Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Itthon pihenik ki a nyaralást a fiatalok

Kedden reggel indult nyaralni az idei utolsó általános iskolás csapat a szegedi önkormányzat balatonkenesei üdülőjébe. A tábort a város 30 millió forintért újíttatta fel, ötszáz diák nyaralását támogatta.
- Egy barátommal utaztam le a táborba, de sok jó fej sráccal ismerkedtem össze. Nem estünk kétségbe borongós napokon sem. Nekivágtunk és felkapaszkodtunk a közeli Sós-hegyre. Ha már végképp nem lehetett kimozdulni a szakadó esőben, csocsóbajnokságot szerveztünk vagy kártyáztunk. Pingpongversenybe is beneveztem, bár most vettem először ütőt a kezembe – sorolta élményeit a Balatonkenesei Gyermek- és Ifjúsági Táborról a fiúszoba parancsnoka.

Magyar Péter idén zárta a nyolcadikat a Kodály téri iskolában, Kormányos Tamás pedig a Bálint Sándor általánosban végzett. – Nem hiányoztak az itthoniak, bár mindennap telefonálgatunk egymásnak. Aztán persze kinyomtuk a mobilt. Volt élet Kenesén, mi hetvenöten próbáltuk betartani az este tíz órai takarodót. Erről a négy tanár gondoskodott is, bár azt mégsem mondanám, hogy aludtunk. Majd itthon kipihenjük a nyaralást – teszi hozzá Tamás.

A haverokkal itthon is tartják a kapcsolatot, mindjárt a nyaralás másnapján együtt strandoltak a SZUE-ban. Ezért cseppet sem sajnálták, hogy nem tartott ki végig a balatoni nyár, itthon pótolják a strandolást. A Paskuj testvérek napra pontosan számon tartják, mennyi időt tölthetnek még házi feladatok nélkül. A három gedóis gyereknek idén ez a nyaralás tetszett legjobban: édesanyjuknak a legkisebb, Samu, fűzött gyöngynyaklánccal kedveskedik, és papírvirágot is hajtogatott neki az üdülőben. „Elvoltunk. Bővebben: nyaraltunk" – mondja a legényke, de amikor a focibajnokságra terelődik a szó, elkerekedik a szeme: „Az FC két balláb csapatában játszottam, középtájon." Ezüstérmesek lettek, még szerencse, hogy csak két csapat nevezett.

A nagylányok, Paskuj Sára és Rebeka strandoltak, míg lehetett; a viharos időben is jól szórakoztak, fodrászkodtak és sminkelni tanultak egymástól. Este a fiúk seprűnyélen kísért gitárkoncertjére táncoltak. Végh Emesével méregették egymást: ki mennyit hízott a négyszeri kiadós étkezés hatására.

Balatonnál, ej-haj, de jó!

A szegedi önkormányzat Balatonkenesei Gyermek- és Ifjúsági Táborát 30 millió forintért újíttatta fel a kezelő Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata. Az öt és fél ezer négyzetméter alapterületű tábor 1970-ben épült, és az utóbbi tizenöt évben nem futotta renoválásra. Jelentős átalakításra idén júniusban került sor; az épületek homlokzatát vakolták, a szálláshelyeket ellátták korszerű hőszigeteléssel és a régi fémnyílászárókat cserélték hőszigetelt műanyagablakokra. Megújultak a vizesblokkok, az ajtók és ablakok. Mozgássérült gyerekeket számára két hálószobát és egy vizesblokkot alakítottak ki, valamint új játékszereket vásároltak. A szegedi önkormányzati általános iskolákban hirdették meg az öt, egyenként tíznapos turnust összesen ötszáz iskolásnak, akik más módon nem nyaralhattak volna. Így az üdülés a szülőknek fejenként 15 ezer 500 forintba került. Az önkormányzat 10,9 millió forintot költött az üzemeltetésre, a gyerekek ellátására, a tanárok bérére, rezsire és a programokra. A tábor augusztus 18-án zárja kapuit.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgező víz miatt pusztulnak a madarak

Tömegesen hullanak el a madarak Csongrád megyében az úgynevezett tavi bénulás miatt. Az állatok egy… Tovább olvasom