Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Jó kezekben: akciónk az egészségért

Csongrád megye - Jó kezekben címmel lapunk akciót indít az egészségért, az egészségügyben dolgozók munkájának elismeréséért. Várjuk olvasóink embermesés történeteit a gyógyítókról, a gondoskodó ápolókról, a kórházakban és rendelőkben embertársaikért dolgozókról.
A betegek hálájának adunk teret az egészség világnapját követően induló, februárban záruló, Jó kezekben elnevezésű akciónkkal. Várjuk olvasóink történeteit a gyógyulásról, illetve az önöket vagy hozzátartozójukat kezelő orvos, egészségügyi személyzet kivételes hozzáállásáról – 6 kategóriában: orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó, munkahelyi közösség, az egészségügyben egyéb munkát végző. Olvasóink jelölése alapján szakmai testület választja ki azokat az egészségügyben dolgozó személyeket és csoportokat, akiket egy-egy héten bemutatunk. Közülük hathetente a testület véleménye alapján választjuk ki és jutalmazzuk a legszebb történet főszereplőjét, illetve a legérdekesebb sztori mesélőjét.

Végül februárban, akciónk végén jutalmazzuk a hat kategória győztesét is.

– Javítja az egészségügyben dolgozók közérzetét, a páciensek körében a szakszerű és emberséges munka elismertségét, ha a média bemutatja, milyen körülmények közepette végezzük feladatainkat – véli a Jó kezekben akciónk szakmai testületi tagjának felkért Hajnal Ferenc professzor. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnökhelyettese, illetve a Családorvosi Intézet és Rendelő tanszékvezető egyetemi tanára hangsúlyozza: krízishelyzetben, katasztrófák idején is bizonyítják az egészségügyben dolgozók, önkéntes munkára is készek, hogy segíthessenek.

Küldje el nekünk, ön szerint ki a megye legjobb egészségügyi dolgozója! Fotó: Schmidt Andrea
Küldje el nekünk, ön szerint ki a megye legjobb egészségügyi dolgozója!
Fotó: Schmidt Andrea

Népszerű a háziorvosi pálya a medikusok körében: mindig többen jelentkeznek a központilag finanszírozott 15–20 rezidensi helyre, mert 3 év alatt értékes és Unió-szerte piacképes szakképesítést szerezhetnek. A páciensek is együttműködőbbek, mint régebben: az ország évi 50–60 millió orvos-beteg kapcsolatában elenyésző a konfliktusos vagy etikai ügyek száma.

– Univerzális felkészültséget igényel a háziorvosé. A doktornak önálló döntések sorát kell meghoznia. Itt valóban megméretheti magát a fiatal szakember – sorolja hivatása vonzó vonásait Hajnal professzor, aki vezetői és menedzseri, valamint oktatói és kutatói feladatai mellett, munkaidejének felében maga is betegellátással foglalkozik. Újszerű, mert területi ellátási kötelezettség nélküli, és csoportos háziorvosi praxisukban 3 kollégájával együtt mintegy 1800 pácienst gyógyít, de szakrendelésen és intézeti rendelők munkájában is részt vesz.

Jelölők és döntnökök

Jó kezekben akciónk idején bárki jelölhet a megadott 6 kategóriában. A javasolt gyógyítós embermesék közül azokat mutatjuk be lapunkban, amelyeket erre leginkább alkalmasnak talál a szakmai testületünk tagjának felkért Hajnal Ferenc professzor, továbbá Dehelán Aurélia, a makói kórház orvosigazgatója, Szilárd András, a háziorvosok szegedi egyesületének vezetője, valamint Irinyi Tamás, a betegápolók kamarájának képviselője.

Küldje el nekünk, hogy Ön szerint ki Csongrád megye legemberségesebb egészségügyi dolgozója!

Olvasóink írták

  • 2. Nórikám 2011. április 09. 10:59
    „Sajnos én ebben nem tudok részt venni, nagyon ritkán megyek orvoshoz, valószínű ezért nem is tudok olyan e.ü. dolgozóról,aki a kritériumoknak megfelelne. Eddig nem találkoztam olyannal.”
  • 1. tol 2011. április 09. 08:51
    „hagyjuk ezeket a szocreál hórukk-akciókat! Be kell vezetni az EU-szabványt az egészségügybe - és nemcsak papíron, hanem a valóságban is - és jó kezekben lesznek a betegek. Nagyon nagy a lemaradás, ha ez még nem tűnt volna fel!! Ötletek és megvalósítási program: ld. Európa, Magyarországtól nyugatra. Hasznos munkát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodolay először rendez Csehovot

A Szegedi Nemzeti Színház drámai társulata Bodolay Géza rendezésében ma este 7 órától mutatja be Csehov Három nővérét a kisszínházban. Tovább olvasom