Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Jobbik: miért imádkoztattak Bakson?

Baks - Tóth Péter megyei Jobbik-elnök szerint a függetlenségét sértette meg az egyház, amikor felsorakozott Bakson Búzsa Zsolt mellett.
– Múlt héten pénteken, a baksi időközi választások előtt Balogh Zoltán kisebbségügyi államtitkár, Kiss-Rigó László, és több más Fideszes vezető is felsorakozott Búza Zsolt polgármester és jelöltjei mellett. A püspök úr ezzel megsértette az egyház függetlenségét, hiszen ennyire nyíltan nem állhat ki egyetlen jelölt mellett sem. Ráadásul a jelenlévőket imádkoztatta Búza Zsolt polgármesterért, ez hívő katolikus emberként mélyen sért engem – fogalmazott a tegnapi sajtótájékoztatón Tóth Péter.

A Jobbik megyei elnöke szerint az egyháznak ki kell vizsgálnia, hogy Kiss-Rigó László megsértette-e a politikai függetlenségükre vonatkozó tézisüket. Tóth Péter úgy fogalmazott: a baksi időközi választás végeredménye nem nagyon meglepő: a Fidesz-Cigány szövetség nyerte meg. Balogh Zoltántól idézett, miszerint „a választásokat követő hétfőn meg fogják vizsgálni, melyik utcában ki hogyan szavazott." Tóth Péter szerint a Kubatov-lista durván él a választás tekintetében a településen. Kiemelte: a cigányság rendkívül nagy arányban ment el ezek után a választásokra, ennek a motivációit a Jobbik meg fogja vizsgálni.

Arra is kíváncsiak, hogy lehet az, hogy még cselekvőképtelen vagy adott esetben átjelentkezett cigány szavazók is nagy arányban elmentek voksolni. Hozzátette: két év múlva megerősített kampánnyal készülnek. Önálló polgármester jelöltet és legalább hat képviselő-jelöltet indítanak. Tóth ma javasolni fogja a Jobbik választmánynak, hogy a március 15-i megemlékezést a településen tartsák.

