Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Jégkorszak a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Az extrém hideg, a havas időjárás miatt kicsit más gondoskodást, több odafigyelést igényelnek az élőlények minden állattartótól, így a Szegedi Vadaspark gondozóitól is.
Jégkorszak a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Ha nem vigyáznak, gyorsan befagy a kifutókban az ivóvíz, kővé dermedhet a ragadozóknak adott hús. Ezt már a vadaspark gyakorlott munkatársai is tudják, akik a fagyos napokban kiemelt figyelmet fordítanak az állatokra.

Jégkorszak a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A hópárduc, a szibériai tigris és a rozsomák az a három állatfaj a Szegedi Vadasparkban, amely kifejezetten szereti a telet, és örül a hónak. Ők igazi akrobaták ilyenkor – mondta Veprik Róbert igazgató. Elégedetten hasaltak a havon a tigrisek, az egyikük a befagyott medencét nyalogatta, amikor lefotóztuk. A másik végletet a selyemmajmok és a hüllők alkotják, ők a legfázósabbak. Az intézményben 24 órás felügyeletet tartanak, különös figyelmet fordítva a kazánok megfelelő működésére. A hóeltakarításban közmunkások segítenek. Nem csupaszítják le teljesen az utakat, hogy maradjon esélyük a szánkóval érkező kisgyerekes családoknak. Idén rekordévet zár látogatószám tekintetében a vadaspark: vendégeinek száma megközelíti a 200 ezret.

Jégkorszak a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Frank Yvette (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmeneti csoport: a szabadság kapuja

Nevelőjük szerint turistacsoportnak tűnnek azok az elítéltek, akiket a Csillag börtön átmeneti csoportjából szoktatnak vissza a mindennapi életbe a börtön dolgozói. Tovább olvasom