Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Itt élned, halnod kell - ingyenes rockmusical a Dóm téren

Szeged - Itt élned, halnod kell címmel történelmi rockmusicalt mutatnak be szombaton a Dóm téren. Koltai Gábor rendező elmondta, olyan zeneműről van szó, amely a honfoglalástól a rendszerváltozásig foglalja össze a magyar történelmet.
A zene, melyben népzenei motívumok is megjelennek, alapvetően rockalapokra épülő szimfonikus alkotás, melyet a Kormorán együttes szerzői jegyeznek. Szöveges betétként történelmi idézetek és versek szerepelnek a darabban. A koreográfus Doktor László, a Makói Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetője.

A produkció célja, hogy a nézők összefüggéseiben lássák a nemzet sorsának alakulását. Megjelenik benne a honfoglalás, István király, a mohácsi csatavesztés, a világháborúk és az 56-os forradalom is.

A darabot tavaly júniusban a Hősök terén mutatták be, az Esztrád Színház pedig most egy hat előadásos turnét szervezett belőle, melynek utolsó állomása lesz Szeged. A produkcióban, melynek száz résztvevője van, a Forgatós Táncegyüttes is szerepel, illetve szegedi lovasok is feltűnnek benne.

Az előadás VIP-lelátójára korábban már lehetett jegyet váltani, minden más ülőhely azonban ingyenes. Az este 8 órakor kezdődő produkcióra fél órával korábban engedik be a nézőket. A darab kétórás, szünet nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évek óta gyűlik a mocsok a Kelemen utcában: éles a kontraszt a belvárosi utca két oldala között

Évek óta gyűlik a mocsok a Kelemen utcában: éles a kontraszt a belvárosi utca két oldala között
Szépen felújított épületek, gondosan takarított járda az egyik oldalon, málló vakolatú házak, galambürülék-halmok, tollak, mocskos kirakatok a másikon: ez jellemzi a forgalmas Kelemen utca nagyjából százméteres szakaszát. Tovább olvasom