Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Ítélőtábla előtt a békési drogdíler és a csempész

Szeged - Kedden tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla annak a két békési férfinak az ügyét, akiket korábban a megyei bíróság 6 év fegyházra, illetve 5 év börtönre ítélt kábítószerrel való visszaélés kísérlete miatt.
Az építőipari vállalkozóként dolgozó Sz. Tamás 2007 májusában nagyobb mennyiségű marihuánát akart Magyarországra behozni azért, hogy eladja. Mivel korábban Németországban őt egy hasonló ügy miatt elítélték és próbaidejét töltötte, nem merte vállalni annak kockázatát, hogy a kábítószerrel együtt ismét elfogják kint, egy ismerősét, a kamionos vállalkozóként dolgozó V. Zoltán Sándort kérte meg, hogy a kábítószert Magyarországra szállítsa. A közreműködésért 500 ezer forintot ígért azzal, hogy a pénzt a kábítószer leszállítása után kapja meg.

A két férfi 2007. május 9-én külön-külön gépkocsival Hollandiába utaztak, ott Sz. Tamás hat csomagban összesen 7280 gramm marihuánát vásárolt. A II. rendű vádlott kamionjával május 10-én a kora délutáni órákban indult vissza Magyarországra. A két férfi a kapcsolatot telefonon tartotta, megbeszélték, hogy útközben az egyik benzinkútnál megállnak, s ott Sz. Tamás a kábítószert a kamion raklaptartójában elrejti. Minden a terveik szerint történt.

A kamionos férfi a kábítószert Magyarországra szállította, és május 12-ére találkozót beszélt meg megbízójával a Békés és Bélmegyer közötti útra, hogy a kábítószert visszaadhassa. A találkozó létre is jött, de ekkor a vádlottakat a Nemzeti Nyomozó Hivatal munkatársai elfogták, és a jelentős mennyiségű kábítószert lefoglalták.

Kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság április 9-én Sz. Tamás I. rendű vádlottat, ezért őt 6 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – tájékoztatott az ügy előzményeiről dr. Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára. Megtudtuk, a II. rendű vádlottat, V. Sándor Zoltánt bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérletéért 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

Míg az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a döntés ellen a vádlottak és védőik felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében nyújtottak be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olümposzi istenek sem jobbak

Szeged - Ünnepelte a pénteki premier közönsége az Orfeusz az alvilágban szereplőgárdáját a… Tovább olvasom