Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Ittasan vezette a defektes autót az M5-ösön

Őrizetbe vett a Szegedi Rendőrkapitányság egy autóst, aki szombaton este bódult állapotban vezette defektes autóját az M5-ös autópályán.
A Balástya Autópálya Alosztály járőreinek ezért lett gyanús a 28 éves férfi által vezetett Opel Astra, mert annak jobb hátsó kereke defektes volt. A sofőr az igazoltatás során nem tudta átadni vezetői engedélyét. Mint a nyilvántartásból kiderült azért, mert a bíróság 2010-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök figyelmeztették a férfit, hogy nem mehet tovább az autóval, de ez egy cseppet sem izgatta, beindította a kocsit, gázt adott és elindult.

A járőrök követték, majd rádión keresztül segítséget kértek. Az autópálya lehajtót a Sándorfalvi Rendőrőrs munkatársai zárták, majd megállították a férfit, amikor az feléjük ment.

Előállítása során kiderült, hogy az autót bódult állapotban vezette, ezért vele szemben a szabálysértési eljárások mellett büntetőeljárás is indult.

Mivel az eltiltás hatálya alatti járművezetést a bíróság elzárással is büntetheti, ezért a férfit a Szegedi Rendőrkapitányság a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vette.

Olvasóink írták

 • 12. Kimberli 2009. szeptember 09. 00:19
  „Én voltam az egyik utas.
  Nem tudom,miért irogattok ide minden féle marhaságokat föleg úgy ,hogy nem is tudjátok az egész storyt ,mert ennek a cikknek fele hazugság,mert semmiféle ittas vezetésröl vagy bodult állapotról szó NINCS!!!
  Elösször is nem balástyánál kaptak el minket de ez lényegtelen. Az valóban igaz,hogy defektes kerékkel jöttünk de mivel szintén kaptunk egy defektett elötte kb 15 perce mielött kereketcseréltünk ismét igy már sajnos nem volt még 1 pótkerék,mert tudomásom szerint az autókban 1 pót kerék van nem pedig 2! "A Balástya Autópálya Alosztály járőreinek ezért lett gyanús a 28 éves férfi által vezetett Opel Astra, mert annak jobb hátsó kereke defektes volt." --->Ilyenröl megint nincs szó,mert ugyan is nem járöröznek a rendörei az autópályán éjszaka,mert balesettveszélyes( (amit a saját füleimmel hallottam a Szegedi Rendörkapitányságon egy Rendör szájából),hogy nekik bármi is GYANÚS lett volna. Egy autós telefonált be,hogy defektes kerékkel megyünk az autópályán.Nem kell fényezni a Rendöröket a cikk irójának.Ekkor valóban igazoltattak,de semmi féle vezetöi engedélyt nem kértek,csak az autó papirjait amit rendben is találtak. Valóban nem engedtek tovább, Ilyen esetben tréllert kellet volna hivnunk amit Mi megkérdeztünk telefonon,mikor észleltük a defektet,hogy mennyibe is kerül. 60-70 ezer Ft-ról beszélgettek velünk ez meg felel a mai magyar ember átlag fizetésének.Kérdezem Én ki az aki megengedheti magának,h ennyit fizessen. Mi úgy voltunk,h az 1. kijáratnál lejövünk az autópályáról. Hogy miért hajtottunk tovább? Mert az a Kedves rendör elkezdte lekaparni a rendszám tábláról a müszakis matricát. Hát kérdezem Én,hogy milyen jogon, ha csak a kerékkel volt gond ? Éjszaka kellös közepén gyalogoltunk volna a nagy böröndökkel az autópálya közepén? Az nem balesett veszélyes véletlenül? És az a 200-as tempo is csak 40 volt az autópálya leállósávjában vészvillógóval a keréknek,meg már úgy is mindegy volt:) Amugy meg büszkék lehetnek a rendörei,hogy mekkora fogást csináltak 8 rendör autóval és egy csomó kommandóssal az élen egy szerencsétlen defektett szenvedö emberrel.Hát kész vicc az egész amit ebböl az ügyböl kreáltak....illetve arra,hogy milyen szép szavakat használtak velünk szemben. Ugye erröl senki nem ir semmit!? Na akkor idézek egy kettöt: "kossolj már, faszomat.kis csitri és stb...Ha Én meg adom neki a kellö tiszteletett akkor Én is elvárom ugyan ezt! Azért,mert Ö egyenruhát visel Én meg nem, az nem azt jelenti,h úgy beszélhet velem,mint egy kutyával.Ennyit az inteligencijájukról. tudomásom szerint nekik példát kellene mutatni a társadalomnak ...És az Opel Astra vezetöje szabadlábon van ezt hozzá teszem :)”
 • 11. Qcsika 2009. szeptember 08. 05:09
  „Vártam már ezt a cikket!!!
  Szombat este abban a percben, mikor Ibrahimovicról a labda a magyar kapuba pattant, pont a kettős körforgalomnál jártam. Egy bütykös taxi a kijárót lezárta, utánna ott áll az Opel, mögötte még egy rendőrautó, majd úgy 10 civil autó állt a lehajtón. Ameddig a METRO-ig értem, 3 szirénázó rendőrautóval találkoztam még, ez kb. 2 perc. Gondoltam qrva nagy halat foghattak, ha 5 autónyi rendőr kell hozzá.
  Csak "gratulálni" tudok a magyar rendőrségnek: 5 autóval sikerült megfogni egy defektes járművel közlekedő részeget. Ez már valami!!!
  Tegnap este a tv-ben láttam, hogy a "gordonka" beszéde alatt, úgy hullottak a rendőrök, mint a legyek.
  Az állóképességük is qrva jó lehet, amilyen az ország olyan a rendőrsége!!!!”
 • 10. maug 2009. szeptember 07. 20:26
  „Hát ez nem százas volt az biztos! Mit hitt, hogy a rendőrök majd csak nézik mit csinál? Biztos a kábszer miatt látta ilyen rózsaszínűnek a világot! :-)”
 • 9. dblaci 2009. szeptember 07. 18:39
  „Először is SÜN!!!!!!!

