Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Javul az iskolai büfék kínálata

Szeged - A Ságváriban készülő tea láthatóan „veri" a cukrozott üdítőket, de jól fogynak az aszalt gyümölcsök és a tejtermékek is. A Madáchban a gyümölcsöket is keresik a kicsik. Úgy tűnik, egyre egészségesebb dolgokat esznek a büféből a diákok.
Frissen sült túrós batyu illata töltötte be a második emeletet, amikor egy délelőtt a Ságvári-gimnáziumban jártunk. A csábító illatfelhő a büféből indult, ahol a csak keresztnevét eláruló Szilvia szedte ki a sütőből a többféle pékárut. A nagyszünetre készült, akkor a kamaszok megrohanják a büfét.

– A legtöbben teát vesznek, a cukrozott üdítők nemigen fogynak. Italban még a rostos gyümölcsleveket keresik – mutat körbe a rendkívül széles kínálaton. A különféle csokik is hegyekben állnak, de állítása szerint azokat nem annyira viszik, mint a müzliszeleteket. Szilvia szerint joghurtot, kefirt és más tejterméket azért nem látunk a hűtőben, mert 11 órára már mindet eladta.

A nagyszünetben A legnagyobb a forgalom Fotó: Frank Yvette
A nagyszünetben A legnagyobb a forgalom Fotó: Frank Yvette

Egy tálban gusztusos almák és banánok kínálták magukat – darabja nyolcvan forint –, de amíg ott voltunk, azokból nem vásárolt senki. Láthatóan nagy sláger viszont a fehér zsömlés, parizeres, szalámis és sonkás szendvics – barna pékárut nem láttunk –, és a fornettis pizzaszelet. Chipset elvből nem árulnak, mert egészségtelen, de amíg volt, addig sem keresték. Helyette nassolnivalóként az aszalt gyümölcsök fogynak jól.

– Naponta szoktam itt vásárolni, elégedett vagyok a kínálattal, az árak is szolidak – beszélt a lyukasóráját töltő, végzős Dorogin Viktória. Sonkás szendvicsét és teáját szorongatva elmondta: napi 3-500 forintot hagy a büfében, de gyümölcsre nemigen szokott költeni. A nagyszünetben viszont többek rágcsáltak otthonról hozott almát a folyosón és a tantermekben.

– Csak akkor jövök, ha elfogy az otthonról hozott uzsonnám, és megéhezem. Most is emiatt jöttem le – magyarázta a tizenkettedikes Szabó Attila ságváris teával és pizzával a kezében.

– A pékáru, főleg a kakaós csiga fogy el először, az első óra után és a nagyszünetben szinte mindet eladom – indokolta a „lerabolt" büfékínálatot a Madách utcai általános iskola büfése. Andrea a Ságvárihoz képest fél-
áron adja az almát, narancsot és banánt – ottjártunkkor már nem volt belőle. Jól fogy a szőlőcukor és a „csökkentett energiatartalmú" ice tea is.
Chipset, gumicukrot, nyalókát és rágót sem árulnak: az első kettő egészségtelen, a harmadik balesetveszélyes, a negyedik meg tilos az iskolában. A tejtermékek viszont sajnos még mindig nem népszerűek, ezért nincs joghurt vagy kefir a hűtőben – árulta el a büfés.

Árak

A Ságváriban a sonkás szendvics darabja 100, a teának decije 20, a rostos leveknek 40, a müzliszelet darabja 70, a pizzaszelet 230 forintba kerül. Egy hosszúkávé ára 70 forint. A Madáchban 90 forint a parizeres szendvics, a zselécukorka darabja 30, az alma, a banán és a narancs – télen mandarin – darabja 30-40 forintba kerül.

Olvasóink írták

  • 3. Hmm.. 2008. szeptember 12. 16:08
    „Az első hozzászólás is azt mutatja, ma már egyre nagyobb gond a szövegértés, amiért lehet az iskolai tanítási módszereket szidni.”
  • 2. mh 2008. szeptember 12. 11:31
    „Inkabb tanulj meg olvasni: ket kulonbozo iskolarol van szo....”
  • 1. ankusz 2008. szeptember 12. 08:57
    „Döntse már el a kedves cikkíró h most akkor fogy a tejtermék vagy sem???Az elején azt írja azért nem látni a hűtőbe mert már 11-kor elfogy,aztán azt írja h azért nem mert még mindig nem népszerűek.Tudom nem nagy hiba de.....igazán átolvashatná többször a saját művét!!!Sajnos egyre többször fordul elő a Délmagyarba ilyen dolgok....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingázók Szeged és Vásárhely között

Szeged, Hódmezővásárhely - Számtalan közismert ember példája bizonyítja: nemcsak Vásárhelyről Szegedre ingáznak sokan, ha munkáról van szó, hanem fordítva is. Tovább olvasom