Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Jobb a wifi, több a fiú a Gábor Dénesben

Szeged - Szeptember elején közel 300, az egykori Széchenyibe járó középiskolás diák kezdte meg az évet a Gábor Dénes épületében. Ha szűkösen is, de elférnek, megszokták az újakat, de hiányolják a régi tantermeket. Az igazgató örül, hogy senkit sem kellett elbocsátani.
– Nem kell a folyosón vagy udvaron órát tartanunk, kicsit ugyan zsúfoltan, szűkösen, de elférünk – mondja Ábrahám Ferenc, a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének igazgatója. 10 osztállyal, 280 diákkal több jár ugyanis hozzájuk szeptember óta, a megszűnt Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola tanulói mind ide kerültek. Velük együtt közel 30 tanár jött ebbe a tagintézménybe.

Tanóra a Gábor Dénesben. Kimatekozták a széchenyiseket. Fotó: Shmidt Andrea
Óra a Gábor Dénesben. Kimatekozták a széchenyiseket.
Fotó: Shmidt Andrea

Nincs többé gimnázium

A Széchenyi, a Gábor Dénes és a Csonka János szakközépiskolát négy éve vonták össze, ekkor szűntek meg a gimnáziumi osztályok. Az utolsó három kifutó osztály idén végez a Gábor Dénesben, tehát a sport, a nyelvi előkészítő és a pedagógiai szakmacsoport osztálya jövőre biztosan nem indul. A Széchenyiből a taneszközök nagy része is a Gábor Dénesbe, illetve a Csonka Jánosba került, akárcsak a berendezési tárgyak. A értékes sporteszközök, a modern konditerem berendezése is a Gábor Dénesben szolgál, bár nem mindennek találtak még helyet.  

Megírtuk: a Széchenyi bezárását kimondó közgyűlési előterjesztésben az áll, hogy a 2012–2013-as tanévtől a Széchenyi István tagintézmény feladatellátását a Gábor Dénes tagintézmény férőhely-kapacitása is képes biztosítani. „Az intézmény gazdaságos és költséghatékony működtetése érdekében szükségessé válik a feladatellátás átalakítása, és a Széchenyi István tagintézmény Felső Tisza-part 25. alatti, 7308 négyzetméteres telephelyének megszüntetése." A határozat értelmében a megüresedő ingatlant 2012. augusztus 1-jei hatállyal az önkormányzat elvonja a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola használatából, és átadja az IKV-nak, amely majd hasznosítja azt. Információink szerint azóta nem történt tulajdonosváltás.

– Nagy öröm, hogy egyetlen kollégát sem kellett elbocsátani, néhány pedagógus önszántából hagyta itt az iskolát, általában más helyen folytatják pályafutásukat– magyarázza az igazgató. – Sok tanár tartott már itt korábban is órát, a széchenyisek egyharmadának nem volt ismeretlen a környezet. Néhány tanár nem ide, hanem a Csonka Jánosba került, a diákok viszont mind ide jöttek – teszi hozzá.

Néhány kivételt leszámítva ugyanazok a tanárok tanítják őket, az osztályfőnökök sem cserélődtek, nem vontak össze osztályokat. – Több a fiú és jobb a wifi – mondja a 12.b osztályos Militár Orsolya és Gémes Viktória. Mindketten a Széchenyiből érkeztek egy 33 fős osztállyal, egyetlen fiú osztálytárssal. Egy hét alatt megszokták az új helyet. – Szokatlan az épület, de nagyon kedvesek voltak velünk a már itt tanuló diákok – mondja Martin Martina. Padtársa, Hargitai Timea bólogat, és hozzáteszi: egyetlen tanáruk új, de őt is elfogadták.

Eitler József, a Széchenyi-gimnázium egykori igazgatója az Eötvös József gimnázium igazgatóhelyettese lett.

