Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Jogerősen is pert nyert a város a Mars téri kereskedőkkel szemben

Szeged - Jogerősen is pert nyert a város a Mars téri kereskedőkkel szemben. A másodfokon eljáró Csongrád Megyeri Bíróság hétfőn helyben hagyta a városi bíróság tavaly november 16-i döntését, mely szerint a kereskedőknek nem volt földhasználati joguk.
Ifj. Szilágyi János, a várost képviselő ügyvéd a delmagyar.hu-nak elmondta: a bíróság leszögezte, hogy a Mars tér területe önkormányzati törzsvagyon részét képezi, annak bármilyen megterhelése törvénysértő – amennyiben ez az elidegenítési és terhelési tilalom körébe esik.

Az elsőfokú bíróság ítéletét annyiban megváltoztatta a megyei bíróság, hogy a pavilonok elbontását jogszerűnek ítélte.

– A bódék bérleti szerződése felmondásra került. Így az érvényes, és az egész Mars tér területét érintő bontási és építési engedélyre figyelemmel az sem lett volna jogszabályellenes, ha lebontják a bódékat. De a bódékat áthelyezték, azok az alperesek által sem vitatottan jelenleg is megtalálhatók a repülőtér területén – tájékoztatott ifj. Szilágyi János.

A Mars tér a bontás után. Fotó: Karnok Csaba
A Mars tér a bontás után.
Fotó: Karnok Csaba

Korábban megírtuk: az elsőfokú döntés után a közgyűlés megszavazta azt a fideszes előterjesztést, mely szerint a közgyűlés elkülönít 30 millió forintot, hogy kártérítést fizessen a Mars téri pereskedő kereskedőknek, ha a bíróság azt megítéli. Ez volt a feltétele annak, hogy  az NFÜ átutalja a közel 2 milliárdos uniós városrehabilitációs támogatást Szegednek.

A kéaz csarnok. Fotó: Karnok Csaba
A kész csarnok.
Fotó: Karnok Csaba

Ismert: a Mars tér uniós támogatással megvalósuló rekonstrukciója miatt az építmények lebontásáról 2005-ben született döntés. Több kereskedő azonban nem volt erre hajlandó, ezért 2009 novemberében építményeiket a város áthelyeztette.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Loki 2011. február 15. 16:31
  „LOL :D
  4évük volt elpakolni de azért magyar szokás szerint még rágták a szart :D
  Remélem a perköltséget ráterhelik ezekre a ,,kereskedőkre".”
 • 53. macs 2011. február 15. 14:34
  „52. balraat,
  "Én már nagyon várom a következő közgyűlést, ahol majd feláll Kohári, Haág, Póda, Kalmár és a többiek és halk hangon elnézést kérnek a város vezetésétől és a szegediektől azért, mert tevékenységükkel megsértették őket és több száz millió forintos kárt okoztak a városnak!!!! "
  Akkor Te örökéletű lészen e Földön. :-)

  Más, a kedves képviselők, most talán menjenek el az NFÜ-höz és lobbizzák ki, hogy minnél hamarabb fizessék ki a Városnak járó 2 mrdFt-t. Mert az nagyon kell a költségvetésbe.
  Arról nem is beszélve, hogy a lekötött 30mFt-t pedig számítsák be abba 70 mFt-ba, amit a közreműködésük miatt bukott el Szeged (tápai ifjúsági otthon).”
 • 52. balraat 2011. február 15. 13:40
  „Én már nagyon várom a következő közgyűlést, ahol majd feláll Kohári, Haág, Póda, Kalmár és a többiek és halk hangon elnézést kérnek a város vezetésétől és a szegediektől azért, mert tevékenységükkel megsértették őket és több száz millió forintos kárt okoztak a városnak!!!! Mert nélkülük nem jutott volna ez az ügy idáig, hisz éppen a fideszes képviselők hergelték a kereskedőket és ígértek meg nekik mindent!!!! Ezek a képviselők akár le is mondhatnának mandátumukról, mivel méltatlanná váltak a szegediek képviseletére!!!!”
 • 51. harcsabajusz 2011. február 15. 13:32
  „Végre vége a hercehurcának, Szeged gyözött a kapzsi kufárokkal és felbujtóikkal szemben!

  Örömmel járok az új csarnokba vásárolni, és örülök, hogy sikerült ezt megépíteni. Annak is örülök, hogy a bódéspekulánsok is megkapták a magukét - egy elmarasztaló bíósági ítélet formájában. Arra azért még emlékszek, hogy melyik pártok is csapták a legnagyobb zajt, a jogállamiság végét emlegetve mikor a város áthelyeztette a bódékat. Még parlament interpelláció is volt ebböl, hogy itt a világvége.

  A Fidesz szerint ",,Alattomos, mocskos eljárás"" volt a bódék áthelyezése
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ujabb_vihart_kavart_a_mars_teri_bodek_atpakolasa/2128429/

  Nógrádi Tibor fideszes képviselö szerint: ,,Sérült a demokrácia és a jogbiztonság, a magántulajdonhoz való jog"
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/mikulaskor_botka_haza_elott_vedik_a_demokraciat/2128677/

  Aztán a bíróság másodfokon is a városnak adott igazat, vagyis az eljárás jogszerü volt, nem sérült a demokrácia és jogbiztonság!!!

