Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Jól megy a mórahalmi madaraknak

Mórahalom - 17 madáretetőt építettek a mórahalmi általános iskolások, most a Szent László parkba járnak dorbézolni a szárnyasok.
November végén 17 madáretetőt készítettek a Szent Imre Katolikus Általános Iskola általános iskolásai, amelyet a Szent László parkban helyeztek ki.

– A kezdeményezés célja, hogy a szárnyasok télen is találjanak eleséget. Az önkormányzat azt szeretné, ha minél több település csatlakozna a kezdeményezéshez. A Minden gyerek lakjon jól! program mintájára fogtunk bele. A helyi kisiskolások a családjukkal közösen készítettek etetőket, amelyeket azután kihelyeztünk egy szabadtéri kiállításra a város főterére – mondta Duka Félix ötletgazda, az Aranyszöm Rendezvényház igazgatója. Az etetőket folyamatosan töltik eleséggel. A rendhagyó kiállítás december 8-áig tart, utána a családok saját otthonukban teszik ki az etetőket.

Lakjanak jól a madarak is. A gyerekek örömmel vesznek részt a programban. Fotó: Karnok Csaba
Lakjanak jól a madarak is. A gyerekek örömmel vesznek részt a programban.
Fotó: Karnok Csaba

A park sem marad a télre madáretető nélkül, az önkormányzat évek óta helyez ki néhányat a főtéren. Az ötletgazda és a város önkormányzata azt szeretné, ha minél több településen követnék a példájukat.

– Évek óta arra törekszünk, hogy zöldtelepülésként működjünk. Bekapcsolódtunk a szelektív hulladékgyűjtésbe, a városi intézmények hasznosítják a megújuló energiaforrásokat. Örülnénk, ha az ötletünket más városok, önkormányzatok is követnék, és bekapcsolódnának a Minden madár lakjon jól! programba – mondta Duka Félix.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

999 pénznyerő automatával is nyílhat kaszinó Szegeden

Pályázat nélkül üzemeltethet akár 99 játékasztallal és 999 pénznyerő automatával kaszinót Szegeden az a szerencsejáték-szervező, akit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megbízhatónak minősít. Tovább olvasom