Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Jogerősen Szegedé a szeged.hu név

Szeged - Jogerős bírósági ítélet született arról, hogy az önkormányzaté a szeged.hu domainnév. A város évek óta szerette volna megszerezni az internetes címet. Megmarad a szegedvaros.hu is, a tervek szerint a két honlapon más tartalom lesz.
Megszerezte a szegedi önkormányzat a szeged.hu domainnevet. A jogerős bírósági ítéletet néhány nappal ezelőtt kapta meg írásban a városvezetés.

A szeged.hu címet az Axelero Tiszanet Rt. regisztrálta még 1997-ben, tőlük 2000-ben a Médiaweb Kft. vette meg. A város próbálta megszerezni a domainnevet, de nem sikerült megegyezni a céggel. A kft. profitálni akart az üzletből, az önkormányzat pedig nem kívánt fizetni érte, ezért az Internetszolgáltatók Tanácsához fordult jogorvoslatért. A tanács azonban azzal utasította el a város kérelmét, hogy 2001 előtt bárki regisztrálhatott településnevet. Ezért lett Szeged hivatalos honlapja a www.szegedvaros.hu.

– A szabályozás annyiban változott, hogy a településnév.hu az adott önkormányzaté kell, hogy legyen – mondta Nagy Sándor alpolgármester. A város ezért jogi útra terelte az ügyet, és nyert. A szeged.hu cím most a szegedvaros.hu oldalra visz. Az alpolgármester azt mondta, emiatt „nem nőtt meg drámaian" a látogatottság, mert akik rendszeresen használták, azok megszokták, hogy a szegedvaros.hu a hivatalos honlap. Az oldalnak egyébként havonta 40 ezer látogatója van.

A tervek szerint a szegedvaros.hu megmarad önkormányzati portálnak, a közgyűlések témáival, beruházások ismertetésével. A szeged.hu „civilebben" szólna a városról, többek között az ide érkező vendégeknek lennének rajta információk. Várhatóan 2–3 hónap múlva indul.

Olvasóink írták

 • 13. demeterkornel 2010. március 10. 06:27
  „Mondjuk a bizinformation-re támaszkodni meglehetősen merész dolog, tulajdonképpen semmi nincs, amit jól mérne, több adatot még csak megközelítőleg sem sikerül eltalálnia. Az azonban önmagában elgondolkodtató, hogy Alexa rangja nincs a szegedvaros.hu-nak.”
 • 12. flexsnake 2010. március 09. 22:22
  „8. http://bizinformation.org/hu/www.delmagyar.hu :D
  11. remélem a kenyeret is magadnak sütöt a buzát magad veted és aratod a tejet meg magad fejed a saját tőgyedből, különben ha nem így van mindenki gusztustalanul hiénáskodik rajtad.”
 • 11. maug 2010. március 09. 19:28
  „Ez a domain adás-vétel egy gusztustalan dolog. Minden címet össze vissza lefoglaltak utána meg árulják. Örülök, hogy nem kerestek sokat ezzel az üzlettel a hiénák.”
 • 10. rastaman 2010. március 09. 13:00
  „Magyarország a domain nevekkel is nagyot durrantott! Nincs még egy ilyen ország! Nekem kb. 3 óra alatt bejegyeztek nemzetközi domaint, annak .hu végű megfelelőjét egy fogyatékos (tudású) adminisztrátor már nem tette meg több hét alatt sem, mondván: településnév. Egy baj volt a dologgal: nincs ilyen település Magyarországon.
  A hazai szabályozás idejét múlt, bürokratikus, semmi másra nem jó, minthogy bosszantsa azokat akik domaint akarnak regisztrálni.
  Egyébként érdekes lehet az ítélet indoklása: olyan mintha visszaható hatállyal akarnának egy jogszabályt alkalmazni. Vicc az egész! Na, de inkább nevessünk mint sírjunk...”
 • 9. baloghkatica 2010. március 09. 12:53
  „http://bizinformation.org/hu/www.szeged.hu

  A szeged.hu látogatottsága pedig majdnem annyi volt, mint a szegedvaros.hu é...”
 • 8. baloghkatica 2010. március 09. 12:49
  „Havi 40.000. látogatót csak álmodni szeretne az alpolgármester úr...

  http://bizinformation.org/hu/www.szegedvaros.hu
  Klikk, nekem a pártoktól független számláló napi 600 látogatót mutat :D
  Nézzétek meg a linket!”
 • 7. kowalsky 2010. március 09. 12:44
  „szeged.eu is van, így már 3 lesz”
 • 6. Ramirez 2010. március 09. 11:45
  „Kellett nekik....elvették.”
 • 5. flexsnake 2010. március 09. 11:28
  „3. semmit nem kell összevonni, a kiszolgáló szerverre kell rátolni a domaint, akár működhet párhuzamosan a két domain egy tartalom alatt. Nekem most így megy egy szerveren 2 domainnel. Google szereti :D

  ,,Az oldalnak egyébként havonta 40 ezer látogatója van."

  Ezen most elmosolyogtam :D Pontosan: 40ezer körüli oldalletöltést produkál havonta. Ha hetente benéz a googlebot akkor önmagában csinál kb 200letöltést, feltéve hogy frankon van összehányva a tartalom.
  Viszonyításképpen a délmagyart 3órán belül minimum egyszer megnézi egy googlebot.
  Ajánlom utánaolvasásra a googlealert alkalmazást :D”
 • 4. flexsnake 2010. március 09. 11:23
  „Szerintem legyen egy törvény hogy a város a lakóké és a városházát kezdjük el elbontani. Nem igazán érdekel mennyiért lehet megvenni ha nekem ítélik. Na ezért nem szabad magyar .hu domaineket vásárolni, itt nem tudják mi az az üzlet.”
 • 3. mentelmi-jog 2010. március 09. 11:10
  „Tök jó, most majd két honlapot fog (nem) üzemeltetni a város. Inkább vonnák össze a kettő tartalmát a sokkal evidensebb szeged.hu-ra, és különítenének ott el tartalmakat. Aldomainekről, és egyéb megoldásokról biztos nem hallottak...”
 • 2. Pinaman 2010. március 09. 10:47
  „Teljes vagyonelkobzast a ... a picsaba, elfelejtettem mit akartam irni, pedig tudom hogy fontos. Man megin elfelejtettem bevenni a Cavitonomat”
 • 1. baloghkatica 2010. március 09. 10:11
  „Éljen a demokrácia, és a liberális domain regisztrációs lehetőség...

  Csóró médiaweb kft :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éva középkori munkahelye

Középkori épületekben, ódon környezetben dolgozik a szegedi Nagy Éva Krisztina már 3 éve. Egyik… Tovább olvasom