Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Iszlám-keresztény esküvő Újszegeden

A török lány és a szegedi fiatalember a katolikus szertartás szerint fogadott egymásnak örök hűséget. Különleges alkalom volt ez, hiszen iszlám és keresztény pár csupán II. János Pál pápa engedélye óta esküdhet katolikus templomban.
Az újszegedi Szent Erzsébet-templomnál szombat délután egy 1922-es gyártmányú Mercedes cabrio állt meg. Az autóból – amely egykor Karády Katalint is fuvarozta – fehér ruhás pár szállt ki: Songül Ilgün és Csonka Gábor. A török lány és a szegedi fiatalember a katolikus szertartás szerint fogadott egymásnak örök hűséget. Különleges alkalom volt ez, hiszen iszlám és keresztény pár csupán II. János Pál pápa engedélye óta esküdhet katolikus templomban.

Songül láthatóan nagyon izgult, a szertartást ugyanis magyar nyelven celebrálták. Bár tanul magyarul, Gáborral többnyire angol nyelven beszélnek. A násznép nagyon drukkolt a lánynak, és Songül igyekezett is, hogy hibátlanul mondja el a házassági fogadalmat: „Kitartok melletted egészségben, betegségben, holtomiglan, holtodiglan". A gyűrű felhúzása ment, mint a karikacsapás, ebben a párnak már van gyakorlata. A Londonban élő török lány és magyar fiú ugyanis a polgári esküvőt már Angliában megtartotta. A szegedi boldogító igen sem volt az utolsó a sorban: augusztusban a török hagyományok szerint Songül szülővárosában, Izmitben is örök hűséget fogadnak egymásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gallusz Niki: Minden erőmmel megpróbálok optimista lenni

Minden megtakarított pénzét a tánc– és énekóráira költötte, keményen megdolgozott a sikerért.… Tovább olvasom