – állampolgárság tekintetében nem területi, hanem vérségi elv működik.


500 határsértő és embercsempész 2 nap alatt. Fotó: police.hu (galéria)

A rendőrök az anyát csak a kórházi kezelés után nyilatkoztatják, hogy akar-e menekültstátuszt benyújtani. Amennyiben igen, úgy ügyében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) fog dönteni. Ezt tette a szeptemberben szülő asszony is, akit csecsemőjével a BÁH munkatársai a debreceni befogadóállomásra szállítottak autóval. Ha nem folyamodik menekültstátuszért, el kell hagynia Magyarországot.

Az elmúlt 48 órában 76 csoportban 519 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén. Az elfogott migránsok között sok gyermek és nő is volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkosították a női klinika udvarát

Félmillió forintból megújult a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának udvara. Tovább olvasom