Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Jobbik: Sziksóstón legyen ezután a SZIN

Szeged - A fesztivál ideje alatt több napra élhetetlenné vált a város - nyilatkozta Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke.
Sokan panaszkodtak, hogy éjjel nem tudnak pihenni a hangos zene miatt. A Jobbikhoz beérkezett panaszok alapján Tarjában okozta a legnagyobb gondot a hajnali 3-4 óráig is elhúzódó fesztivál - hangzott el a Jobbik hétfő délelőtti, szegedi sajtótájékoztatóján.

Tóth Péter szerint miközben a polgármester azt hangsúlyozza, hogy Európa felé igyekszünk, ennek ellenére igencsak balkánira sikeredett az idei SZIN. Úgy véli, ha európai szintű fesztiválnak akar otthont adni továbbra is a dél-alföldi város, akkor a SZIN-t jövőre Sziksóstón kellene megrendezni. Szerinte ez a helyszín már bizonyított, ugyanis az elmúlt években több fesztivált is rendeztek itt, és senkit sem zavart.

Hangsúlyozta: nem a rendezvénnyel van gondjuk, hiszen - mint hozzátette - a Jobbik nem az öregemberek pártja. Sokan a párt szimpatizánsai közül is részt vettek a rendezvényen. Kritikaként fogalmazta meg a rendőrség munkájával kapcsolatosan, hogy míg a Jobbikos rendezvényeknél már éjfélkor jelzik, ha kicsit hangos a zene, ugyanakkor a SZIN-nél nem intézkedtek. A delmagyar.hu információi szerint az önkormányzathoz érkező panaszok száma idén sem volt több, mint tavaly, illetve az azt megelőző években.

Tóth Péter a delmagyar.hu kérdésére elmondta: egyelőre pártjának nincs polgármesterjelöltje, az biztos, ahogy az MSZP, úgy a Fidesz jelöltjét sem fogják támogatni a több mint egy év múlva esedékes választásokon.

Olvasóink írták

189 hozzászólás
 • 189. pityesz76 2009. szeptember 07. 14:18
  „Ha az alvó ember hallószerve olyan ingereket továbbít az agy felé, amelyek enyhén eltérnek a megszokott háttérzajtól, nem csupán a hallásért felelős kérgi területek normális reakciója marad el, hanem az agy többi területének intenzitását is "letekerik" ezek az ingerek - derül ki a müncheni Max Planck Pszichiátriai Intézet kutatásából, amelyet a Süddeutsche Zeitung című német lap ismertetett.

  A kutatók véleménye szerint ez egy védekezési mechanizmus az ellen, hogy az alvó ember felébredjen. "Annak érdekében, hogy ne ébredjünk fel minden zajra, az agy letompítja vészjelzőit - szemléltette Philipp G. Sa:mann, a tanulmány egyik szerzője. - Ez az elfojtott állapot teszi lehetővé a folyamatos alvást".

  Azok a területek, amelyek a zajt követően fékeződnek, alapesetben a vészreakciókért felelősek, vagy a mozgás kiváltásában van szerepük. "A védőmechanizmus természetesen a megszokottól csak enyhén eltérő ingereknél működik - magyarázta a kutató. - Az erős ingerek esetében - például, ha a saját nevünk hangzik el vagy megszólal az ébresztő - felébredünk".

  Vizsgálatuk során a kutatók elektro-enkefalográffal (EEG) mérték az agyhullámokat, ezen kívül pedig funkcionális mágneses rezonancia tomográffal készítettek felvételeket az agyról. Így össze tudták hasonlítani az egyes területek aktivitását éber és alvó állapotban, zaj előtt és zaj után.”
 • 188. westwood 2009. szeptember 01. 14:05
  „Turulvedo:Kösz az ajánlást, valahogy megszerzem.szeretem a szimfonikus zenekarokat.”
 • 187. turulvedo 2009. szeptember 01. 12:54
  „173,ne nevetesd már ki magad,ezek szerint menj és hivd ki a rendöröket az összes cigany lakásához,hisz mind hangosan hallgatják a zenét-kihallatszik az utcára!”
 • 186. turulvedo 2009. szeptember 01. 12:52
  „173,délloldal,csak nem az EP-választás utáni napra gondolsz? Lesz annál nagyobb buli is :P”
 • 185. turulvedo 2009. szeptember 01. 12:42
  „Szia Lidocain tesóka! ;-)”
 • 184. turulvedo 2009. szeptember 01. 12:42
  „gubanc az agyad kissé gubancos...”
 • 183. turulvedo 2009. szeptember 01. 12:41
  „westwood,egy leszerelt katonatiszt kiadta a Kárpátia számokat nagyzenekari feldolgozásban!Regnum Mariánum a cime,hallgass bele,tetszeni fog. Fankadeli valamennyi száma telitalálat,beolvas a hetihetes gagyi szereplöinek is!”
 • 182. kötekedő 2009. szeptember 01. 12:40
  „Az Úrnak Szegeden is lámpást kellene osztogatnia, úgy érzem!”
 • 181. turulvedo 2009. szeptember 01. 12:38
  „nemathoda,ejha máris kormányon látnád a Jobbikot?Helyes!Barátkozz a gondolattal.”
 • 180. nemathoda 2009. szeptember 01. 10:49
  „A Jobbik ahelyett, hogy a jövőévi SZIN helyszínén agyalna, inkább tegye elérhetővé (a korábban már augusztusi megjelenéssel beígért) programját! Még ma sincs fenn a honlapon!”
 • 179. westwood 2009. szeptember 01. 10:05
  „Turulvedo:Szerintem a Kárpátiához külön felnőni nem kell,hacsak Te itt nem arra gondolsz, hogy átérezni azt amiről énekelnek.Mert véleményem szerint elég egyértelmű üzenetük van, ami jó is, és amiatt szimpatikusak is,hogy járnak ki az elcsatolt részekre turnézni, viszont én a zenei megvalósításaikat nem szeretem.
  A pc-s játék téma meg mókás, régebben sok warcraft3-at játszottam a Kárpátia billentyűsével:)

