Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Ismét világsztár Szegeden?

Szeged napjának környékére tervez újabb Dóm téri szuperkoncertet a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága. George Benson tavalyi fellépése után közösen döntötték el: májusban újra világsztárt hívnának meg a Dóm térre, ahol nem építik fel a nézőteret, így legalább 10 ezren élvezhetnék a produkciót.
A tavalyi George Benson koncertet egyedülálló konstrukcióban szervezte a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és a fővárosi Mafioso Concerts úgy, hogy bérbe vette a Dóm teret a szabadtéri igazgatóságától. A koncertet követően a két szegedi intézmény elemezte a Grammy-díjas világsztár szegedi produkciójának minden aspektusát, s arra jutottak, idén ismét rendeznének hasonló volumenű koncertet a Dóm téren.

– Sok tanulsága van a Benson-koncertnek – magyarázta Bátyai Edina, a szabadtéri játékok igazgatója. – Ahhoz, hogy egy világsztárt hozzunk vidékre, sokkal több néző szükséges. Gondolkoztunk az időponton is: a szabadtéri játékok után már késő lenne, előtte viszont jól illeszkedne a Szeged napja programsorozathoz. Májusban a téren még nem állnak a széksorok, így nem 4, hanem 8-10 ezer ember vehetne részt a koncerten.

A fellépő sztárvendég? A szegedi Ifjúsági Házat igazgató Boros Gyula korábban Sting nevét említette, csakhogy a májusi időpont nála nem jöhet szóba: Sting ugyanis évente csupán két hónapon át, júniusban és júliusban ad koncerteket. A szervezők más nevet nem mondtak, korai még bárkit is említeni. – Keressük a lehetséges fellépőt – mondta Boros Gyula. – Tárgyalásokat egyelőre nem folytatunk egy sztár menedzsmentjével sem. Nagyon szeretnénk, ha a Szeged-napi programokhoz kapcsolódhatnánk egy nagy koncerttel, de ennél konkrétabb információval egyelőre nem szolgálhatok.

A Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és a Szabadtéri Játékok Igazgatósága közösen finanszírozná a májusra tervezett koncertet, szponzorok bevonásával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város újítja fel a Hágit

Az önkormányzat újítja fel a Hágit, mert a Kelemen utcai épület tulajdonosai nem kezdtek hozzá a… Tovább olvasom