Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Jobbik: mióta érdekli Magyar Annát a cigányság?

Szeged – A Csongrád megyei közgyűlés elnökének Azori-szigeteki útjáról érdeklődik a Jobbik. A párt bejelentette: közös bizottságot alakít Bakson a cigány önkormányzattal.
– Egy teendője maradt Magyar Annának, hogy lemond – jelentette ki Tóth Péter a Jobbik megyei önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a megyei közgyűlés elnöke 11 kollégájával együtt részt vett novemberben az Európai Régiók Gyűlésénék közgyűlésén az Azori-szigeteken. Az eseményen a Páneurópai Roma Stratégiáról döntöttek, Tóth ezzel kapcsolatban azt mondta: eddig ez a téma a Fideszt nem érdekelte, pedig a Jobbik többször szóba hozta a megyei közgyűlés ülésein.

Tóth hangsúlyozta azt is, hogy a pénzügyi gazdasági bizottság tagjaként nem találkozott az utazásra vonatkozó tétellel, szerinte ezt is tisztázni kell. Korábban megírtuk: a politikusok ellentmondásosan nyilatkoztak arról, ki fizette az útjukat. A Csongrád Megyei Közgyűlés sajtószolgálata lapunkkal annyit közölt, hogy Magyar Anna napidíjat nem vett fel, a szállás és a repülőút költségét a Hallássérült Gyermekekért Egyesület javára ajánlja fel.

Dudás Zoltán, a Jobbik baksi elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: megállapodtak a települési cigány önkormányzat vezetőjével, hogy önálló albizottságot hoznak létre, amely közvetít a helyi roma és nem roma lakosság között, segíti az együttélést és a konfliktuskezelést. Bakson időközi választásra készülnek, a bizottság ezután alakul meg. Dudás szerint a Jobbik és a helyi cigány önkormányzat együttműködése országosan is példa lehet.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Torontál 2011. december 09. 09:37
  „Mondjuk Recsken miért nem lehet egy ilyen konferenciát tartani az érintettekkel együtt? Jó sokáig........”
 • 47. Beroesz 2011. december 08. 17:05
  „44. macs 2011.12.08. 12:27

  A Skoda Superb-ből és a konferencia költségéből már meglenne a tanulmányterv 10%-a, mindez két hónap alatt.”
 • 46. Queenmargareth 2011. december 08. 16:40
  „Ne ő az a hölgy, asszony, akinek már nyugdíjasnak kellene lennie?Nem elvenni mások elől a lehetőségeket?”
 • 45. niemand 2011. december 08. 13:34
  „Talán ezért nincs pénz semmire! Így dőzsölnek a megyei intézetek vezetői talán? Magyarázat, hogy miért nem kaptunk étkezési jegyet, jutalmat. Kell a pénz pihenésre, kirándulásra, állítólagos "képzésekre", konferenciákra azoknak, a kik közel ülnek tűzhöz, mert nekik ez jár, de csak nekik.”
 • 44. macs 2011. december 08. 12:27
  „Arra mindi találnak pénzt, amire nagyon akarnak. A temesvári vasút projektre nem volt pénz. Tudom nagyságrendileg nagy a különbség, de ékesen bizonyítja a preferenciájukat. :-(”
 • 43. joy 2011. december 08. 11:28
  „Tudjuk, hogy a jobbikot létezése óta "érdekli" a cigánykérdés.
  :o/”
 • 42. anya5353 2011. december 08. 10:48
  „Én arra vagyok kíváncsi, hogy a megyerendszer megszűnése után Elnök Asszonynak hol és milyen naplopó állást (és persze jó fizetést) fognak majd kitalálni!??”
 • 41. Beroesz 2011. december 08. 10:40
  „40. rosenrot 2011.12.08. 10:28
  Mennyiben kapcsolódott a program a Magyarországot nagyon is érintő roma felzárkóztatáshoz?

  Semennyiben. A konferencián az európai regionalitás és a globalizáció jelentette kihívásokról volt szó, cigányságról nem.”
 • 40. rosenrot 2011. december 08. 10:28
  „Azért kíváncsi lennék a küldöttség részletes beszámolójára. Mit hallottak a konferencián? Milyen tapasztalatokat szereztek? Mennyiben kapcsolódott a program a Magyarországot nagyon is érintő roma felzárkóztatáshoz? Akik meg nem is vehettek volna rész a konferencián hogy kerültek ki? Kinek a pénzéből? Ha képviselők voltak ki igazolta távolmaradásukat a parlamentből és milyen indokkal?
  Ha valóban előremutató megoldásokat nyújtott volna a konferencia a romaintegrációval kapcsolatban, akkor nem sajnálnám az 5 millát. De csak így a habokra?!”
 • 39. tonyk 2011. december 08. 10:12
  „Egy normális országban azonnal lemondanának a helyükben lévők, de ezeknek annyi gerincük sincs mit egy meztelecsigának. Mitől különbek ezek mint a MSZP-sek voltak. Semmivel. Csak ezeket már atommal sem lehet kirobbantani a helyükről még vagy 20 évig, gondoskodnak/tak róla.”
 • 38. acidrain 2011. december 08. 09:49
  „2011.03.25. - megyei közgyűlés