  "nincs rá jogkörük, hogy kiszedjék az autóból, rákenjék a motorháztetőre"

  Nincs rá jogkörük? Nincs mi? Magánterületen kamerázni, igazoltatni, oszlatni a legrendesebb magyar embereket, politikai nézetük miatt halomra gumilövedékezni, meg könnygázozni családokat, külföldi túristákat, tüntetőket... Ehhez nemcsak jogkörük, pofájuk, és gyomruk volt a SÜNöknek, hanem még a kitüntetéseket is BÜSZKÉN rakták el érte.

  Nem kell egyetérteni a hazafiakkal (Jobbik, HVIM, stb.) de ezt még a legutolsó mszp szavazó is lássa már be, hogy itt valami nincs rendben..........”
 • 8. Zuperman 2009. szeptember 07. 14:48
  „M_R !
  Ülj a sünödre és gondolkozz, ha tudsz!
  Majd biztos, hogy a zsaru lesz olyan hülye, hogy miután elindul a kocsival, akkor elkezdi kirángatni menet közben a barmot!

  Rozimarcsi!
  Szerinted mikor tegye rá a bilincset? Mikor megkezdi és azt sem tudja mi a helyzet? Mert szerintem miután megfogták, tuti, hogy rányomták!”
 • 7. VV4 2009. szeptember 07. 14:34
  „M_R! Szerinted mi lett volna a helyes eljárás? Kétlem, hogy 200-al közlekedett volna és hidd el a leszorítósdi sokkal veszélyesebb mutatvány. Le kellett volna lőni vagy mi?
  Inkább örülnél, hogy egy őrülttel kevesebb van az utakon...”
 • 6. Tom_Peris 2009. szeptember 07. 14:27
  „1. a sün él és élni fog!

  2. Tessék pozitívan gondolkozni! Llegalább nem a szembe sávban közlekedett az úriember...”
 • 5. Rosmary53 2009. szeptember 07. 14:11
  „Istenem, férfiak! Nyelvészkednek... is. Az autópálya járőrei nem rendőrök? Vagy miért nincs jogkörük egy ilyen ön-és közveszélyes esetben megakadályozni a továbbhaladást? Van itt sok más kérdés: ha már jogsi sincs, bódult is, defektes is, és még szót sem fogad, hol a bilincs? Ha meg valami baj történik, jönnek a hozzátartozók, hogy miért hagyták továbbmenni Balástyától Sándorfalváig. Mert a jogkörök ott kezdődnek és végződnek?”
 • 4. Kaccat 2009. szeptember 07. 10:40
  „a címben az van, hogy ittasan vezette...”
 • 3. Kawasanyi 2009. szeptember 07. 10:04
  „Ne keverjük össze a dolgokat! Bódult állapotban volt, nem pedig részeg. Tehát valamilyen drog vagy gyógyszer hatása alatt volt. Azt pedig nem mutatja ki a szonda. Van rá gyors teszt de drága és nincs rá pénz. Éppen ezért nincs is a legtöbb rendőrnél.
  A szolgálati autót meg nem fogják nyilván összetörni, mert ez nem Amerika. Nincs másik amit kihoznának a garázsból.
  Nagy magyar valóság.”
 • 2. Kaccat 2009. szeptember 07. 09:43
  „Kedves MR ha túl tudnál lépni, az egyébként már régen lefutott sünözésről, akkor talán felsejlene a kis agyadban, hogy valószínűleg NEM TEHETTEK MÁST, mivel a szerencsétleneknek nincs rá jogkörük, hogy kiszedjék az autóból, rákenjék a motorháztetőre, és utána érdeklődjenek hogy érvényes e a jogsija, illetve, úgy közöljék vele, hogy márpedig nem mehet tovább...
  Mivel a részeg a kocsiban ült, ők mellette álltak, szerinted mit kellett volna tenniük? kézzel visszatartják az autót?
  Egyébként meg ha lenne hozzá jogkörük, hogy úgy igazoltassanak mint Amerikában, akkor valószínűleg te és a hozzád hasonlók lennének a legjobban felháborodva, mivel megsértik a személyes szabadságotokat...”
 • 1. M_R 2009. szeptember 07. 09:28
  „"A rendőrök figyelmeztették a férfit, hogy nem mehet tovább az autóval, de ez egy cseppet sem izgatta, beindította a kocsit, gázt adott és elindult."

  És közben a sünök mit csináltak? Próbálták elolvasni a rendszámot, csak nehezen sikerült mert nem volt köztük írástudó? Hihetetlen hogy ilyen IQ-light véglények rendőrök lehetnek...

  Legközelebb talán várják meg hogy okozzon egy halálos balesetet. Vagy ez teljesen rendben van, ha részegen, jogsi nélkül egy forgalmi nélküli kocsival hajtok 200-zal az autópályán?

  Milyen érdekes hogy amikor ártatlan és alkotmányos jogaikkal élő emberekkel szemben kell fellépniük, akkor valahogy buzgóbbak a sünök.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb károkkal megúsztuk a vihart

Szeged - A hirtelen jött péntek éjszakai vihar után összesen 75 káreset miatt értesítették a szegedi… Tovább olvasom