Olvasóink írták

 • 15. GondaIstván 2012. március 01. 08:59
  „"a jelenlévőket imádkoztatta Búza Zsolt polgármesterért"
  Én ennél durvábbat is megéltem 2010-ben. A szegedi ferencesek nyiltan megmondták, azért imádkoznak, hogy ne nyerjem meg (jobbikosként) az önkormányzati választást az alsóvárosi körzetben. Tehát nem csak valakiért, hanem valaki ellen is lehet imádkoznia a klérusnak. Jó lenne tudni mit gondol minderről Jézus Urunk.”
 • 14. felice 2012. február 29. 17:40
  „Ahol eddig egymással békében élt a roma és magyar miért kell szítani a tüzet?!Most már a magyarországi, egykor szebb napokat látott értelmiségiek, pardon, nem szeretem a kemény szavakat, de ki kell mondanom, immár csak jobboldali pszeudo-értelmiségiek sem tudják leplezni kontrollálatlanul áradó, széteső, tudálékos és öntetszelgő sajtómonológjaikkal, hogy Magyarországon a duzzadó rasszista közbeszéd egyre ölesebb barna nyelvcsapásaitól mered égnek az apartheid bimbója, és maholnap virágot bont, hogy a félelem igazgasson holnapután. Napról napra fokozódik a döbbenetem.”
 • 13. baksi 2012. február 29. 14:06
  „Hár igen, azt már ki lett tárgyalva,(összefoglalva) hogy azok is imátkoztak( még én is) B.ZS.-ért a faluházban, a kampánygyülésén, ahol több hitvallású, más nézetek valló ember, sőt akik egyáltalán nem díjazza, az is megtette. de az már igen csak ciki amikor valaki azt mondja, hogy ----,,a választásokat követő hétfőn meg fogják vizsgálni, melyik utcában ki hogyan szavazott." (idézet a cikkkből ) Elég hogy egy " NAGY" ember mondja, és már sokan el is hiszik az ott lévők közül.
  Én nem vettem be, ezért szavaztam úgy ahogy tettem:-)”
 • 12. Szúrkoló 2012. február 29. 13:21
  „Mozimasiniszta ! Összetányéroztam egy kis gógyit ,és az alábbi megállapításra jutottam: Erre neked is szükséged volna.Elfelejtetted, hogy a győzelmeteket nem nag y különbség jelentette.Tehát a prominens személyek ( talán mindegyik nem is az) hiába ijesztgették a falut, hogy megtudják nézni ,hogy ki kire szavazott. Tulajdonképpen a választást a z általad is fogyasztott babgulyással ,fánkkal és nem valós igéretekkel sikerült megnyerni. Ne legyél büszke, mert hiányzik a falu másik fele,akiket nem csődített senki, és ezek is emberek- ha fel tudod fogni a tányérokkal összekapart gógyiddal--!!”
 • 11. csakszomszéd 2012. február 29. 11:50
  „Mozimasiniszta ezt a kommentedet magadra veheted máris, valószínű egy tányérral kevesebb babgulyást ettél a kelleténél”
 • 10. igazsagkereso 2012. február 29. 11:39
  „Reformátusként elmondanám: a Püspöknek nem feladata politikai indíttatásból nyilvánosan agitálni egyik, vagy másik párt, mozgalom stb. jelöltje mellett... Lehet azonban, itt is működik a kettős mérce: amit szabad Jupiternek/Szabad-kőművesnek/Egyházvezetőnek/liberálisnak/fideszesnek, azt nem szabad a Jobbiknak/Tóth Péternek/Nemzeti- oldalnak/agyonfasisztázott-nácizott Nemzeti-Radikálisnak.
  Tény ami tény a baksi gondok nem oldódnak meg ezzel a minimum gyanús választási eredménnyel... Sőt....
  Ott voltam ezen az "ima-esten". Helyettük is szégyellem magam.”
 • 9. Mozimasiniszta 2012. február 29. 10:55
  „Aki képes arra hogy a neten beírjon egy kommentet, nembiztos hogy tudja mit is írt le !
  Fogalmakat kevertek tényekkel, vélelmeket vágyakkal és hazugságokkal . Tányérozzatok már össze egy kis gógyit !!!”
 • 8. csakszomszéd 2012. február 29. 10:41
  „Ha a Püspök úr civilben jelent meg, akkor nem biztos, hogy mindenkit imádkoztatni kellett volna.
  Ha jól számoltam M.T.M-nek 2 db szórólapja volt, míg B.Zs-nek 3 db, ezek közül mindjárt az első- tőled idézek mozimasiniszta-,, hazugsággal és gyűlölettel telített röplap" a programja helyett a polgármesteré volt, plussz K.G-nak 1 db, aki az ő jelöltjeként indult.
  Azt, hogy helyes úton jár-e valaki, nem az fémjelzi hány politikust, vagy egyházi személyt gyűjt össze a kampánygyűlésére.”
 • 7. falubeli2 2012. február 29. 10:03
  „Én úgy tudom ,hogy a templom Isten háza nem a polgármesteré! Aki a vallást és a gyerekeket saját hatalmára használja, az számomra erkölcsi halott!”
 • 6. Mozimasiniszta 2012. február 29. 08:49
  „A Jobbik-nak vannak nemes, hazaépítő céljai de hőzöngő mellédumálásra, hangulatkeltésre nincs szüksége a falunak !!! A Püspök úr öltözetében is "civilben" jelent meg , ennélfogva méltatlan
  a személyét ért kritika ! A Búza Zsolt mellett felsorakozott jeles személyek nem-e azt jelzik hogy helyes úton jár ?
  Az elmúlt 14 hónap semmittevő gáncsoskodása és a napi három, hazugsággal, gyűlölettel telített röplap meghozta az eredményét! A vereséget el kell ismerni és a falu békéjéért fejlődésért dolgozni !!”
 • 5. TPZ_00 2012. február 29. 08:36
  „Kis-Rigó már régen nem a katolikusokért, értünk dolgozik. De inkább jót, vagy semmit. Ezért én semmit mondok.”
 • 4. csakszomszéd 2012. február 29. 08:36
  „Én meg azt hallottam, hogy nemsoká márványtábla kerül a Faluház falára is!”
 • 3. falusi 2012. február 29. 07:38
  „Mióta isten háza a Faluház? Imára ott hajtottuk fejünket. Ha legalább a falu békéjéért a komfliktusok, a gyülőlködés megszünésért imádkoztunk volna---azt már dijaztam volna.”
 • 2. szolga01 2012. február 29. 07:21
  „HÁT IGEN EZ IGY SZOKOTT LENNI HA ISTEN VALAMIT MEG AKAR VALOSITANI,EMBER NEM TUDJA MEGAKADÁLYOZNI HA TETSZIK HA NEM!A VARÁZS VAGY AMIT CSALÁSNAK ÉS ÉRTHETETLENNEK GONDOLNAK EGGYESEK AZ AZ HOGY ISTEN NEM SZEMÉLY VÁLOGATO,NEM MÉG NEM DE ANNAK IS ELFOG JŐNNI AZ IDEJE EGYSZER!ADDIG IS LEHET HINNI SZERETNI VAGY GYŰLŐLKŐDNI(GYŰLŐLKŐDŐ POLITIKÁT)FOLYTATNI S EZ MINDENKINEK A SAJÁT AKARATÁRA VAN BIZVAL DE UTÁNA NE CSODÁLKOZZUNK HA VESZITÜNK HA EGYSZER NEM JO ALAPOKRA ÉPITETTÜK A HÁZUNKAT.HISZ ISTEN ODA AD ÁLDÁST AHOL EGY AKARATON VAN A NÉP!!!S MINEGY HOGY MILYEN A BÖRSZINE HISZ ISTEN A SZIVEK VIZSGÁLOJA!MI A TANULSÁG????HIT,SZERETETT ,BÉKESSÉG ,EGGYET ÉRTÉS ,S EZEK KŐZŰL A LEGNAGYOBB A SZERETET MERT A SZERETET MAGA ISTEN ÉS AHOL ISTEN OTT SZŰKSÉG NINCSEN!ÁMEN”
 • 1. info 2012. február 28. 19:22
  „A püspök úr ezzel nem sértette az egyház függetlenségét, hiszen ennyire nyíltan
  kiállhat bárki mellett. Ráadásul a jelenlévőket imádkoztatta Búza Zsolt polgármesterért,-ez hívő katolikus emberként nem sértő!!! A püspök úr nem sértett senkit és semmit!!- A képviselő a saját háza táján lehet képviselő! - Elég szomorú, hogy politikai indíttatást kelt. De itt isten házában, a templomban Tóth Péter, nem képviselheti csak önmagát, püspök úrral ellentétben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton indul a 2-es villamos! Itt van valamennyi új menetrend!

Március 3-án, szombaton üzemkezdettől elindul a menetrend szerinti közlekedés az új 2-es villamosvonalon Rókus és az Indóház tér között. Térképek, menetrendek: töltse le mind! Tovább olvasom