Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Jól bírták a bringások a gyűrődést - teljesítménytúra Mórahalomra és Ruzsára

A biciklizők számán meglátszott, hogy az időjárás nem volt a legkedvezőbb. 220-an tekertek összesen, ebből 120-an a nagy, 80 kilométeres távot választották Ruzsára.
Mórahalomra és Ruzsára szervezett kerékpáros teljesítménytúrát Homokháti kerekezés címmel a Szegedi Sport és Fürdők Kft. A bringások a Maty-érről indultak vasárnap reggel.

- Először jöttünk erre a teljesítménytúrára. Voltunk már önállóan nagyobb úton, körbetekertük a Balatont két évvel ezelőtt. Így a kondi megvolt a tekeréshez. Az idő is optimális volt, alig fújt a szél, egy picit csöpögött az eső, de abszolút nem zavart - mondta el Bagi Andrea, aki fiaival tekerte végig a 40 kilométeres távot. Mivel bejött nekik a dolog, legközelebb már bátran nekivágnak a nagyobb távnak is.

Biciklis teljesítménytúra Mórahalomra és Ruzsára. Fotó: Vida-Szűcs Imre (galéria)

- Nem annyira fáradtam el, de a derekam az fáj - árulta el a teljesítménytúra végén Savanya Csilla. A rendezvény legfiatalabb résztvevőjeként ajándékba kapott egy kerékpáros computert.

Édesanyja azt mondta, rendszeresen bicikliznek, szinte még a vécére is bringával mennek. - Szigetbecsén születtem, volt amikor gyereknap alkalmából ott túráztunk. Nagyon tetszik az új bicikliút szakasz, amit most adtak át. Kellene egy ilyen Röszkéről a belváros felé is, hogy ne kelljen a gyorsforgalmi úton hajtani. Kicsit veszélyes - vélekedett Savanyáné Losonczi Csilla. A szervezők ezúttal is mindent megtettek a kerekezők biztonságáért, megállították az autókat, amikor kellett.

Biciklis teljesítménytúra Mórahalomra és Ruzsára. Fotó: Vida-Szűcs Imre (galéria)

A biciklizők számán meglátszott, hogy az időjárás nem volt a legkedvezőbb. 220-an tekertek összesen, ebből 120-an a nagy, 80 kilométeres távot választották Ruzsára - tudtuk meg Halászevics Péter szervezőtől. A fordítókban frissítő vízzel és süteménnyel - a Mórahalmi Rétesházban például almás és diós rétessel - várták a kerékpárosokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolási eljárás indult az IH ellen

Vajda Árpád, az IH ügyvezetője tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a dorozsmai nagybani piacot üzemeltető cég felszámolási eljárást indított az IH ellen. Tovább olvasom