Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

János elmerült a tóban

Ötvenkét éves, jól úszó szatymazi férfinak veszett nyoma tegnap a település melletti bányatóban. Tűzoltók, rendőrök keresték.
Nem találták meg a bányatóba veszett férfit. Fotó: Segesvári Csaba
Bányatóban elmerült férfit keresnek a rendőrök és a tűzoltók. Elsőként azonban a helyszínt kell megtalálni. Ahogy a zsombói úti felüljáró melletti tó felé tartunk, tűzoltóautó megy el mellettünk. A környéken sehol senki. Telefonos segítség érkezik: másik bányatónál kell keresni. A Forráskút felé eső tónál már messziről látszik, a tűzoltók csáklyázzák a tavat.

Barátjával, Ördögh Pállal ment le tegnap a Szatymazon túli bányatóhoz az ötvenkét éves Temesvári János. Az erdőn túl laknak, esténként megmártózott a vízben. Tegnap délben a családdal ebédeltek, elfogyott egy üveg bor is, aztán az idős Pali bácsival beszélgettek és lementek a vízhez. Először a szélén fürödtek, és Pali bácsi nem is merészkedett beljebb – megérezte a hűvös alsó sodrást. János tudott úszni, ment is egyedül tovább, és visszaszólt a barátjának: – Pali bátyám, itt mélyül!
– Abban a pillanatban alábukott. Semmi evickélés, eltűnt. Megijedtem. Vártam, de tudtam, hogy nem nagy baj van, szaladtam kifelé – idézi fel a történteket Ördögh Pál. – Felkaptam a lovas kocsira, hajtottam a lovat az első házat elérjem, ahol telefon van.

Már két órája keresik. A férfi nővére, Széll Istvánné Erzsike aggodalommal figyel. Azt mondja, nem érti, hogy mehetett be a fivére felhevült testtel a vízbe. Fél 6-kor érkezett meg János élettársa, zokogva nézi a vizet.

A rendőrök közben magyarázzák, ha fölül 28 fok meleg is a bányató vize, négy-öt méter mélyen akár húsz fokkal is hidegebb lehet. Egészséges embernek is szívgörcsöt okoz. A tiltás ellenére mindkét szatymazi bányatónál fürödtek tegnap. Lapzártánkig a keresés nem járt eredménnyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Halász Miklós

Hatvanesztendős korában váratlanul elhunyt Halász Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró. Lapunk… Tovább olvasom