Olvasóink írták

 • 19. psycho8892 2012. október 24. 20:12
  „Kedves Dr.Tonyk!
  Leírtam tök normálisan, hogy tisztelem benned, hogy legalább bevallod, hogy hülyeségeket írtál, erre megpróbálsz kioltani. A gond ott kezdődik, hogy az érettségi már megvan 2 éve, úgyhogy igazad van, tényleg meglepődnék, ha ott találnám magam egy szép napon ismét. Bocsi, hogy szmájlikat használok, gondoltam azért léteznek, de ezek szerint mérnökinformatikán ezt megcáfoltátok. A nickem, az kb 4-5 éves már van, nem terveztem lecserélni, ne haragudj kérlek! A péniszem mérete is megfelel nekem is, barátnőmnek is, úgyhogy minden okés az életemmel. Igen, lehet, hogy az első kommentem kevésbé volt megfogalmazva, de tudod, idegesítő, hogy az ember jelentkezik egy iskolába, mert csodálatos dolgokat ígérnek neki, és cserébe ló<moderálva>t kap. Te pedig védeni próbálod ezt, úgy, hogy közöd nincs az egész iskolához. Így már szerintem érthető, hogy miért vagyok olyan agresszív ember. Innentől ráhagynám a kommentelést, további jó "e-penis növekedést" kívánnék.
  Ádám”
 • 18. r4nd3l 2012. október 24. 19:43
  „17. Dr.Tonyk 2012.10.24. 17:00

  Szerintem az okoz némi problémát ,hogy a "Sulinet" fogalmát ,hogyan értelmezzük. Mivel van "Sulinet" mint márkajel ,ami isten tudja milyen régi már , meg van a "sulinet" (egy iskola internetes hálózata) a kettő között azért van némi különbség.”
 • 17. Dr.Tonyk 2012. október 24. 17:00
  „Attól még hogy minden mondandód végére smileykat teszel, nem tűnsz sem okosabbnak, sem nem leszel meggyőzőbb. Olvasd el a vitaindító hozzászólásod, rájössz, hogy abból bármit is épkézláb módon kibogozni lehetetlen. (Még időszerű ezen elgondolkodni, mert érettségin nagy meglepetések fognak érni.) Ha már valki torkának esel, célszerű megnézni, hogy előtte miket irkálsz.

  "Milyen jobb a wifi? Hálózat egy nagy nulla, az ember örül ha a gépeken van net..."

  Wifi, hálózat, net. És mivel az egész a wifiből indul ki (mert a diákság mire használná másra is a wifit szünetekben, mint internetre), joggal feltételezi az ember erről is beszélsz, nem pedig összevissza.

  Majd olvasd el a második és a többi hozzászólásod. Igen agresszív személyiség lehetsz, ha így nekipattansz embereknek (e-penis növelésnek kétségtelenül kiváló). Bár ezt a nicked is jól sugallja.

  Na, peace! Remélem (némi kétségem azért van) megértetted.

  Fiatalság, bolondság.”
 • 16. psycho8892 2012. október 24. 16:29
  „Köszönöm szépen, élvezet volt Veled vitázni :D!”
 • 15. Dr.Tonyk 2012. október 24. 14:32
  „Nyertél!”
 • 14. psycho8892 2012. október 24. 14:12
  „Milyen MI belső hálózatunk??? Az ISKOLA belső hálózatáról beszélek. Az órai munkát nem lehet elvégezni, legyen az szerver telepítés, vagy bármi más, ami a fájlszerver nélkül nem fog menni, lévén, hogy saját meghajtóra kellene telepíteni. Szerintem itt aki nem tud értelmezni valamit, azt te vagy, mivel szó nem volt arról az első hozzászólásban, hogy a wi-fi hálózatáról beszélek. Meg hogyne, fájlokat mozgatunk egymástelefonján :D Istenem....:D”
 • 13. Dr.Tonyk 2012. október 24. 12:41
  „12. psycho8892 2012.10.24. 12:04

  És ti a belső hálózatot mire használjátok szünetben? Fájlszerver?! Fájlokat mozgattok ide-oda egymás telefonján? Ettől jobb a wifi? :) "Több a fiú és jobb a wifi") Ehhez nem kell fájlszerver! :)

  Eddig a sulineten voltál fennakadva, most a belső hálón. Találd már el! :)

  Javaslom értelmezd az első hozzászólást, ha már rá hivatkozol. Örülök, hogy jól mulattál. De van még mit tanulnod bőven!”
 • 12. psycho8892 2012. október 24. 12:04
  „11. Dr.Tonyk 2012.10.24. 08:46

  A hálózatról beszélek, kedves mérnökinformatikus, ha már annyira okos vagy. A belső hálózathoz kell internet? Érdekes. A fájlszerverhez is kellene? Jó tudni! Örülök, hogy új dolgokat tanítanak nekem ilyen agyontanult emberek, mint Te. De amúgy visszatérve az eredeti témához, már az első hozzászólásba is írták, hogy a GD-be nincs wifi. Mivel le van kódolva, ezért a tanulók nem ismerik a jelszót. Úgyhogy a diákok nem dícsérhetik a jobb wifit, mert netán ha még a jelszót is megszereznék akkor sincs "internet" ;). Szóval veled ellentétben, én oda járok, és veled ellentétben én nem vagyok mérnökinformatikus, és nem szólok bele olyan dolgokba amit nem is érthetek. De köszönöm szépen, jót nevettünk többen is. További szép napot kívánok Neked, kedves MÉRNÖKINFORMATIKUS!”
 • 11. Dr.Tonyk 2012. október 24. 08:46
  „10. psycho8892 2012.10.23. 19:50

  Tanulsz. Rendben. Ennek tudom be a tudatlanságod.