  Magyar Földre albumot még nem sikerült emghallgatnom, csak a címadó dalt.Az jó.”
 • 178. Cukorfalat2 2009. szeptember 01. 10:04
  „:D :D :D :D :D Kac-kac! NEVETSÉGES!!! Ott maradjon, ahol van, és kész! Slussz-passz! :P”
 • 177. SP 2009. szeptember 01. 09:39
  „Az új SZIN -hely az
  evezős pálya, vízi színpad vízi parádéval, infrastruktúra, mindentől messzebb amit zavarhat, közlekedési utakhoz viszont közel.”
 • 176. ClarkGriswald 2009. szeptember 01. 09:20
  „Tóth Péter ezzel a nyilatkozattal nemcsak magának ártott, hanem az egész jobbikra rányomatta a demagóg bélyeget, a fesztiválos fiatalok körében is.

  Kicsit érdekes, hogy a SZIN teljes ideje alatt folyamatos betelefonálások érkeztek a rendőrségre a hangzavar miatt (korábbi években elenyésző volt). A betelefonálások hatására a jegyző a szombat éjszakát "lehalkíttatja". A jobbik másnap nyilatkozatot ad ki. Kicsit olyan érzésem van, mintha ez egy forgatókönyv lett volna...

  Csak most elég balul sült el a dolog.

  A SZIN az a rendezvény, amit a városlakók nagy többsége elfogad, szeret, tolerál. Nem csak azért, mert hírnevet hoz a városnak, hanem igen komoly turisztikai vonzerőt jelent. 63 ezer fiatal vett részt idén a SZIN-en!! 63 ezer fiatal! Egy 200 ezres városban!! Azért ezt a számot néhány jobbikos aktivista, és néhány életunt, unatkozó nyugger sem fogja tudni megcáfolni!! A jobbikos miért nem megy el ilyenkor a szikire vonulni, a nyugger meg kapcsolja ki a hallókészüléket.

  Elképesztő hogy ezek a tenyérbemászó alakok még ebből a rendezvényből, a rendezvény sározásából is a politikai hasznot akarják kikaparni! Felháborító!

  Remélem ezzel elintézték magukat a fiatalok körében egy időre!”
 • 175. gubanc 2009. szeptember 01. 08:47
  „A naturista strand mellett kiváló székházat lehet létrehozni a Jobbiknak.”
 • 174. AntoniusXXI 2009. szeptember 01. 08:39
  „A SZIN legyen az Antarktiszon! Akkor nem zavar senkit sem! <moderálva sértő> A SZIN a Partfürdőé!”
 • 173. délioldal 2009. szeptember 01. 08:30
  „na szép pont a jobbik próbálja az eszét játszani miközben a petőfi sándor sgt-on lévő bázisukon néha akkora hangerővel buliznak hogy párszor rendőrt kellett hívni emiatt?????????????????????????????

  <moderálva sértő>”
 • 172. turulvedo 2009. szeptember 01. 05:59
  „Toth Péter ,lassan elö kellene állni azzal a polgármester jelölttel! Nem sok idö van már a régi idejéböl.”
 • 171. turulvedo 2009. szeptember 01. 05:53
  „westwood,az jo ha szereted Fankadelit,hallgasd meg a legujabb korongját,a cime: Magyar Földre! Ha képben lennél tudnád hogy Fanka kijelentette :oda többet be nem teszi a lábát!”
 • 170. turulvedo 2009. szeptember 01. 05:50
  „mustabg majd ha felnösz megérted ezt a Gárda dolgot-addig nem!”
189 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig két hónapos jogsival karambolozott

Szeged - A 17 éves fiatalember nem adta meg az elsőbbséget, kisbusznak ütközött. Tovább olvasom