  "10.02: A dóci lakos következik. Aki egyébként az ópusztaszeri tanyavilágban lakik. Az idős asszony arról beszél, hogy ha nincs otthon a fia, késsel a kezében fekszik éjjel az ágyban mert fél. "Semmi bajom a cigányokkal, de ez a banda rablásból él. Miért kell ezeket annyira védeni? Én nem a cigányság ellen vagyok, csak ez a banda... Éjjel járnak, öten ülnek az autóban, jogosítvány nélkül vezetnek. A tanyában telefonálni sem lehet csak lakáson kívül. Amíg kimegyek, agyonvernek. Volt akinek fél zsák krumplija és hagymája volt, azt vitték el, mert nem volt más."

  "A társadalomnak a bűnnel van problémája, nem azzal, hogy milyen nemzetiségű a bűnöző
  - mondja Magyar Anna, a közgyűlés elnöke. "

  Ő ment ki tárgyalni a romastratégiáról?????????”
 • 37. Ebgondolat 2011. december 08. 09:41
  „Gyerekek fáznak, éheznek az iskolákban, óvodákban, mert a megyei önkormányzatok nem fizetnek! A közpénzen nyaralók közül négyen nem is tagjai annak a szervezetnek, amelyen részt vettek! Ráadásul nem is volt olyan napirendi pont, ami miatt elutaztak! Ez aztán a gerinces társaság.
  Közben már ott tartunk, hogy embereket nem hogy száműznek a közszolgálati tévéből, de már az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét, Lomniczi Zoltánt egyenesen kiretusálták a Híradóból! Itt tartunk kérem szépen másfél évvel a forradalom után: manipulálják, meghamisítják a közszolgálati Híradót is!
  Ez lenne az új magyarország? Remélem, hamar véget ér. A rendszerváltás utáni 20 évben nem történt annyi szemétség, galádság, gyomorforgató dolog, mint ebben a másfél évben! Európa és a nyugati világ szégyene lett ez az ország!”
 • 36. saturnus 2011. december 08. 09:40
  „Bemenekült a miniszterelnöki hivatalba,hát igazi drámai fordulat. De azt tudni kell,hogy ha igaz? akkor a vakok és siketek intézetének utalta át a napidíjat, nem a költséget, amibe került az pedig plusz mág vagy 350 000 Ft?? De az az intézet az ő felügyelete alatt áll mint megyi intézmény és onnan bármikor ki tudja csenni azt a pénzt. Egy német médiánál megtalálható azok a napok programjai és szó sincs roma témáról ezt le is közölte a német média. Ez a miniszterelnök jutalom üdültetése volt amiért átjátszották az államnak a megyei önkormányzatok vagyonát. Mint állami vagyon volt a fidesz székház is annó abbol lett a kőbánya megvéve.Már tavaly a tőzegbánya ,ebből még nemtudjuk mi lessz? Gaskó az pedig Egerben vett bor pincét amiért elárulta a szakszervezeteket a szép asszony völgyében neki az volt a jutalma.”
 • 35. Admin07 2011. december 08. 08:13
  „Elmondhatjuk azt, hogy pártállástól függetlenül a politikusoktól nagyobb szélhámos nincs a világon! Egyetlen út vezet a jóléthez: a közpénzek eltüntetése! A munka csak öl, butit és nyomorba dönt!”
 • 34. baksi 2011. december 08. 07:01
  „a cikk utolsó bekezdéséhez--Bakson nem volt roma - nem roma ellentét. Ez csak az utobbi években van helyben is kiélezve de véleményem szerint csak szóba, mert ez valakinek érdeke. Gratulálok a bizottság esetleges megalakulásához!”
 • 33. Commander-V2 2011. december 08. 01:15
  „Magyar Anna fut.
  http://rtlklub.hu/hirek/belfold/video/151121”
 • 32. nemsemmi 2011. december 08. 00:00
  „Annácska úgy menekült a híradó stábja elől, mint a légy, amit összetekert újságpapírral kergetnek. Ötször körbeszaladta a megyeháza parkolóját.Nagy élmény volt... <moderálva>”
 • 31. Berlusconi 2011. december 07. 21:11
  „Néztem az esti híradót, hát...mit mondjak, szánalmas volt Annácska...”
 • 30. kevlar59 2011. december 07. 21:01
  „Szt.györgyi ex alpolgi titkárságát és jogtalanul használt irodáját-titkárnőjét mikor tergeti ki magyar anna vagy lázár jános?”
 • 29. Cinea 2011. december 07. 19:24
  „Mit be nem vállalnak politikusaink a cél érdekében,...”
48 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röszkén fogták el a pozsonyi ékszerrablás egyik gyanúsítottját

Egy tegnap Szlovákiában elkövetett súlyos bűncselekmény egyik gyanúsítottját sikerült elfogni a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen. Tovább olvasom