Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: önkormányzatok helyett alkormányzatok?

Szeged - Önkormányzatok helyett alkormányzatokat akar létrehozni a Fidesz az önkormányzati törvénnyel - mondta Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője szerda délután Szegeden.
Hegedűs Lórántné szerint járási szint alatt minden halálra lesz ítélve, ezért az önkormányzatoknak ez ellen tenniük kell. A Jobbik szerint a 3200 önkormányzat 3200 végvár, a nemzeti önrendelkezésünk alapja.

A képviselő azt mondta: ha az állam kivonul, a helyhatóságoknak újra kell szervezniük önmagukat; vissza kell szerezni a közműszolgáltatásokat, meg kell szervezni az önvédelmet, és az élelmiszerellátást.

A delmagyar.hu kérdésére, hogy mindezt miből finanszíroznák az önkormányzatok, a jobbikos képviselőnő azt mondta: a közös energiát kell összetenni, de normatívát ne tőlünk várjanak, nem mi rendelkezünk a forrásokkal.

Olvasóink írták

 • 5. GondaIstván 2011. szeptember 29. 08:21
  „4. Tocsonai: Úgy látom a Fidesz után romeltakarítást kell majd végezni. Az embereit (a megszüntetendő önkormányzatok polgármesterei, a csökkentés miatt kieső parlamenti képviselői) bebetonozza majd a járási hivatalokba, ezért nem kirúgni kell majd őket, hanem megszűntetni alattuk magát a hivatalt. Csak minden ilyen ledózerolás (ami előtt most állunk, és 2014-ben a kármentés is) óriási anyagi áldozatokkal jár, és azt sajnos mi fizetjük ki.”
 • 4. Tocsonai 2011. szeptember 29. 08:08
  „Kíváncsi leszek, hogy 2014 után amikor padlóra kerül a FIDESZ mit tesznek a FIDESZ-es önkormányzatok? Bár hallani olyat, hogy a Kormány és Járási hivatalok vezetőit 8 évre visszavonhatatlanul kinevezik jövőre.”
 • 3. GondaIstván 2011. szeptember 29. 08:06
  „Azt Unió egyik legfontosabb elve a szubszidiaritás. E szerint a döntéseknek azon a lehető legalacsonyabb szinten kell megtörténniük, ahol még meghozhatók. Az önkormányzatiság felszámolása, a könyörtelen központosítás ezzel teljesen szembe megy, ez az uniós jog tételes tagadása.”
 • 2. X_Y 2011. szeptember 29. 02:02
  „Szépen lassan visszaáll az 1990 előtti helyzet - csak éppen nem tanácsoknak hívják majd...”
 • 1. GondaIstván 2011. szeptember 28. 22:19
  „Nagyon jó előadást tartott. Látszik, hogy jártas a közigazgatásban (alpolgármester volt).
  Viszont amit mondott az egy rémálom. Ha a Fidesz tényleg keresztül viszi az új önkormányzati törvényt (és egyelőre úgy néz ki, hogy a saját polgármesterei sem tiltakoznak ellene), akkor megáll az élet, és nem sok marad az országból. Rákosi 2.0 lesz itt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkénteseket vár a múzeum

Középiskolás tárlatvezetőket toboroz a szegedi Móra-múzeum. Az önkéntesképzést az országban elsőként indítják el. Tovább olvasom