Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Ismét raboltak a Retek utcában

Szeged - Késsel fenyegette meg a szegedi Retek utcai Napsugár ABC alkalmazottját egy arcát piros sállal eltakaró ismeretlen fiatal férfi kedden késő este. A támadó nem sokkal zárás előtt lépett be az üzletbe, a bevételt követelte, majd távozott. Múlt pénteken a kisbolttól néhány méterre levő bankfiókot rabolták ki. A tetteseket még keresi a rendőrség.
Kirabolták kedden késő este, néhány perccel zárás előtt a Retek utca 23. szám alatt levő Napsugár ABC-t Szegeden. A reggel 6-tól 22 óráig nyitva tartó kisbolt mindössze néhány méterre van a Partiscum takarékszövetkezet ugyanebben az utcában működő fiókjától, amit múlt pénteken rabolt ki egy fegyveres ismeretlen.

„Azt nem fogják elkapni, de ezt igen" – mondta határozottan tegnap reggel a kisbolt egyik alkalmazottja, miközben rámutatott az üzletben felszerelt biztonsági rendszerre. A nő úgy tudta, hogy az egyik kamerába pont belenézett a támadó, aki valószínűleg nem lehetett törzsvendég, hiszen akkor tudott volna a felvevőkről. A rablás részleteiről az üzletvezető kérésére nem beszélhetett. A boltba betérő vásárlók az este történtek hallatán megdöbbent arccal szürcsölték jól megszokott reggeli kávéjukat.

Az eladó egyelőre hiába reménykedett: a Napsugár ABC rablóját még nem sikerült elkapni a hatóságnak.

A retek utcai Napsugár ABC mindössze néhány méterre van a múlt pénteken kirabolt takarékszövetkezettől (a kép bal oldalán). Fotó: Frank Yvette
A retek utcai Napsugár ABC mindössze néhány méterre van a múlt pénteken kirabolt takarékszövetkezettől (a kép bal oldalán). Fotó: Frank Yvette

A rendőrség tájékoztatása szerint a bolti rabló késsel fenyegette meg az alkalmazottat, a bevételt követelte, majd miután azt megkapta, gyorsan távozott a helyszínről. A kisboltban tegnap reggel arról beszéltek, hogy az éppen akkor szolgálatban lévő eladót nagyon megviselték a történtek, az üzlet mégsem zárhat be, az életnek folytatódnia kell. Hogy mennyi pénzzel távozott az illető, azt sem a boltban, sem a rendőrségen nem árulták el, de záróra előtt akár több tízezer forint is lehetett a kasszában.

 A banki és a bolti rablás elkövetőinek személyleírása különbözik, így a két esetet nem lehet összefüggésbe hozni egymással. Az ABC-t kirabló tettes 18-25 év közötti, 170 centi magas, vékony testalkatú férfi, akinek sötét szeme és fekete szemöldöke van. Hangja mély és monoton volt. A rabláskor fekete bőrkabátot, szürke vagy kék kapucnis felsőt, szürkés színű melegítőnadrágot és edzőcipőt viselt. Arcát piros sállal, vagy kendővel takarta el.

A rendőrség kéri, hogy aki az esetről vagy az elkövetőről bármilyen információval rendelkezik, hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívószámot.

Megtalálták a bankrabló kellékeit

Megtalálták a nyomozók a Retek utcai Partiscum takarékszövetkezetet múlt pénteken kirabló 25-30 év körüli, zömök testalkatú férfi rabláshoz használt maszkját és játék pisztolyát a szegedi Csongrádi sugárúton. Ráleltek arra a sapkára, cipőre és melegítőfelsőre is, amit a férfi a pénzintézetben viselhetett. Aki a bankfiók kirablásának szemtanúja volt, vagy azzal kapcsolatban információval rendelkezik, a maszkot vagy a játék pisztolyt felismeri, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy hívja a 107-es és 112-es segélyhívókat, illetve a Telefontanú 06-80/555-111-es számát. A nyomravezető 500 ezer forint jutalomban részesül.

Nem akart fizetni a cigiért

Rablás miatt volt elfogatóparancs az ellen a 24 éves szegedi férfi ellen, aki kedd délután 6 karton cigaretta vásárlása után nem fizetett egy szegedi Kereszttöltés utcai kisboltban. Amíg az eladó a számlát írta, a férfi egyszerűen kisétált a boltból, de a kiérkező járőrök hamar elfogták. A férfit azzal is gyanúsítják, hogy február 4-én éjszaka a Kolozsvári téren rátámadt egy nőre, akitől elvette mobiltelefonját, mp3-lejátszóját és a pénzét. A rablót őrizetbe vették, és előzetes letartóztatását indítványozták az ügyészségen.

Olvasóink írták

 • 4. szamika 2009. február 25. 12:11
  „itt van chicagho!!!”
 • 3. wicska 2009. február 13. 07:09
  „Az nem igaz hogy sétált mert úgy futott mint a nyúl , csak sajnos a cikkben nem tesznek említést arról a két fiatalemberről akik utána futottak és elkapták!”
 • 2. _palla_ 2009. február 12. 15:45
  „Na ne már.... Minden héten lesz egy-két ilyen? Játékpisztollyal?
  És egyetértek, miért nem teregetik ki a (fantom)képet mindenhova?”
 • 1. cselac 2009. február 12. 14:33
  „hm...sötét szem és fekete szemöldök. Aha...és a kép hol van, hogy esetleg a lakosság segítsen a kézrekerítésben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmszerű krimitől a hajmeresztő zuhanásig

Szeged - Évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget: vajon mit üzennek álmaink? Árulkodnak tudat alatti vágyainkról, félelmeinkről, szorongásainkról tudtuk meg a szakembertől. Tovább olvasom