Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Jobbik: Gyenge lábakon áll Szeged gazdasága

Szeged - Rácz Tibor szegedi Jobbik alelnök szerint sem a szocialista városvezetés, sem pedig Szeged országgyűlési képviselői nem tettek semmit az elmúlt tíz évben a gazdaság megerősítéséért.
Pénteken tárgyalja a közgyűlés Szeged 2015-2019 közötti gazdasági programjáról szóló előterjesztést, amit Szentgyörgyi Pál jegyez. Ebben a gazdasági alpolgármester beismeri, hogy Szegednek gyenge lábakon áll a gazdasága, továbbra sincs gazdasági ereje a városnak - mondta mai sajtótájékoztatóján Rácz Tibor.

A Jobbik városi alelnöke szerint sem a szocialista városvezetés, sem pedig Szeged országgyűlési képviselői nem tettek semmit az elmúlt tíz évben a gazdaság megerősítéséért. A politikus úgy vélte, a városvezetés semmit sem akar tenni a termelői munkahelyekért, csak a csodát várja, például az ELI-től. A lézerközpont beruházást és a high-tech iparágat amúgy a Jobbik is fontosnak tartja, derült ki, de Rácz szerint "ebből nem lesznek új munkahelyek a bérből és fizetésből élőknek." A Jobbik alelnöke szerint a kis- és középvállalkozások is leépültek a városban az elmúlt tíz évben, ami miatt szerinte nő majd a munkanélküliség és gyorsulni fog az elvándorlás.

- A Jobbik a termelői beruházásokat is fejlesztené a tudásalapú gazdaság mellett - hangsúlyozta a politikus. Szerinte Kecskemét már megelőzte Szegedet, és nem lenne szabad hagyni, hogy Békéscsaba is megelőzze Szegedet. - A Fidesz és a baloldal is megígérte a tavalyi választásokon, hogy munkahelyeket teremt, de ebből semmi sem lett - mondta Rácz Tibor.

Közölte, a Jobbik nem szavazza meg Szentgyörgyi Pál előterjesztését. Szerinte a gazdasági programról konzultációt kellene kezdeni a pártokkal és szakmai szervezetekkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7 év fegyházat kapott a drogcsempész tanár

Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt jogerősen 7 év fegyházzal sújtotta a szerb… Tovább olvasom