Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

''Jézusom, tényleg mienk?!''

Palágyi Andor vehette át szegedi lakásuk előtt a Szálljon be Ön is! játékunk fődíját, a Chevrolet Lacettit. A családfő nagyon régen a lottón eltalálta mind az öt számot, csak az volt a baj, hogy két szelvényen; azóta hallani sem akar nyereményjátékokról. A felesége viszont minden akciónkban részt vesz – most is hat levelezőlapot küldött be.
Palágyi Andor a kocsival, felesége a boldogsággal van eltelve Fotó: Tésik Attila
– Csomagot hoztunk – szól fel Palágyi Andorék szegedi, alsóvárosi lakásának kaputelefonján Kóti Zoltán, lapunk terjesztési vezetője. A feleség nyitja ki a lépcsőház ajtaját, és csodálkozva néz, mert a Délmagyarország és Délvilág nyereményautó-delegációjának kezében semmiféle pakkot nem lát.

„Ezt nem hiszem el!"

– Hány autójuk van? – kérdezzük titokzatosan a középkorú hölgytől, aki először nem érti, mit szeretnénk, de azért megmondja, hogy egy gépkocsijuk van.

– Rosszul tudja asszonyom, önök mától két személygépkocsi tulajdonosai – mondja Németh Ildikó marketingvezető, és előhúzza a Chevrolet Lacetti slusszkulcsát.

– Csak nem! Jézusom! Önök a Délmagyartól jöttek? Mienk a nyereményautó? Ezt nem hiszem el! Mondtam a férjemnek reggel, miután az újság első oldalán elolvastam a sorsolásról a cikket: „Majd meglátod, most nyerünk!" Szerintem a férjem meg sem hallotta. Én szoktam mindenféle játékban részt venni: ő nem foglalkozik ilyesmivel. Eddig egyszer nyertem egy zsúrkocsit – ered meg a nyelve Palágyinének, aki rögtön ki is próbálja a ház előtt álló vadonatúj, 5 ajtós, metálbordó színű, 1,4 literes, 94 lóerős, klímás Chevrolet Lacettit. Miközben a hölgy „belakja" az autót, elmondja: hat levelezőlapot küldött be a Szálljon be Ön is! játékunkba, melynek utolsó, egyben nyilvános fődíjsorsolását szombaton tartottuk a hódmezővásárhelyi Alfa Autóházban, ahol több száz olvasónkat láttuk vendégül.

„A bordó a kedvenc színem"

– Honnan tudták, hogy a bordó a kedvenc színem? Ugye lehívhatom a férjemet is? Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá – lelkendezik tovább az élelmiszer-eladónak tanuló, jelenleg a nyomdaiparban dolgozó,
Kardos Edina, Szín 5-ös játékunk tavalyi nyertese húzta ki Cs. Gát László kollégánk közreműködésével a nyereményt Fotó: Tésik Attila
negyvenhat éves Palágyiné, aki a lépcsőházban felmutatja a boltba induló férjének a gépkocsi kulcsát. A férfi nem hisz a szemének, az utolsó lépcsőfokról percekig nem tud mozdulni.

– Ne bolondozz már! – mondja Palágyi Andor. Majd úriemberhez méltóan az új autóban kijelenti: – A feleségem nevére íratjuk. Megérdemli, megdolgozott érte.

Az ötvenhat éves, egykori kisteleki rendőrkapitány elmeséli: utoljára több mint húsz évvel ezelőtt próbálta ki szerencséjét. Azon a bizonyos napon – amikor eldöntötte, hogy többé nem lottózik – nagyon megtréfálta magát.

– A szatymazi kertünkben dolgozgattunk, amikor a rádióban bemondták a nyertes lottószámokat. Mind az öt szám stimmelt. Eldobtuk a szerszámokat, és rohantunk haza. Otthon derült ki, hogy két szelvényen találtam el az öt számot, de így is lett két hármasom. Hát, azóta nem játszok. A számaim megvannak: szokott kettesem lenni, sőt már hármasom is volt, csak nem töltök ki szelvényt. Abszolút nem izgat az effajta játék – mesél szerencsejátékos karrierjéről az írásszakértőként dolgozó, nyugalmazott rendőr alezredes, akinek három családja van, de már csak a 16 éves lányuk lakik otthon, aki a dorozsmai NB I/B-s csapatban kézilabdázik. A rendészeti szakközépiskolában tanuló, utánpótlás-válogatott lányt az édesanya a fantasztikus hírrel a fodrásznál érte utol.

„Anya, ne hülyéskedj!"

– Anya, ne hülyéskedj, tényleg igaz? Ez óriási mázli! Hatvanháromezer szelvény közül a mienket húzták ki? – hallatszik a telefonban a lelkendező kamasz hangja, aki – mint kiderül – számunkra sem ismeretlen, hiszen tavaly ősszel szerepelt a Délmagyarország és a Délvilág Napos Oldalon rovatában.

A több mint húsz éve Délmagyarország-előfizető Palágyi házaspár – miután felocsúdott az első megilletődöttségből – beült a vadonatúj autójába, és a Szegeden is megtalálható Algyői úti Alfa Autóházba furikázott, hogy a hivatalos papírokat elintézze. A tesztúton Palágyiné ült a volán mögött, az anyósülésen pedig férje. Az út során mindketten végig dicsérték új autójukat.

Több száz előfizetőnk a ceremónián

Hódmezővásárhelyen, az Alfa Autóházban ért véget a Délmagyaroszág és a Délvilág Szálljon be Ön is! nyereményjátéka. Szombatig három húzást tartottunk, a negyediken a fődíj, a Chevrolet Lacetti sorsolásán azok vehettek részt, akik lapunk előfizetői voltak tavaly decemberben, az idén januárban és februárban, valamint a lapjainkban megjelent emblémák közül hármat felragasztottak egy levelezőlapra és azt címünkre beküldték. Az ünnepi eseményre több száz olvasónk érkezett az autószalonba, ahol Diószegi Gyula ügyvezető igazgató várta az előfizetőinket. Pap Klára, a Lapcom Kft. Délmagyarország kiadóigazgatója és Szögi Andrea, a Délvilág hódmezővásárhelyi szerkesztőségének vezetője köszöntötte az érdeklődőket. A hatalmas asztalon 63 ezer 215 levelezőlap tornyosult. Soha ennyi szelvény még nem érkezett egyetlen játékunkra sem. Ezek közül választott ki egyet Kardos Edina harmadik osztályos vásárhelyi tanuló, lapunk Szín5-ös játékának tavalyi nyertese. Edina több kört is tett az asztal körül, és amikor a közönség kórusban azt kiáltotta: állj!, hátat fordított az asztalnak, becsukta szemeit, bal kezével benyúlt a levelezőlapok sűrűjébe, és kihúzta a nyertes szelvényt, amelyen feladóként a szegedi Palágyi Andor neve szerepelt. A ceremónia végén kiadónk és az autószalon megvendégelte előfizetőinket. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katica hazajuthat az első születésnapjára

Katica még meg sem született, máris eldőlt a sorsa. A kórházból intézetbe került, mivel édesanyja… Tovább olvasom