Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Jó a csapatmunka a domaszéki háziorvosnál

Domaszék - Folytatódik Jó kezekben akciónk, amelyben ezúttal a háziorvos kategóriában Kozma Annát mutatjuk be. A doktornő az USA-ban és Angliában tanult módszereket honosít meg domaszéki rendelőjében.
– 1990-ben kerültem Domaszékre – mesélte Kozma Anna. A doktornőre Bozsó Ferencné szavazott Jó kezekben játékunkon, őt tartja a legjobb háziorvosnak.

– Emlékszem, egy télen, miután idekerült a doktornő, elképesztően hosszú sor állt a rendelőjében. Utolsóként kerültem sorra, magam is ideges voltam, azt hittem, ő is az lesz. Szerencsére csalódást keltett: körülbelül hatvan ember után is vidáman, kedvesen fogadott, engem is felvidított. Ilyet még nem tapasztaltam – lelkesedett a páciens.

Kozma Anna nyugati módszereket honosít meg. Fotó: Karnok Csaba
Kozma Anna nyugati módszereket honosít meg.
Fotó: Karnok Csaba

A doktornő 1993-tól 1995-ig az USA-ban és Angliában is járt, praktizált. Az ott tapasztalt szellemiséget honosítja meg rendelőjében. Négy helyiség is működik nála, fiatal tanítványokkal dolgozik.

Akciónk folytatódik

Jó kezekben akciónk folytatódik. Várjuk olvasóink történeteit hat kategóriában: orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; munkahelyi közösség; az egészségügyben egyéb munkát végző.

– Mindig veszek magam mellé egy tanulót a Családorvosi Intézet és Rendelőből – mesélte. Ottjártunkkor is a gyakornokprogramban részt vevő tanuló foglalkozott egy beteggel, a doktornő tanácsai szerint.
Kozma Anna ebben hisz. Szerinte a csapatmunka a legfontosabb: két szakképzett nővérrel és egy asszisztenssel dolgozik együtt családias rendelőjében. Még otthonosabbá a doktornő két fiúunokáját ábrázoló fényképek teszik a háziorvosi rendelőt. Kell is az összhang, hiszen egy átlagos napon 40, télen körülbelül 80–100 beteggel számolnak. 2000 fő tartozik rendelőjükhöz, de Bozsó Ferencné Jutka elmondása szerint mindenkivel türelmesen és kedvesen foglalkoznak.

– Még vérnyomásnaplót és hasznos prospektusokat is rendszeresen kapunk, sokat tanulok ezekből – újságolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1058 véradó segített júliusban

50 szívműtéthez, 26 érműtéthez nyújtottak segítséget júliusban a véradók. Tovább olvasom