Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Janza Kata: Vágyom a szerepre, győzni szeretnék

Szeged - Janza Kata játssza idén Scarlett O’Harát az Elfújta a szélben. Különös körülmények vezettek ahhoz, hogy a tavaly zseniálisan megformált Belle Watling karaktere után övé legyen a főszerep.
Nem mindennapi körülmények közt tudta meg Janza Kata, hogy idén más szerepben számítanak rá a szegedi Elfújta a szélben. A darab tavalyi hatalmas sikerében neki is oroszlánrésze volt, hiszen kivételesen alakította a kurtizán Belle Watlingot a Dóm téren. Most nyáron azonban Scarlettként láthatjuk a népszerű színésznőt.

Amikor Kerényi Miklós Gábor direktor és Somogyi Szilárd rendező behívta az igazgatóságra, és csak annyit mondtak, hogy elveszik tőle a szerepet, megijedt. – Éreztem, hogy valami nem stimmel – meséli a meglepő beszélgetésről. – Kero azzal érvelt, hogy nem játszhatok egyik nap királynőt, vagyis Elisabeth-et, a következő nap pedig kurtizánt. Ez furcsa volt tőle, nem szokott ilyesmit mondani.

Janza Kata Somogyi Szilárddal, a musical rendezőjével.
Janza Kata Somogyi Szilárddal, a musical rendezőjével.

Amikor látták rajta, hogy kis híján elájul, elárulták, hogy Belle helyett idén ő kapja Scarlett O’Hara karakterét a darabban. Ez már egy egészen más lelkiállapot volt, Kata büszkén árulja el, hogy Somogyi Szilárd úgy emlékezett rá vissza, mint aki hirtelen húszéves lánnyá változott a boldogságtól.

 Kis szentivánéji zene

Shakespeare klasszikusát, a Szentivánéji álom című vígjátékot dolgozza fel a Láthatóságiak – Kis szentivánéji zene című darab, amely február 28-án, 19 órától a REÖK-ben látható. Nagy hangsúlyt kap a produkcióban George Gershwin zenéje is, többek között a Kék rapszódia és a Summertime. Jegyek elővételben 1500 forintért kaphatók.

– Úgy érzem, ez igazán nekem való: nem megcsinálni kell, hanem belülről jön. Tavaly nagyon sokat segítettem Gubik Petra kolléganőmnek, sokat beszélgettünk arról, hogyan használja Scarlett a női fegyvertárát. Amikor a színpadon volt, én a takarásból elemeztem, vajon hogyan oldanám meg a szerepet. A mostani helyzetet tekintve ez nagyon érdekes, és más darabok esetében sosem fordult még elő. Ennek köszönhetően már most nagyon sokat tudok Scarlettről. Győzni szeretnék nyáron, mert nagyon vágyom erre a szerepre.

Belle karaktere szerinte nagyon jó kezekbe kerül, hiszen Szulák Andrea játssza a kizárólag Szegedre összeállított fesztivál-szereposztásban. Éppen azelőtt beszélgettek a darabról, hogy mindketten megtudták volna a jó hírt. Andrea panaszkodott, hogy még nem tudta megnézni az előadást, pedig nagyon kíváncsi rá. Kata pedig biztatta, hogy mindenképpen látnia kell, mert imádná Belle figuráját és dalát, ami a többiek szerint is a legjobb. Úgy fogalmazott: lubickolna benne Andrea is. Másnap megtudták az új szereposztást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 éve perlik sofőrjei a Tisza Volánt

A sofőrök azért mentek bíróságra, mert cégük csak azt az időszakot számolja el munkaidőként, amikor ténylegesen vezetnek, a várakozást nem. Tovább olvasom