Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Jól kifőzték a Bestiák!

Jól kifőzték a Bestiák!Munkában a Bestiák. A lángoló szesz karamellizálja a cukrot, ami a rumba áztatott aszalt gyümölcsökre csepegett. Fotó: Kuklis István
Még a nap is kisütött szombat kora délután három órakor, amikor a mórahalmi piaccsarnok előtt elkezdődött az első forraltbor-főző verseny. Négy csapat, a Bestiák, a ,,Rendicsek", az Etil alakulat és a Red-Mix mérte össze főzőtudományát.
– Rézüstben fő, rumba áztatott aszalt körte, barack, szilva és mazsola hozzáadásával készül – árulta el a titkot a Bestiák csapatkapitánya, Heller-Szabóné Lázár Mária. Szegfűszeg, fahéj, rumos meggy, narancs és citrom ízesítette még az italt. A legkülönlegesebb hozzávaló a karamellizált cukor volt, ami úgy készült, hogy az aszalt gyümölcsök fölött egy rácson 80 százalékos alkohollal locsolták a kockacukrot, majd meggyújtották a szeszt és a cukor az üstbe csepegett.
Jól kifőzték a Bestiák! - Galéria


A Bestiák 15 liter vörösborhoz 10 liter fekete teát adtak. Mária elárulta, életében először a fia születésnapjára főzött forralt bort. A szombati verseny volt a második alkalom.

A fiatalok, a Mórahalom Néptánc Egyesület tagjai is különleges ízekkel készültek. Dóczi Dominik elmondta, chili kivonatos erős paprika olajjal dobták fől a főzetet.

A háromtagú zsűri –  Csányi László, Mórahalom alpolgármestere, Katona László, a Platán Panzió és 4-es Vendéglő tulajdonosa és  Stampf Mariann, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. év ügyvezetője folyamatosan kóstolták az italokat. Az ízt, illatot és hőmérsékletet pontozták. Hosszas tanakodás és több kör kóstolás után született meg a döntés. Az első mórahalmi  forraltbor-főző versenyt a Bestiák csapatának krampampuli jellegű forralt bora nyerte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalódást okozott, kiesett Anissza az X-Faktorból

Csalódást okozott, kiesett Anissza az X-Faktorból
A szegedi származású versenyző annyira csalódott volt, hogy nem tudta a műsorban kommentálni a történteket. Tovább olvasom