Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Jó szezont zárnak a szegedi strandok

Szeged - Kiugróan jó eredményekkel zárták az idei strandszezont a szegedi szabad, illetve fizetős fürdőhelyek. Az átalakítás miatt bezárt SZUE helyett más lehetőséget kerestek az emberek – azok bevételét és forgalmát növelte a Ligetfürdő vendégköre.
Bár egészen a jövő hétig kánikulát ígérnek a meteorológusok, hivatalosan holnap zárul a strandszezon. Szegeden idén ez kicsit másképp alakult, a Napfényfürdő építési munkái miatt ugyanis június közepén bezárt a SZUE, így a szegedieknek nélkülözniük kellett egyik kedvenc fürdőhelyüket. A strandolásról viszont senki sem mondott le.

– Jó volt a szabad strand és a Partfürdő kihasználtsága is. Egy-egy forró nyári hétvégén 1000-1200-an váltottak belépőt, és ugyanennyien érkeztek az ingyenes szabad strandra is – összegezte tapasztalatait Boros Gyula, a két Tisza-parti fürdőhelyet üzemeltető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. vezetője. A magas látogatószámhoz a Ligetfürdő hiánya, illetve a szabad strandon ingyen kínált sport- és egyéb szolgáltatások is hozzájárultak. Azok a büfések is jól jártak, akik idén kinyitottak, mert – a vezető szerint – 10 éve nem volt ekkora forgalmuk. Csak a fürdésre kijelölt 45 méteres partszakaszt találták sokan rövidnek, bár az emberek még csúcsidőszakban is kényelmesen elfértek a vízben. Boros Gyula ígéri, az idei siker után jövőre is lesz szabad strand a Partfürdőn.

Idén a Partfürdő volt a szegediek elsőszámú strandja. Fotó: Karnok Csaba
Idén a Partfürdő volt a szegediek elsőszámú strandja.
Fotó: Karnok Csaba

A fizetős strandok forgalmát is megemelte a SZUE-hiány – tudtuk meg Bánáti Antaltól, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatójától. A belvárosi Anna-fürdőben 50, a dorozsmai Sziksósfürdőn pedig 60 százalékkal magasabb árbevételt, illetve forgalmat könyveltek el a tavalyi szezonhoz képest. Az időjárásra sem lehetett idén panasz – tette hozzá az ügyvezető –, és a Szikin elvégzett fejlesztések is visszahozták az árukat. Bánáti Antal szerint az új csúszdák, a felújított gyerekmedence, a 2 kis focipálya, és a nyakzuhanyok beszerelése is vonzotta a családokat.

Nem fulladtak vízbe

– Idén nagyobb létszámmal és több hajóval tudtunk járőrözni, és szórólapokkal, felvilágosító rendezvényekkel a balesetek megelőzésére is nagyobb energiát fordítottunk. Talán ennek köszönhető, hogy a Tisza Csongrád megyei szakaszán az idei szezonban senki sem fulladt vízbe fürdőzés közben, bár szinte minden nyáron történik egy-két ilyen tragédia – mondta el Megyeri Árpád, a Tiszai Vizirendészeti Rendőrparancsnokság szegedi őrsparancsnoka. Összesen 45 fürdőzőt figyelmeztettek és 27 ellen indítottak szabálysértési eljárást tiltott helyen – többnyire hajózási útvonalon – való fürdőzés miatt. 18 esetben pedig vízből kellett menteniük, leginkább folyóba borult kajakosokat, kenusokat.

Olvasóink írták

 • 7. IVY 2009. augusztus 25. 14:50
  „4.
  Igen, de inkább télen, a jó melegvízben.”
 • 6. babuka82 2009. augusztus 23. 16:30
  „ugyan már!mikor férne el ezer ember a partfürdőn???”
 • 5. meska 2009. augusztus 21. 13:39
  „Mindenhol érdemes lenne pancsikolni, ha mindenhol lenne helyszín rá. De nálunk "palotát" építenek a kinézett helyszínre. Szigorúan az egészséges életmódra nevelés jegyében. / a megmaradt pénzbül meg jöhet a 2 kispálya, meg a kedvencem, a bevételnövelő nyakzuhany! :)”
 • 4. 620829 2009. augusztus 21. 12:24
  „ez így igaz...hol itt a válság?????anna fürdő szerintem jó hely-érdemes és jó ott pancsikolni!!!”
 • 3. meska 2009. augusztus 21. 10:48
  „Ha bezárnák az Anna-fürdőt, meg a Sportuszodát, még nagyobb lenne a Szikin a bevétel! :) /nyakzuhanyok, meg 2 kis focipálya mint nyereségnövelő....:) /”
 • 2. comment 2009. augusztus 21. 09:54
  „jaja, persze hogy van !”
 • 1. Logaritmus 2009. augusztus 21. 09:33
  „Ezeket a fürdőket már régen magánüzemeltetésbe kellett volna adni, azok költsenek tízmilliókat a fenntartásukra, és akkor a bugázás - ha van - is kisebb lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több sérült kerülhet a traumatológiára

Szeged - A bonyolultabb és drágábban ellátható esetek számának növekedésére számítanak a szegedi… Tovább olvasom