Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Jogerősen tényleges életfogytiglant kapott a lakiteleki prostituált gyilkosa

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy nyárlőrinci férfit, aki Lakitelek közelében brutálisan meggyilkolt egy prostituáltat, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített.
 A táblabíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember  sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 37  éves Éberling Józsefet.  

A férfi 2010 szeptemberében találkozott először az egyik  sértettel, aki prostituáltként dolgozott a 44-es úton, Lakitelek és  Nyárlőrinc között egy buszmegállóban. A 18 éves lány háromezer  forintért orálisan kielégítette a vádlottat. Október 2-án ismét  megállapodtak, de az aktus a férfi potenciazavara miatt nem jött  létre. A lány emiatt sértő megjegyzést tett a vádlottra, aki ezért  bántalmazni kezdte őt. A dulakodás közben kikerültek a kocsiból, és  a férfi gépkocsiemelővel tíznél több ütést mért a fekvő nő fejére.  Amikor látta, hogy a nő meghalt, holttestét a közeli erdőbe húzta.  Az áldozatot - aki ekkor tízhetes terhes volt - alul  lemeztelenítette, majd a kabátjával és egy zsákkal letakarta.  

A másik sértett is a 44-es úton dolgozott prostituáltként, rá  Kecskemét és Nyárlőrinc között figyelt fel a férfi. 2012  augusztusában a 29 éves nő háromezer forintért orálisan  kielégítette a vádlottat. Másnap este is arra járt a férfi, aki  elhatározta, hogy megszerzi a lány pénzét. Ismét megállapodtak egy  aktusban, de amikor elkezdődött, a férfi elővette az autóülés alá  rejtett konyhakést, és többször megszúrta a nőt. Kirángatta a  védekezni próbáló, síró sértettet a kocsiból, és újból többször  megszúrta, főként a nyakán. A több sebből vérző nő úgy tett, mintha  meghalt volna, ezért a vádlott - miután elvette a 18 ezer forintját  és a telefonját - otthagyta. Később még egyszer visszatért, hogy  ellenőrizze, valóban meghalt-e.  

A közvetlen életveszélyes sérüléseket elszenvedő nőnek sikerült  eljutnia egy tanyára, ahol segítséget kért.  

A vádlott az eljárás során a 2010-es gyilkosságot először  beismerte, később azonban tagadta. Második áldozata többszöri  megszúrását beismerte, de tagadta, hogy pénzért tette volna, az  utolsó szó jogán pedig bocsánatot kért a sértettől.  

Az ítélőtábla súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti  Törvényszék - a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának  legkorábbi időpontját 35 évben megszabó - ítéletét. Mezőlaki Erik  tanácsvezető bíró indoklásában kifejtette, hogy a társadalom  védelme érdekében szükséges a legsúlyosabb büntetés kiszabása az  élet elleni bűncselekményeket elkövető vádlottra. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették Németh Istvánt

A Lions Clubs International legmagasabb fokozatú kitüntetését vette át a hét végén Németh István, a… Tovább olvasom