Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Jégrevüvel jön Az álarcosbál

Budapest, Szeged - Budapesten, a Bálnában jelentették be hétfőn Az álarcosbál és az Abigél júliusi Dóm téri előadásainak szereposztását. A jégrevüvel és világsztár meglepetés vendéggel tervezett Verdi-opera főszerepeit László Boldizsár és Rálik Szilvia, a Kocsák-musicalét többek között Udvaros Dorottya és Vágó Zsuzsi alakítja majd.
László Boldizsár korcsolyázva énekelte hétfőn Az álarcosbál egyik áriáját a Budapest Bálna jégteraszán. A népszerű tenorista alakítja majd a Verdi-operában Ricardo szerepét júliusban a szabadtéri játékok ezer négyzetméteres jégpályává alakított színpadán.

Ameliát a Dóm téri produkciók visszatérő szopránsztárja, Rálik Szilvia, az Operaház magánénekese játssza majd, akit a Nabucco Abigéljeként, Turandotként és A csárdáskirálynő Szilviájaként ünnepelt korábban a fesztivál közönsége. Ulrica szerepében Wiedemann Bernadett tér vissza, aki már 1998-ban is nagy sikert aratott. Renáto szólamát Szegedi Csabától hallhatjuk, Oszkárként pedig a legutóbbi Simándy-verseny egyik győztese, a már Gildaként és Olympiaként is bizonyított ifjú koloratúrszoprán, Szemere Zita mutatkozik be. A Főbírót Rozsos István énekli. A közreműködő szegedi szimfonikusokat az Egyesült Államokból érkező magyar származású karmester, Barnaby Palmer dirigálja.

A készülő produkciók főszereplői.
A készülő produkciók főszereplői a jégen.Fotó: DM


Béres Attila, a Gérard Depardieu vendégszereplésével tavaly nagy sikert aratott Háry János-produkció rendezője állítja színpadra mai felfogásban a Verdi-opera eredeti, „svéd verzióját", amit legutóbb 1998-ban láthatott a szabadtéri közönsége. Az olasz komponistától már egy évtizede nem játszottak operát a Dóm téren, július 3-án és 4-én egyik legnépszerűbb darabjával indul az idei fesztivál. Nagy durranásra készülnek: a harmadik felvonás báli képében a nyár közepén a „kristályban úszó" hatalmas jégpályán látványos jégtáncrevü fogadja majd a publikumot. A fellépő táncosok és az egyelőre titok világsztár bálkirálynő jelmezét a neves magyar divattervező, Náray Tamás és Tihanyi Ildi jelmez- és díszlettervező álmodja meg. A táncosok számára a Belgiumban dolgozó Sólya Ádám táncművész készíti a koreográfiát.

A Budapesti Operettszínház vendégjátékaként július 10-én és 11-én Somogyi Szilárd „felturbózott" rendezésében, több mint száz fős gárdával és fesztivál-szereposztással láthatják a nézők Kocsák Tibor és Miklós Tibor musicaljét, az Abigélt. Vágó Zsuzsi játssza Vitay Georginát, Udvaros Dorottya Horn Micit, Hirtling István Torma Gedeont, a Dóm téren most debütáló Csonka András Kőnig tanár urat, Homonnay Zsolt Kalmár tanár urat, Mészáros Árpád Zsolt Kuncz Ferit és Peller Anna Torma Piroskát. A produkciót Silló István vezényli.

Harangozó Gyula, a szabadtéri művészeti igazgatója hangsúlyozta: a tavalyi sikeres évad után az ország legjobb operaénekeseivel és színészeivel egyszerre népszerű és művészileg igényes produkciókkal készülnek az idei fesztiválszezonra. A sajtótájékoztatón bejelentették: Az álarcosbál premierjére még a svéd királyt és feleségét is meghívták, azt remélik, eljönnek Szegedre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon szülés: ˝Tiszteletben kell tartani a szülők döntését˝

Kinek az érdeke az otthon szülés? A babáé vagy a mamáé? Nagyjából e kérdés köré csoportosulnak az ellenzők és a pártolók érvei. Tovább olvasom