Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Játék a kerékpáros- és gyalogos balesetek megelőzéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága háromfordulós KRESZ-totó játékot hirdetett meg a Délmagyarország újságban és a Delmagyar.hu portálon.
A játék során 2012. május 14-től kezdődően három héten keresztül hétfőnként jelennek meg az új KRESZ-kérdéssorok. Portálunkon nem kell mást tennie, csak regisztrálni, vagy pedig regisztráltan belépni, és a játék alábbi linkjére kattintani.

Ön akkor lesz sikeres a játékban, ha minden kérdésre helyes választ jelölt meg. Ha ez a játék mindhárom fordulójában sikerült, akkor részt vehet a KRESZ-totó végső sorsolásán. Kérjük, térjen vissza mindhárom héten!
A kérdéssorokat hétről-hétre írott formában a nyomtatott Délmagyarországban is meg lehet megtalálni; innen az újságban megadott címre kell beküldeni a megfejtéseket.

A játékban korhatár nélkül mindenki részt vehet, azonban a végső sorsoláson történő részvétel feltétele, hogy a játékos a Kresz-teszt sorozat mindhárom fordulóját hibátlanul teljesítse, valamint az, hogy az aktuális fordulót követő hét hétfőjén 24.00 óráig töltse ki a KRESZ-totó kvízét.

A mindhárom fordulón keresztül hibátlan tesztlapot beküldők között egy 8 GB-os pendrive-ot, egy számítógépes hangfalszettet és egy webkamerát sorsolunk ki. A szerencsés nyerteseket a 2012. június elején e-mail címükön értesítjük.

* * *

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a játék indításáról közölte: baleseti okok összetételét vizsgálva megállapítható, hogy a személygépkocsik után jelentős a kerékpárosok, valamint a gyalogosok hibájából bekövetkezett balesetek száma. Az elmúlt évben 131 kerékpáros szenvedett balesetet okozóként, továbbá 32 gyalogos okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kiemelt feladatként kezeli a gyalogos, valamint a kerékpáros balesetek megelőzését. A közlekedők ezen rétege védtelenebb és így kiszolgáltatottabb is a fizikai tényezőknek, ezért ezek a balesetek szinte mindig súlyos sérüléssel és nem ritkán halállal végződnek.

Olvasóink írták

 • 9. CsImre 2012. május 21. 22:45
  „7. Koszta:

  De talán lesznek néhányan olyanok, akik elgondolkodnak, hogy mindent jól csináltak-e, és esetleg szembesülnek azzal, hogy lehetne másként is csinálni, vagy hibásan gondolkodtak eddig. És ehhez nem kell sokmillió Ft közpénzt felhasználni.”
 • 8. fakandrea 2012. május 21. 20:53
  „7. Koszta

  Érdekes, engem pedig pont kétszer autós akart elütni zebrán... Bennem is ugyanolyan szkepticizmus megvan az eredménnyel kapcsolatban, csak épp az autósok irányába. Még most is van (és nem egy), aki megpróbál áthajtani a piros lámpán. Nem a sárgán, hanem már a teli piroson a Mars térnél, ahol egyből vált a gyalogosoknak a zöldlámpa. Mikor arra jártam. Pedig nem sokat vártam a buszra, amíg volt időm nézni ezt. Na ezeken e játék semmi sem fog segíteni.
  A kulturálatlanság nem kötődik közlekedési járműhöz, hanem emberhez. Aki képtelen szabályosan és előzékenyen közlekedni autóval, az mindenhogy ugyanúgy fog közlekedni, akármivel is megy.”
 • 7. Koszta 2012. május 21. 20:19
  „Ez a játék tényleg megelőzi majd a kerékpárosok esztelen randalírozását a járdákon és az egyéb helyeken?
  Van bennem szkepticizmus ezzel kapcsolatban...
  Szerintem továbbra is a rendőri jelenlét és az intézkedés az ami megelőz és visszatart a tömeges szabálytalankodásoktól.
  Ugyanis még olyan észlény kerékpáros is van (és nem egy) aki még most is megpróbál áthajtani (leszállás nélkül) a Széchenyi téren, a borfesztiváli forgatag kellős közepében... Személy szerint én 3 ilyet láttam az elmúlt két napban... Mikor arra jártam... És csak áthaladtam... Nem üldögéltem ott hosszan. Na ezeken e játék semmit nem fog segíteni...”
 • 6. exdeus 2012. május 21. 10:35
  „"Kvízünk egy 2012. május 14-től kezdődő, 3 fordulós balesetmegelőzési játék első része"
  Szerintem ez a második.
  Vagy tévedek?”
 • 5. papagalya 2012. május 21. 09:15
  „a végén a megoldásokat is szeretném látni!”
 • 4. okz63 2012. május 21. 07:33
  „3. silvermarcell 2012.05.14. 11:17
  "...legalább olvasnál el a kedves cikk írója, amit leír..."

  Mint ahogy ezt te is megtehetted (volna) ;-)
  Ugyanúgy "2. vuk 2012.05.14. 10:25" is megtehetné, hogy végre bekapcsolja az ékezeteket, ha már más helyesírását kritizálja, mivel "netes" helyesírás nem igazán létezik még most sem. De úgy látszik, hogy ő is megmaradt az internet kezdeteinél, amikor ez még tényleg nem volt túlzottan lehetséges. Talán haladni kéne a korral. :-)”
 • 3. silvermarcell 2012. május 14. 11:17
  „Ez tényleg gáz: ......a Délmagyarországban meg lehet megtalálni, legalább olvasnál el a kedves cikk írója, amit leír:(”
 • 2. vuk 2012. május 14. 10:25
  „1. diverfrog 2012.05.14. 09:50
  Szokasos szinvonal. Persze a "kerekparos" utan sem kene kotojel, mivel az es utan nincs egybeirva a szo. De megszoktuk mar :)”
 • 1. diverfrog 2012. május 14. 09:50
  „"A kérdéssorokat hétfől-hétre írott formában..." :o)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyi Cintia nyerte a Miss Brilliance Szépségversenyt

Tizennégy bátor lány részvételével tartották meg a II. Miss Brilliance Szépségversenyt Szegeden. Tovább olvasom