  Tehát akkor a gyengébbek kedvéért:

  Középiskola (Gábor Dénes).
  Sulinet: Sulinetet (internet) az állam adja. Ennek a sávszélessége 4Mbit/384kbit.
  Wifi: A diákok a jobb wifin, az internet gyorsaságát értik (ami ugye a Sulinet), mert mire is használnák szünetben?
  A Gábor Dénesben ennél jóval nagyobb sávszélesség van. Ezért jobb a wifi (gyorsabb internet).
  Remélem érted?!

  Veled ellentétben tudom miről beszélek. (Informatikus mérnök vagyok...)

  A ismeretlenül minősítgetést meg tartsd meg magadnak.

  Ennek tudatában döntsd el ki a szerencsétlen! Aki tudja miről beszél, vagy csak röfög a levegőbe. Butuska.”
 • 10. psycho8892 2012. október 23. 19:50
  „9. Dr.Tonyk 2012.10.23. 18:14

  Most te tényleg ennyire gyengeelméjű vagy?:) Miért lenne az én saram, hogy az oktatási intézményben ahol tanulok használhatatlan a hálózat? Meg úgy mi alapján mondod azt, hogy fogalmam nincs miről beszélek, amikor te írkálsz undorító nagy marhaságokat? "Ne a sulinet 4Mbit/384kbit indulj. " Ennek a mondatodnak például mi értelme volt? Mert semmi...meg milyen sulinet? Hol élsz te?:D De majd a te kedvedért én fogok dolgozni, hogy jó legyen a "sulinet", te szerencsétlen:D.”
 • 9. Dr.Tonyk 2012. október 23. 18:14
  „8. psycho8892 2012.10.19. 09:52

  Ha a hálózat rossz, és informatikus vagy, az a Te sarad....
  Mielőtt a szádat jártatod, dologozz, hogy jó legyen net (bármit is értesz alatta, mert szerintem fogalmad sincs miről beszélsz)!”
 • 8. psycho8892 2012. október 19. 09:52
  „6. Dr.Tonyk 2012.10.18. 18:09

  Nem a wifiről beszéltem, ha nem tűnt volna fel, hanem a hálózatról :). Úgyhogy mielőtt járatod a szádat, inkább gondolkozz ;).”
 • 7. Pandora 2012. október 18. 19:24
  „nyugi, a tanáriban sem mindig van net..:)”
 • 6. Dr.Tonyk 2012. október 18. 18:09
  „5. psycho8892 2012.10.18. 15:12

  Ne a sulinet 4Mbit/384kbit indulj.
  A Gábor Dénesben ha jól emléxem van egy jó kis szélessáv.

  Egy másik iskolai informatikus, aki még tiltja is a diákok részére a Wifi-t ;)”
 • 5. psycho8892 2012. október 18. 15:12
  „Milyen jobb a wifi? Hálózat egy nagy nulla, az ember örül ha a gépeken van net...egy informatikus iskolában...no komment :$”
 • 4. nickolett 2012. október 18. 13:50
  „Hihi, én is a wifire kaptam fel a fejem. Amikor én jártam gimibe, akkor csak érettségi előtt fél évvel volt megengedve, különösen indokolt esetben, hogy használjuk az internetet. Most meg csak úgy jön az éterből a wifi. Mekkorát változott a világ!”
 • 3. kadsza 2012. október 18. 11:26
  „A legfontosabb dolog a wifi... -_-" Édes Istenem. Anno mikor még én oda jártam nem is volt! Milyen jó is volt akkor. Az diákok még egymással voltak szünetben és nem a telefonon bújták a "féjszbukkot"!”
 • 2. geza 2012. október 18. 10:56
  „A képen a szöszi nem rossz :P”
 • 1. dBrown 2012. október 18. 10:25
  „Még jó, hogy a wifit múlt héten lekorlátozták :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszett, de drága az elektromos busz Szegednek

Augusztus elején öt napig elektromos kisbuszt tesztelt kínai gyártója a szegedi trolivonalakon, munkanapokon az 5-ösön, hétvégén a 8-ason. Tovább olvasom