Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Járőrt küldtek a szomszédok

Szeged - A tápéi Zágráb utcában már 15 éve áll az SOS Gyermekfalu nevelőotthona. A mai napig akadnak konfliktusok lakói és a szomszédok között.
A Szőregi úti Árpád nevelőotthonban gondozott fiúk Tápéra költöztetése ellen kezdtek aláírásgyűjtési akcióba a kertvárosban élők – írtuk lapunk tegnapi számában. A szegedi önkormányzat tervei szerint jövő tavasszal 15, magatartási problémával küzdő fiút szállásolnának el a Budai Nagy Antal utca 51. szám alatti egykori iskolaépületben. Jogos-e a félelmük? A tápéi Zágráb utcában reméltünk egyféle választ, ahol már 15 éve áll az SOS Gyermekfalu egyik otthona, ahol most 12 állami gondozott fiatalt nevelnek.

– Szinte az alapítás óta küzdünk az előítéletekkel, sokszor akadnak konfliktusok a szomszédokkal. Volt, aki korábban ügyvédhez fordult, majd levelet küldött nekünk a problémáiról. Jelen pillanatban egy másik telekszomszéd küld ki többször járőrt hozzánk, aminek oka az udvarban kialakított focipálya. A legtöbb konfliktust az innen a szomszédokhoz átrúgott labdák jelentik, pedig megmagasítottuk a kerítést. Persze számtalan nagyon kedves szomszédunk is van. Ettől függetlenül nem lesz könnyű az új gyermekotthonnak, ha a környékbeliek eleve előítélettel fogadják a gyerekeket. Mindkét fél részéről nagyfokú tolerancia szükséges – vélekedett Vágvölgyi Tibor, a tápéi SOS ifjúsági ház szakmai vezetője.

A Zágráb utcai nevelőotthont 15 éve építették fel. Fotó: Segesvári Csaba
A Zágráb utcai nevelőotthont 15 éve építették fel. Fotó: Segesvári Csaba

A panaszos szomszéd – nevét és fotóját nem akarta adni cikkünkhöz – szerint sem lesz egyszerű majd az új gyermekotthon környékén lakóknak. – Ha nincs nevelő a közelben, nagyon szemtelenek tudnak lenni a fiatalok. Hiába szólok nekik, hogy hagyják abba a focit, nem teszik meg. Ilyenkor a rendőrséghez kell fordulnom – mondta a férfi. A megkérdezett szomszédok többsége azonban toleráns volt. A nevelőotthonnal szemben lakó Solymár Istvánné nem tudott rosszat mondani a fiatalokról. – Persze az is igaz, hogy ezek a gyerekek tanulnak vagy dolgoznak – mondta.

Olvasóink írták

 • 6. Papucsos 2009. május 18. 19:55
  „Mé hagyják abba névtelen vamzer tápéi homokos nyugdíjas lakos a focit?
  Áááááá értem!:D Szerintem azt szeretnéd,hogy a foci helyett inkább ugorjanak át hozzád kipakolni a lakásodat...Hátha fizet a biztosító.Vagy inkább verjenek agyon?Na névtelen tápéi homokos lakos!
  Melyiket választod?Foci?Vagy azt hogy kipakoljanak? (tisztelet a kivételeknek)”
 • 5. kutyafül 2009. május 16. 08:07
  „Nekem megint a címmel és az első két mondattal van bajom. Elsőre úgy hangzik, mintha állandó randalírozások lennének ott. Erősen befolyásol a megfogalmazás. Végigolvasva a cikket - erről szó sincs, csak egy nyughatalan szomszédról.
  Méghogy fociznak! Ki hallott már ilyet!:)”
 • 4. Yucca 2009. május 15. 20:27
  „Nem hiszem, hogy állandóan átrúgják, és azt főleg nem, hogy akarattal. Valahol kell játszaniuk, és a foci legalább egy jó energialekötő játék.
  Szerintem is nyugdíjas, aki mindenbe és mindenkibe beleköt, hogy fontosnak érezze magát. Ez fix!”
 • 3. keresztanya 2009. május 15. 19:59
  „Szerintem itt az a gond hogy nem kéne focipályát létesíteni lakóövezeten belül.Miért nem teszik át a pályát oda ahol nincs kertszomszéd.Nekem sem tetszene ha a labdát állandóan átrúgnák és a kicsi gyerekemet eltalálnák.”
 • 2. bata88 2009. május 15. 19:10
  „Mi az, hogy hagyják abba a focit?
  Utálom az ilyen nyugdíjasokat(mert érzésem szerint egy házsártos nyugdíjassal van dolgunk), szerencsétleneknek legalább ennyi öröm legyen ha már nevelőotthonban laknak...”
 • 1. Vöröske 2009. május 15. 16:39
  „Gondolom ez a kedves szomszéd soha nem volt gyerek és soha nem játszott focilabdával!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely liberálisabb Szegednél

Szeged - Fideszes és szocialista képviselők együttes ellenállása miatt csak részben tudta szigorítani a közgyűlési munka rendjét a megyei önkormányzat elnöke. Tovább olvasom