Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Jól bírják szuflával a szegedi bírók

Ugyanannyi bíró az ügyek többszörösével birkózott 2016-ban, mint tavalyelőtt. A Szegedi Törvényszéken másfélszer több ügyet intéztek, míg a Szegedi Ítélőtáblán a polgári ügyek száma több mint felével, a büntetőügyeké harmadával nőtt. Mindkét bíróságon változatlan létszámmal dolgoztak a tavalyi évben is.
– A bírók munkája nem nyolcórás munka a klasszikus értelemben, hanem hivatás – magyarázta teherbírásukat Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke. – Sokszor hazaviszik az aktákat, és akár hétvégén is dolgoznak – tette hozzá Hámori Attila, az Országos Bírói Tanács elnöke. 

Csütörtökön tartotta összbírói értekezletét a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék. A megnövekedett teljesítmény nem megy a minőség rovására az értekezleten szintén részt vevő Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke szerint. Ezt támasztja alá az elnök szerint, hogy a Szegedi Törvényszéken az ítéletek 85 százaléka azonnal jogerőre emelkedett. Ezt Handó Tünde arra az újságírói kérdésre is válaszolta, amely a Sukoró-ügyben egymással szinte szöges ellentétben álló ítéleteket hozó, első- és másodfokú döntéseket firtatta. (Első fokon, Szolnokon, letöltendő börtönre ítélték a vádlottakat, míg a Szegedi Ítélőtábla felmentette őket – a szerk.)

Handó Tünde kiemelte, hogy az OBH programjai, köztük a tanú- és áldozatvédelmi programok sikeresek, és azt is, hogy a kormány egyre több pénzt fordít a bíráskodás igazgatási hátterének és a munkakörülmények javítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszaszigeten sem adtak szabad utat az idősotthonnak

Tiszaszigeten sem adtak szabad utat az idősotthonnak
Tiszaszigeten szeretne idősotthont építeni az a beruházó, aki először Algyőn húzta volna fel a szociális intézményt, de ott még napirendre se vették ügyét. Tovább olvasom