Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Januárra átadhatnak két piaci csarnokot

Egy kiskunhalasi és egy szegedi cégből álló konzorcium, a Merkbau-Goboker nyerte el meghívásos pályázaton a Mars tér első ütemének átépítését. A munka jogerős építési engedély nélkül ugyan, de elkezdődött.
Már bontanak a téren Fotó: Schmidt Andrea
Még mindig nincs jogerős építési engedély a Mars téri új piac felépítésére, mivel a börtön fellebbezett: a büntetés-végrehajtási intézmény szerint a rabszállító autók a jelenlegi közlekedési tervek szerint nem tudnak majd megfelelően ráfordulni a kapura. A Csillag problémája azonban már nem jelenthet akadályt – véli Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója –, ezért hozzákezdtek a munkákhoz. Az ütemezést ugyanis tartani kell: a fellebbezések miatt máris egy hónapos csúszás várható az első két kiscsarnok átadásában, karácsony helyett csak januárra készülhetnek el. Az úgynevezett első kapavágást, a munkaterület átvételét ugyanis augusztus 15-ére tervezték, de egy korábbi, mára visszavont fellebbezés miatt már eleve csúsztak a határidők.

A munka megkezdése a Mars téren az úgynevezett nulladik ütemet jelenti, vagyis azt, hogy a vásárigazgatóságot, a diszpécserközpontot, a figyelőrendszert a Sing-Sing mögé költöztetik. Ezután lebonthatják a mostani, irodáknak helyet adó pavilont. Utána lép színre az első ütem kivitelezését végző Merkbau-Goboker, abban bízva, hogy addig megszületik a jogerős építési engedély. Farkas Mihály, a kiskunhalasi Merkbau Kft. létesítményfelelőse elmondta, először a munkaterületen lévő közműveket kell kiiktatni, majd felvonulnak a Mars térre.

Pusztai Lajos elmondta: az első ütem – két kiscsarnok felépítése – nettó 540 millió forintba kerül. Az építkezés remélhetően a lehető legkisebb fennakadást okozza majd a Mars téren – tette hozzá az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcalányokat keres a szegedi adóiroda

Harmincféle köztartozást hajthat be rajtunk a városi adóiroda. A tételek között olyan… Tovább olvasom