Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Javítás miatt útzár a Zrínyi utcában

Érdemes autóval egy hónapig elkerülni a szegedi belvárost. Tegnap a reggeli csúcs után lezárták a Zrínyi utcát. A karbantartók dolgoztak, a megszokásból közlekedő sofőrök bosszankodtak és forgolódtak. A Fekete Ház sarkánál csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem koccantak össze az autósok.
Csak a villamosnak szabad az út, az autósoknak kerülniük kell. Fotó: Frank Yvette
A tegnapi reggel is úgy kezdődött a szegedi belvárosban, mint a többi. Iskolakezdés előtt szokás szerint megteltek a szűk utcák, a rakpart és a Kelemen utca felől is lépésben araszoltak az autósok az iskolákhoz. A csúcsforgalom 8 órára elcsitult, a Szegedi Közlekedési Társaság karbantartói lezárták a Zrínyi utcát. Ez rövid, de érzékeny szakasz a belvárosi közlekedésben. Az utca Eötvös utca és Aradi vértanúk tere közötti részén, a gyógyszerészkar épületénél tizenkét karbantartó és nagy munkagépek kezdték kibontani a vágányok burkolatát. Egyengetik az elgörbült síneket, elsimítják a veszélyesen felgyűrődött betonpaneleket.

Rövid időre tegnap az egész Zrínyi utcát – a Somogyi utcai kereszteződésig – lezárta a forgalom elől egy terelőmunkás. A Fekete Ház sarkánál csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem koccantak össze az autósok. A feltorlódott kocsisor eleje nagyot fékezett, mivel a Kelemen utcán nem volt kitéve tábla, csak a kereszteződésen túl. Ott a terelőmunkás készségesen meg is mutatta az értetlenkedőknek, akik bosszúsan kitolattak. Hiába jelzett tábla a Dugonics téri körforgalomnál, ott sem vette észre senki.

Ajánlott útvonal

Félre a rutint, ajánlatos figyelni a KRESZ-táblákat, és októberben lehetőség szerint elkerülni a belvárost. Újszeged felől a Híd utca–Nagy Jenő utca–Tisza Lajos körút vagy a Stefánia–Kossuth Lajos sugárút felé érdemes elkerülni a Kelemen és a Zrínyi utcát. Az Aradi vértanúk terénél pedig ajánlatos a rakpart felől és a Hősök kapuja irányából is a Tisza Lajos körúton végighajtani.

Délelőtt könnyebb lett a helyzet, felszabadult az egérút, azóta valóban „csak" az Eötvös utca és az Aradi vértanúk tere között van zárva az utca. Aki befut a Zrínyi utcába a nagy sárga tábla ellenére, az Apáthy-kollégiumnál kerülhet, és a Somogyi utca felé jut ki. Így is percenként akadtak vakmerő vezetők, a kollégium előtti egyirányú utcában fordultak meg. Rá se hederítettek a szabályosan közlekedőkre és a biciklistákra – forgalommal szemben igyekeztek szabadulni a szűk utcából.

Index, fék, torlódás jellemezte a lezárás tér felőli oldalát is. Hiába az egyirányú tábla. Aki megszokta, a nagyáruház mögött a délutáni csúcsforgalomban is meglepődött, hogy táblák állják útját a püspöki palota sarkánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölényesen nyerte a választást az MSZP–SZDSZ Szegeden

Botka László biztos többséggel a háta mögött folytathatja a kormányzást Szegeden. Az… Tovább olvasom