Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Jegygyűrűdivat: extrém fazont keresnek

Szeged - Míg nagyszüleink beérték az egyszerű, letisztult arany karikával, a mai fiatalok egyedi, extrém modelleket keresnek – nem ritka, hogy szögletes jegygyűrűt választanak. Az idei trend a háromszínű aranyból készült karika. Feledékeny férjeknek az esküvő dátumát is belegravíroztathatjuk.
Marilyn Monroe óta tudjuk: a gyémánt a lányok legjobb barátja – ezt egyre több szegedi férfi is figyelembe veszi jegygyűrűválasztáskor. Bár a filmekben látott, tipikus „kézlehúzós" darabokat kevesen keresik – ezekért ugyanis akár egymillió forintot is fizethet a nősülni vágyó –, az apróbb kővel díszített lánykérő ékszerek egyre népszerűbbek. Míg ezeket a férfiak egyedül választják ki, a jegygyűrűkínálatot már menyasszonyukkal karöltve böngészik végig.

– Legtöbben továbbra is arany karikagyűrűt szeretnének. Az idei trend szerint ezek két- vagy háromszínű anyagból készülhetnek. Az utóbbi időben egyre többen keresnek mattírozott fazont is – tudtuk meg a Tisza Lajos körúti Aurum ékszerbolt eladójától, aki elmondta: nagy divat, hogy ugyanazon szabású gyűrű kisebb változatába apró drágakő vagy drágakövek kerülnek – ez a díszesebb a menyasszonyt illeti, míg a nagyobb, kő nélküli a vőlegényt.

Legtöbben ma is az arany karikagyűrűhöz ragaszkodnak. Fotó: Segesvári Csaba
Legtöbben ma is az arany karikagyűrűhöz ragaszkodnak.
Fotó: Segesvári Csaba

Nem mindegy, milyen formát választ az ifjú pár, fontos a praktikusság, a kényelem. Ha sikerül tökéleteset találni, a férj talán nem fogja az esküvő után „zavar, mert beleakad mindenbe" – kijelentéssel a fiók mélyére dobni ékszerét. – Vásárlásnál a méretet is jól gondoljuk meg! – tanácsolja a szakember. Az évek múlásával ugyanis ujjainkra is felrakódhatnak pluszkilók. Ezt a tényezőt is figyelembe véve a minta nélküli modellek a legpraktikusabbak, ezeket ugyanis egyszerűbb igazítani, mint csíkos vagy csavart társaikat.

Míg nagymamáink, nagypapáink beérték az egyszerű, letisztult aranykarikával, a mai fiatalok egyedi, extrém modelleket keresnek. – Előfordul, hogy a párok kifejezetten különböző gyűrűt kérnek, és a megszokottól eltérő fazont választanak, például szögletes alakút – mondta el lapunknak Babosné Mónika, aki azt tapasztalja, hogy bár a párok együtt mennek el gyűrűt választani, a döntés általában a menyasszonyoké.

Gravírozás feledékeny férjeknek

Romantikusabb vőlegények idézeteket is vésethetnek a gyűrűbe. Akár 25 szó is elfér, ha nem „spórolunk" az arannyal. Előrelátó menyasszonyok a karika belső oldalára az esküvő dátumát is belevésethetik – így a feledékeny férjek onnan puskázhatják le a házassági évfordulót. Előfordult, hogy a szerelmesek kifejezetten olyan gyűrűt kértek, amelybe később közös gyermekeik nevét is belekarcoltathatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar pártok és célok az EP-ben

Szeged - Uniós forrásszerzés, a magyar érdekek érvényesítése, hatalomváltás, belpolitikai fordulat.… Tovább olvasom