Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Jobbik: legyen 0 forintos kampány!

Szeged - Nulla forintos választási médiakmpányra tesz javaslatot a Jobbik, ami szerint a pártok ingyen és csak a közmédiában hirdethetnének.
Súlyosan korlátozza a választójogot és a Fidesz érdekeit szolgálja az előzetes regisztráció – mondta az új választási eljárásról szóló törvényjavaslat kapcsán mai sajtótájékoztatóján Varga Antal. A Jobbik szegedi szervezetének alelnöke szerint az előzetes regisztrációval a bizonytalanokat zárná ki a Fidesz, amely úgy véli, hogy így meg tudja nyerni a választásokat 2014-ben. Varga elmondása szerint a Jobbik elemi iskolai végzettséghez kötné a választójogot. Hogy ez pontosan mit jelent, arról úgy nyilatkozott, hogy ez a program még kidolgozás alatt áll.

Ugyanakkor azt elmondta, terveik szerint kizárnák az írni-olvasni nem tudókat a választásból. Hangsúlyozta: az előzetes regisztráció jövő szeptemberi indulása miatt elhúzódó kampányra lehet számítani, ami így nagyon költséges lesz. Ezért a Jobbik az esélyegyenlőség jegyében nulla forintos választási médiakmpányra tesz javaslatot. A radikális párt elképzelése szerint a jövőben ingyen és csak a közszolgálati médiában hirdethetnének a jelölőszervezetek. Emellett pedig az állam vásárolna bizonyos számú óriásplakát-helyet az egész országban és ezeket a helyeket sorsolással osztanák fel egyenlő arányban a választásokon induló, országos listát állító pártok között. Az alelnök szerint efölött minden párt annyi pénzt költhetne a kampányra, annyit hirdethetne a kereskedelmi médiában, amennyit csak akar. Elmondta: a Jobbik sikerként értékeli, hogy eltörölték az ajánlószelvények rendszerét, helyette kétszáz aláírást kell az induláshoz összegyűjteni. Ugyanakkor hangsúlyozta: mégis felemás megoldás született. Javaslatuk szerint nem a pártok gyűjtenék az ajánlásokat, hanem a területileg illetékes jegyzőnél adhatnák azt le a választópolgárok. Ezzel a Jobbik szerint a pártok nem juthatnának hozzá a szavazók személyes adataihoz.

Olvasóink írták

 • 7. AN 2012. szeptember 28. 10:55
  „core2,
  ahogy itt olvasgattalak, az merült fel bennem, hogy a 79 éves anyám nagyobb joggal szavazhatna mint Te, pedig jelenleg nem adózik. Igaz, MagyarországBA van bejelenteT lakcíme.
  Nem értem, miért gondolja mindenki, hogy az, aki elmúlt 60 éves, már egyúttal hülye is.
  Én sokkal jobban tartok pl. a 18-30 év közötti iskolázatlan, kocsmatöltelékektől, akiknek fogalmuk sincs mai magyarországi helyzetről.”
 • 6. C6H12O6 2012. szeptember 28. 05:40
  „Sőt legyen nulla kampány. Pályázzanak hozzáértő szakemberek a politikusok meg menjenek el végre dolgozni.”
 • 5. core2 2012. szeptember 27. 16:16
  „Ha itt adóznak és Magyarországba van bejelentet lakcíme!”
 • 4. NP1 2012. szeptember 27. 15:18
  „papika56

  A határon túli magyarok, azok szavazhatnak?”
 • 3. core2 2012. szeptember 27. 13:54
  „2. papika56
  És 70 év Felett. Ne szavazzon!”
 • 2. papika56 2012. szeptember 27. 12:47
  „Én támogatom. aki indulni akar --SAJÁT zsebből finanszírozza azt.
  Aki se írni--se olvasni NEM tud , van ilyen bőven min. többszázezer Magyarországon !!!NE is szavazzon !!!!!!DE az se akinek 1 munkában töltött napja sincs, és évek óta CSAK segélyen él !Na az se !
  Ez pl. az iskolában töltött idő beszámítana.”
 • 1. kumisz 2012. szeptember 27. 12:38
  „Jóötlet, de semmi nem lesz belőle, mert akkor nem lehet lenyúlni, ide-oda osztogatni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden loptak a románok - elfogták őket

Egy óra alatt elfogták a kiszombori határátkelőhelyen a rendőrök a tolvajokat. Tovább olvasom