Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Jön a 22. THEALTER-fesztivál

Szeged - Az idén 22. alkalommal jelentkezik Magyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a szegedi THEALTER. Július 23-ától 29-éig sokszínű kulturális programokkal várják a közönséget.
A szegedi MASZK Egyesület és a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) együttműködésében valósul meg július 23-ától 29-éig az idei THEALTER, amely Magyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja. Négy új helyszínen, a Szabadság Úszóházon, a bölcsészkar Auditorium Maximumában, egy 101 éves társasházban és egy romkocsmában is láthat előadásokat a közönség az immár hagyományos játszóhelyek mellett – mondta el Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a THEALTER művészeti vezetője. A fesztivál nyitóelőadásaként a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület koprodukciójában készülő Pass-port-előadások második darabját láthatják az érdeklődők.

THEALTER-fesztivál sajtótájékoztatója. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Először osztják ki a szervezők A fesztivál díszvendége kitüntetést, amelyet a FESZ tagságának szavazatai alapján idén Pintér Béla és Társulata nyert el. Ők két előadással szerepelnek az összművészeti eseményen.

A felkért válogató, Szabó György a FESZ-tagok legújabb független színházi előadásaiból választott ki hat szemleprodukciót. A fesztivál vendége lesz a Titkos Társulat A pitbull cselekedetei, Réti Anna a Vis-a-vis, Duda Éva Társulata a Stop 'n' Go, a Hodworks a Basse Danse, az Ágens a nőlnTime című előadással, a TÁP Színház és a budapesti Katona József Színház pedig egy koprodukciót, a Cserenadrágot viszi színpadra. A márciusban közzétett nyílt alkotói pályázatra beérkezett pályaművekből a zsűri döntése alapján a Kreatív Tér – Respect Art Projekt Szabadságra fel!, a K2 Társulat Azt a csöndet nem tudjuk eljátszani és az Utcaszínházi Alkotóközösség Szellemjárás című munkája kap lehetőséget és pénzügyi támogatást elképzelései megvalósításához.

THEALTER-fesztivál sajtótájékoztatója. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A szervezők határon túli magyar alkotókat is vendégül látnak, valamint ingyenes kísérőprogramokkal, például utcaszínházi bemutatóval, kiállítással és napilappal készülnek. A részletes programot június 10-e után a www.thealter.hu internetes oldalon és a Facebookon teszik közzé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézményvezetői pályázatok: 9 posztra 16 jelölt

Lejárt egy hete a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK) által kiírt vezetői pályázatok beadásának határideje. Tovább olvasom