Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Izgatottan várják a Dóm téri folytatást a sztárszínészek

Szeged - Nagyszerű hangulatban próbálják a sztárok A víg özvegyet, a szabadtéri idei operettbemutatóját.
Gőzerővel próbálják A víg özvegyet, a nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok operettbemutatóját a művészek, egyelőre a színház épületében, még kedélyes, „premierstressz" mentes környezetben. Az első előadást július 15-én láthatják a nézők. A jegyeket viszik, mint a cukrot, ami nem csoda, hiszen olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Haumann Péter, Bajor Imre, Hernádi Judit, Molnár Piroska, Csákányi Eszter és Szacsvay László.

A művészek nemcsak a munkát élvezik, hanem azt is, hogy rég nem látott kollégákkal hozta össze őket a sors a produkcióban. Haumann és Csákányi már az olvasópróbán baráti öleléssel fogadta egymást. Molnár Piroska szintén kedves barátnőivel – Csákányival és Hernádival – töltheti a szegedi próbaidőszakot, ám nem ez az egyedüli, ami miatt szívesen vállalta el a szerepet.

„Zárt helyi próbák után a produkció számára megrendülés kilépni a hatalmas, szabad térre, olyankor általában felborul sok minden, ami addig a kisebb próbahelyszíneken érvényes volt. Jómagam legfeljebb csak attól rendülök meg, hogy újra itt lehetek a szegedi szabadtérin, és remélem, még sokszor térhetek vissza."

Haumann Péter és Csákányi Eszter A víg özvegy nagyszínházi próbáján
Haumann Péter és Csákányi Eszter A víg özvegy nagyszínházi próbáján

Bajor Imre először játszik a szabadtérin, a próbákon úgy fogalmazott: ennyi idős korban egy olyan karakterű színésznek, mint ő, illik eljátszani Nyegus szerepét. „A többiek csodálkoztak is az előbb, hogy én még nem játszottam!" Molnár Piroska mondataira úgy reagált: mivel életében már sokszor lépett fel sportcsarnokokban, nagy terekben, szerinte maximum az első pillanatokban fog rácsodálkozni a hatalmas térre.

Az operisták tekintetében sem panaszkodhatunk: Herczenik Anna mellett Kálmán Péter, Keszei Bori és Gárday Gábor kápráztatja el a közönséget. Az operett izgalmas kihívás nekik, hiszen ahogy Herczenik fogalmaz: „Prózában is bizonyítanunk kell, ami egy énekes számára mindig nehezebb. Alig várom az ülőpróbát – vagyis amikor először énekeljük zenekarral a darabot –, elképesztő érzés, amint első ízben hangzik fel a zene az énekkel.

A Tragédiáról a REÖK-ben

Közönségtalálkozón mesélnek Az ember tragédiája kulisszatitkairól az előadás szereplői, Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt, valamint rendezője, Vidnyánszky Attila a REÖK-ben ma 17.30-tól a Múzeumok éjszakája nyitóprogramján. A belépés ingyenes a többi programra is. Részletek: www.reok.hu.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. Szögedi 2011. június 26. 21:20
    „Én nem tudom kik írják ezeket a cikkeket legalább itt ne erről volna szó, hogy celeb világ.
    "A jegyeket viszik, mint a cukrot, ami nem csoda, hiszen olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Haumann Péter, Bajor Imre, Hernádi Judit, Molnár Piroska, Csákányi Eszter és Szacsvay László."

    Mindenütt csak a nevek, ez a szöveg. Az, hogy milyen a darab az márt nem is érdekes? Jó persze nagy színészek vannak köztük nem vitás, de elég nagy baj, hogy a közönség nevekre jön és nem a darabra. Ez a trend, és ez is fog maradni úgy néz ki. Jó hát Dm= Blikk ezt régóta tudjuk, de...na”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már javítják a hibákat a Belvárosi moziban

Pénteken elkezdték a munkát a Belvárosi mozi épületében a villanyszerelők. Tovább olvasom