  Remélem ezzel az ügy lezáródott, az érintettek levonták a tanulságokat, mi meg tovább járhatunk a piacra.”
 • 50. egyszegedi 2011. február 15. 12:34
  „Remélem a bodegások megfizetik a többmilliós perköltséget, vagy behajtják az őket felbérelő -támogató jogászokon. Még pár ilyen és jöhet az új választás!”
 • 49. orbántorgyánpolgárikormány 2011. február 15. 11:08
  „Remélem azok a bátor helyi fideszesek, akik azért, hogy keresztbetegyenek Szegednek akadályozták a Mars tér felújítását (NFÜ utasítása az átutalása elhalasztására), most is bátran kiállnak és beismerik, hogy csak egyéni és pártpolitikai céljaik voltak az üggyel, igazodva a NER és a NENYI szellemiségéhez.”
 • 48. expro 2011. február 15. 10:18
  „Elöre bocsájtom,nem vagyok járatoss a jogban,
  de ugy gondolom azért mert valaki a vélt vagy valós igazával megjár minden számára biztositott jogi lehetöséget,
  még viszont keresettel nem támadható meg.
  Pereltek vesztettek,gondolom tanultak a dologból.”
 • 47. varadipal 2011. február 15. 10:07
  „24.,Wertan. Ha nem ismered a elsőfokú ítélet papírjának újrahasznosítási módját, Neked is szívesen adok tanácsot. Ingyen.Ha még nem tájékoztattak volna, a másodfok jogerős. Függetlenül a későbbi esetleges LFB-hez benyújtandó kérelemtől. A perújításnak meg jogi feltételei vannak.Talán elolvashatod a PTK, BTK és a perrendtartásról szóló rendeleteket is.A nyertes persrtasztikáim eddíg azt mutatják, lehet értek valamicskét hozzá.Találgatások alapján nem indítok pert, csak tények alapján.”
 • 46. varadipal 2011. február 15. 09:57
  „A város zsírján nyerészkedni kívánó putritulajdonosok és furmányos üdvédjeik a kasszához járulhatnak, befizetni a per- és ügyvédi költségeket. Aztán a város hitelrontásért pert indít, és ha van egy kis szerencséjük, a gatyát is leperli a spekulánsokról.”
 • 45. fefeegy 2011. február 15. 02:16
  „Végre Vége!!!”
 • 44. Evelyn_26 2011. február 14. 23:49
  „39: jogos, ha nem teszik bunt koventnek el.
  40: az itelet tobb birosagot megjart es jogeros. Minden tovabbi lepes csak elmelyiti a bodesok kudarcat, penz pazarlas, igy is elastak magukat sokak szemebrn ok is es a fideszesek is orokre.”
 • 43. bogos 2011. február 14. 22:12
  „Kolbásztolvaj mit beszélsz összevissza, mit képzelsz magadról? Ez már a másodfokú eljárás volt, fellebbezésnek helye nincs.”
 • 42. tatár 2011. február 14. 21:48
  „A szalámitolvaj (így ékezettel) Viktorral indult együtt. Az egyik szalámit lop, a másik 3 millió ember 3 ezer milliárdnyi magánnyugdíj megtakarítását.:-)”
 • 41. szalamitolvaj 2011. február 14. 21:10
  „dogos ne uszitsál itten mit képzelsz magadrol ?”
 • 40. szalamitolvaj 2011. február 14. 21:09
  „nincs ennek még vége
  fellebeztek”
 • 39. bogos 2011. február 14. 21:01
  „Ezek után remélem, hogy a város beperli a hoppon maradt kereskedőket és kártérítést kér a késedelmes uniós támogatás utalása miatt. Ez két milliárd forint esetén súlyos tízmilliókat jelent.”
 • 38. titánia 2011. február 14. 20:50
  „31. maci52

  Kedves Maci52!

  Ugye, Te is Magyarországon élsz és az "ilyen mocsok, pofátlan párt nem létezik Európában" kitételt Te is a Fideszre értetted? (ld. a többi parlamenti pártot semmibe vevő, arrogáns, kioktató, a másiknak mindenütt keresztbe tevő viselkedés a Parlamentben és az önkormányzatok szintjén is...Esztergom, Szeged...)
  Köszönöm a helyes megjegyzésed, találó volt.”
 • 37. szalamitolvaj 2011. február 14. 20:23
  „Harach Péter igy hivta öket:
  a kártevök pártja
  :)”
 • 36. szalamitolvaj 2011. február 14. 20:22
  „szép lett ez a lovarda
  na
  :D”
 • 35. tatár 2011. február 14. 20:16
  „kamunéni te árultad a rothadt narancsot a koszlott bódéban?”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanács Gergő tehetségét az anyagiak gátolják

Élete első versenyét megnyerte, hat év alatt pedig a világbajnoki cím kivételével mindent bezsebelt, amit csak lehetett. Tanács Gergő még csak 12 éves, de kick-boxban már most is alig akad ellenfele. Tovább olvasom