Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Játszótéri csiki-csuki

Szeged - Magánterületen áll a város újszegedi játszótere a Hargitai utcában. Elhanyagolt, balesetveszélyes – a körzet képviselője lezáratta. Emiatt hol panaszkodnak a lakók, hol feltörik a lakatot.
– Lakat került a Hargitai utcai játszótérre! Szeged marostői városrésze játszóhely nélkül maradt – kereste meg szerkesztőségünket egy elkeseredett anyuka. – Az árnyék nélküli Gulácsi parkban találni néhány babajátékot, de azt nem nevezném játszótérnek. Messzebb, az árnyékos Erdélyi téren zömmel elavult vasmászókákat használhatnak a gyerekek. Az nem elég egész Újszegednek.

Tavaly megírtuk: az önkormányzat eladta az ABC mögötti telket egy magáncégnek, amely szolgáltatóházat tervezett építeni. A szerződésben kikötötte a város, hogy 2010 végéig a vevőnek rendbe téve át kell költöztetnie a játékokat egy általa kijelölt helyre. A költözés milliós költségét akarják ezzel áthárítani. Az első vevő továbbadta az ingatlant, az építkezés terve a válság miatt megrekedt.

Nem játék: balesetveszélyes a Hargitai utcai szabadidőpark, a gyerekek mégis bejutnak. Fotó: Schmidt Andrea
Nem játék: balesetveszélyes a Hargitai utcai szabadidőpark, a gyerekek mégis bejutnak.
Fotó: Schmidt Andrea

Időközben a második vevő is értékesítette a telket, amelyen fel is húzott egy épületet. Molnár László, az önkormányzat városüzemeltetési irodavezetője elmondta: a tulajdonosváltástól függetlenül megmaradt a játszótér-költöztetéssel kapcsolatos kötelezettség. Az új gazda már megkereste az ügyben a várost. Az iroda értesítette is a játszótereket kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t és a körzet önkormányzati képviselőjét, hogy egyeztessenek a játékok új helyéről. A játszótér a Gulácsi ligetbe kerülhet a másik, kisebb gyerekeknek való játékok mellé. Egyúttal rendezik a közeli elhanyagolt focipályát is.

Megkérdeztük a tulajdonos cég vezetőjét: van-e rá lehetőség, hogy a költözésig hátralévő hetekben kinyissák a kaput. Névvel és cégnévvel nem akart nyilatkozni, de azt elmondta: nem tudott róla, hogy bezárták volna a játszóteret.

Szerda délután ismét tárva-nyitva állt a Hargitai utcai játszótér, eltűnt róla a „magánterület" tábla. Benn gyerekek játszottak – derékig érő gazban.

Bővül az Erdélyi téri játszóhely

– Én zárattam le a játszóteret egy hete, mert a magántulajdonos nem kaszáltat, nem ürítteti a szemeteseket. A játékok egy része balesetveszélyes. A felelőtlen lakók szaggatják le a táblát és törik fel a lakatot – mondta Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselő. A mostani csiki-csuki a harmadik, a képviselő mindannyiszor felszólítja a tulajdonost, hogy gondoskodjon a játszótérről, hiába. A jó hír, hogy hamarosan nagyot változik az Erdélyi téri játszótér, a város játszótéri alapjából játékcserét, felújítást tervez.

Olvasóink írták

 • 11. Bartina 2011. április 30. 10:09
  „Az Újszegeden lakókat tényleg nem kényezteti el a város: kivilágítatlan, járda nélküli buszmegállók, félszívvel elkészített játszótér a Gulácsi parkban (annak a fejlesztése talán jó lenne, ahogy a cikk szerint fölmerült). Azonos boltláncok, internetszolgáltatók, stb. felárat számolnak.”
 • 10. Elendur 2011. április 30. 04:47
  „deszkát favágó!

  Ha meg baleset lenne, és egy gyereknek a tyúkszeme fájna, Ti lennétek az elsők, akik szidnátok a képviselőt!!! Me az olyan cool dolog....”
 • 9. tom_peris 2011. április 29. 21:22
  „jáccótér-gate”
 • 8. deszkás 2011. április 29. 18:10
  „Azon a hat méter (!) "széles" úton általában a helyiek gyakorolják a "felszállást". Egy két rendszám nekem is van mint kikerülhetetlenül arra közlekedő.Szerintem Újszeged az úthálózata alapján egy tizes listán jó ha kettesnek minősithető.Keskenyek (a Főfasor-t kivéve) igy roppant veszélyes is mindkét közlekedőnek esetenként még egy autóval is,a Marostői városrész meg tiszta dzsumbuly a sok egyirányú utca miatt.Ha lehet nagy ivben kerülöm.”
 • 7. derzoltan 2011. április 29. 18:04
  „Szégyen,gyalázat az ügy(let)minden résztvevőjének...”
 • 6. pinkcat25 2011. április 29. 15:43
  „Ha átrakják a játszóteret az Erdélyi térre, akkor a Marostői városrészből és a Hargitai utcából hogyan fognak átmenni a gyerekek a túloldalra????????
  NINCS ZEBRA!!!!!
  Nemcsak zebra, de ha már játszótér, 1-2 "fekvőrendőr" sem ártana, akkor esetleg nem használná néhány autós "felszállópályának" a Thököly utcát!
  Még autóval is veszélyes megközelíteni azt a kereszteződést, nemhogy kisebb gyerekeknek biciklivel!!!!
  Ja és jut eszembe ha lehetséges, kapjon már itt Újszeged "vége" is olyan szép, hatalmas, korszerű, új játszóteret, mint ami például a Gát utcában lévő!!!!
  Itt is rengeteg a gyerek, nemcsak a lakótelepen!
  Vagy újszegedieknek semmi nem jár?????”
 • 5. öregvegyész 2011. április 29. 15:41
  „Olvasom ill. nem olvashatom mert nincs beleírva,hogy kik voltak a szerencsés tulajdonosok. Ezek miért titkosak? De van jó néhány másik terület is a környéken ahol ugyanilyen status quo van azaz fiktiv és folytonosan változó hátterekkel találkozik az érdeklődő. Régebben még a kis cipésznek is volt névtáblája Arra gondolok,hogy az ujság nem meri vagy nem közölheti le ezeket a háttereket. Akkor meg teljesen felesleges belőle cikkeket napvilágra hozni!Számomra ez bűnpártolás gyanúját kelti.”
 • 4. Sajttolvaj 2011. április 29. 14:45
  „Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését kéri a Legfőbb Ügyészség
  MTI
  2011. április 29., péntek o Cikk nyomtatása o Küldés e-mailben

  Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség. Ezt a volt miniszterelnök jelentette be pénteken a Facebookon, jelezve: lemond mentelmi jogáról.”
 • 3. szatyi 2011. április 29. 14:02
  „Mi az , hogy magánterületen van egy "nyilvános " játszótér?”
 • 2. favágó 2011. április 29. 12:00
  „Milyen jogon is zárat be egy városi képviselő egy magántulajdonú ingatlant? Balesetveszélyes? Ránézésre megmondja? Másnak ehhez előbb kemény vizsgák, majd komoly műszerezettség kell! Nagyon szőke eljárás!:-)”
 • 1. deszkás 2011. április 29. 11:08
  „Majd lesz ottan kacsalábon forgó kastély kedves Blanka asszony csak legyen türelemmel.A gyerekeket meg kit érdekel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros kupa

Szeged - Kerékpáros iskolakupát rendeznek ma 13 órától a Szegedi Rendőrkapitányság épületében. Tovább olvasom