Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Jobboldali összefogás formálódik Szegeden

Szegeden gyakorlatilag eldőlt, hogy a jobboldali pártok és az Együtt Szegedért Egyesület a Fidesz-MPSZ–KDNP polgármesterjelöltjét, Oláh János támogatja az önkormányzati választásokon. Az állva maradó képviselőjelöltek teljes jobboldali összefogásban bízhatnak.
Információink szerint három jobboldali párt, a Fidesz, a KDNP és az MDF, valamint az Együtt Szegedért Egyesület vezetői holnap hivatalosan is bejelentik, hogy megállapodtak, az őszi önkormányzati választásokon közösen lépnek fel a baloldal ellen.

– Azt megerősíthetem, hogy pénteken délelőtt 10 órakor a Fidesz, a KDNP és az MDF helyi szervezeteinek vezetőivel közös sajtótájékoztatót tartunk, de megállapodásunk értelmében többet nem árulhatok el – hárította el érdeklődésünket Bakai Csaba, az Együtt Szegedért Egyesület elnöke. A civil szervezet vezetője azt mondta, hogy amit Ványai Éva, az MDF–Együtt Szegedért Egyesület polgármesterjelöltje nyilatkozott lapunknak, az „korrekt".

Ványai Éva szerdai lapunkban megerősítette az együttműködésre vonatkozó információinkat, azt sem hallgatta el, hogy a három pártnak és a civil szervezetnek Oláh János, a Fidesz helyi csoportjának elnöke lesz a polgármesterjelöltje. Helyi fideszes, KDNP-s és MDF-es politikusok annyiban pontosították Ványai kijelentését, hogy lesznek olyan körzetek, ahol közös jelölteket támogatnak, és lesznek önálló, Fidesz-MPSZ–KDNP és MDF– Együtt Szegedért jelöltek is, valamint a két szövetség fenntartja az önálló listát is.

Lapunknak név nélkül nyilatkozó fideszes politikusok megerősítették, hogy az „új szövetség" bízik a teljes jobboldali összefogásban, ennek érdekében a háttérben már megkezdődtek a tárgyalások a MIÉP-pel és a Jobbikkal. A MIÉP egyik vezető politikusa ezt megerősítette. Apáti Bálint, a Jobbik megyei és szegedi szervezetének elnöke, a párt polgármesterjelöltje azt mondta, ők már az országgyűlési választásokon is hangsúlyozták, készek a Fidesz– KDNP-s jelöltek támogatására. Apáti az elmúlt napokban többször is tárgyalt Oláh Jánossal. Egyetértettek, hogy a jobboldal sikerét az együttműködés jelentheti, erről hamarosan megállapodhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építkezés a Vedres szakközépiskolában: gyakorlat és kaland

A szegedi Vedres építőipari szakközépiskolában két évig építők dolgoznak. Az egyik szárnyban… Tovább olvasom