Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Jégkaparót osztottak a rendőrök Szegeden

Jégkaparót osztottak a rendőrök Szegeden
Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára elmondta, a rendőrség sem hagyhatta figyelmen kívül, hogy leesett az első hó.
Jégkaparót osztottak a szegedi rendőrök kedd délelőtt az 5-ös főút Szegedről kivezető szakaszán, a körforgalom előtt. Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára elmondta, a rendőrség sem hagyhatta figyelmen kívül, hogy leesett az első hó.

– A kedvezőtlen időjárási körülményekre tekintettel szeretnénk az autóvezetők figyelmét felhívni a megváltozott útviszonyokra. A megfelelő technikai berendezések önmagukban nem biztos, hogy elegendők. Vizsgáltassuk át a féket, a kormányt, a világítást. Célszerű jégkaparót, jégoldó spray-t és akár takarót is betenni a kocsiba – magyarázta.
Jégkaparót osztottak a rendőrök Szegeden. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

Az egyenruhások ellenőrizték a megállított járművek műszaki állapotát, valamint a téli gumik használatára hívták fel a figyelmet.

– Nagyon helyes, hogy odafigyelnek a rendőrök az autósokra. Sokan elmulasztják a téli felkészülést, nyomják a gázt, törik az autót – mondta a makói Gyulai Gábor, akinél mindent rendben találtak a rendőrök.

Nem mindenki volt ennyire felkészült: egy Škoda Fabia volánja mögött ülő fiatalembert azért jelentettek fel a rendőrök, mert lejárt az autó műszakija.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Le kellett állítani a megyeházi páternosztert

Le kellett állítani a megyeházi páternosztert
Amíg nem újítják fel, nem indulhat újra a szegedi kormányhivatal híres körforgója. Épp akkor ment tönkre, amikor az épület megszépült. Tovább olvasom