Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Jáksó és Juronics is a távoli tájakat kedveli

Szeged - Olyan hírességeket kérdeztünk, akik nem elégednek meg az ismerős dolgokkal: Juronics Tamás koreográfus a mindennapi életet figyeli szívesen egy távoli vidéken, Jáksó László számára pedig nincs középút, a szélsőségeket kedveli.
Van híresség, aki Tunéziában, Balin, Egyiptomban is csak a szálloda medencéjéig vagy az éjszakai bárokig jut el. Az ismertet keresi az ismeretlenben – holott megismerni egy távoli kultúrát úgy lehet, ha a mindennapi életbe is bepillantunk. Ezt vallja Juronics Tamás koreográfus-rendező, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetője is megjárta már Délkelet-Ázsiát, az arab országokat, Dél-Amerikát és Mexikót, Zanzibárt.

– Akkor kapcsol ki az utazás, ha teljesen eltérő környezetbe kerülök – osztotta meg velünk. A legjobban Bali varázsolta el, ahol két alkalommal is eltöltött három hetet – azóta is visszavágyik.

Juronics Tamás
Juronics Tamás.

– Kibéreltem egy autót, és mentem, amerre láttam. A helybeliek egyszerűek, vallásosak, szegények, de harmóniában élnek önmagukkal. Jobban elfogadják a szegénységüket, mint az európaiak – mesélt az élményeiről. Nem híve a szervezett utaknak, inkább a mindennapi életet figyeli szívesen. – Igazán beolvadni nem tudok a külsőm miatt, egy kétméteres, kopasz figurára mindenütt rácsodálkoznak. Főleg Ázsiában találnak viccesnek a járókelők – idézte fel nevetve a helyiek reakcióját.

Persze a felkapott turistalátványosságokat sem kerüli el, hiszen ezek az emberi kultúra történetének fontos részei. Bali mellett Vietnam és Kambodzsa a következő úti cél – egyik ország sem túl felkapott nyaralóhely, ám annál több érdekességet tartogat. Idén azonban elmarad a nagy utazás, mind az idejét, mind a pénzét építkezés kötötte le.

Vietnam Jáksó László fantáziáját is megragadta – Kína és a skandináv országok mellett. A Heti hetes műsorvezetőjének egy utazási iroda ajánlott utat egy általa választott egzotikus vidékre, egy-két millió forint értékben. Akkor megbetegedett, nem utazott – most már biztos, hogy lecsapna a lehetőségre, és eltöltene a távol-keleti országban egy hónapot.

Jáksó László
Jáksó László.

– Vannak vietnami ismerőseim, tudom, hogy szépen fejlődő ország, ügyes, okos lakókkal – érvelt a nem mindennapi úti cél mellett a televíziós és rádiós műsorvezető, akinél nincs középút a nyaralásban. – Vagy legyen ötven fok vagy mínusz tíz! – jelentette ki, amikor arról kérdeztük, mi alapján választja ki, hová megy pihenni. A felkapott nyaralóhelyek azért nem foglalkoztatják, mert annyira nem különböznek Magyarországtól. Na de egy olyan vidék, ahol az a mondás járja: ˝Nincs rossz idő, csak rossz ruha.˝ Egy finnországi utazáson olyan öltözéket adtak rá, hogy a hóban is aludhatott benne – ez nagyobb egzotikum, mintha Görögországban vagy Horvátországban töltődött volna fel.

Olvasóink írták

 • 8. barkzso 2009. július 29. 09:44
  „Ja, ballib celebként össze is jön nekik a rávaló...”
 • 7. ClarkGriswald 2009. július 28. 22:26
  „Pontosan! ÁTLAG MAGYAROK! Irigyek-rosszindulatúak-ostobák!

  Én inkább büszke vagyok Juronicsra, és büszke vagyok arra hogy városom hírnevét csak fényesíti.”
 • 6. miniszterelnok 2009. július 28. 22:02
  „5. Ugye??? Nem irigyek, csak átlag magyarok.:)”
 • 5. pille 2009. július 28. 21:34
  „Miért vagytok ilyen irigyek? Előttetek a lehetőség,hát gyorsan ragadjátok meg!”
 • 4. maci52 2009. július 28. 21:12
  „Álljanak tótágast Balin,és fossák le magukat.Kik ezek a majmok???”
 • 3. pmjelolt 2009. július 28. 20:58
  „ki az a jákso?”
 • 2. miniszterelnok 2009. július 28. 15:16
  „Heyyyy J.T. nekem ugyanitt van egy fotóm.:)”
 • 1. IVY 2009. július 28. 12:34
  „J.Tamás által megkeresett pénzből és is nyugodtan hepáznék pl. Balin! :) :) (évente többször is)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spricc a siófoki plázson

Szeged - Ha szeretnénk, naptejjel kenik be a hátunkat, hűsítő vízsugárral spriccelnek napozás közben… Tovább olvasom